دقت و صحت آمار محصولات اساسی بالای ۹۰ درصد است
رئیس مرکز پایش کشاورزی گفت: دقت و صحت آمار بخش کشاورزی در ۴ محصول اساسی گندم، جو، برنج و جو بالای ۹۰ درصد است.
باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی - حسین آهنی رئیس مرکز پایش کشاورزی گفت: در وزارت جهاد برنامه ریزی برمبنای آمار و اطلاعات صحیح انجام می شود و اهداف سرشماری کشاورزی کاملا با اهداف ما متفاوت است.
به عنوان مثال در سرشماری کشاورزی بدنبال شاخصه هایی هستیم که طی این ۱۰ سال چه تعداد بر جمعیت کشور اضافه شدند چراکه شاخصه هایی که برمبنای آن برنامه ریزی تولید می کنیم فرق دارد.
به گفته او، در سرشماری کشاورزی شاخصه ها به روز می شوند که براین اساس ترکیب جمعیت زن و مرد فعال حوزه کشاورزی، تغییرات سطح تحصیلات بهره برداران، سرانه مصرف، سطح اراضی آبی در طی ۱۰ سال گذشته، تغییرات زمینه تولید، بیشترین تولیدات هرمحصول درکدام استان که به عنوان تابلو امنیت غذایی هدایت گر برنامه ریزان کلان اقتصادی است.
آهنی با بیان اینکه دقت و صحت آمار بخش کشاورزی در ۴ محصول اساسی گندم، جو، برنج و جو بالای ۹۰ درصد است، افزود: امسال صحت آمار برنج ۸۸ تا ۹۱ درصداست.
رئیس مرکز پایش کشاورزی ادامه داد: بخش فعالیت ما از کف دریا تا نوک کوه که دامداران و عشایر هستند، در بر میگیرد که براین جغرافیا با این پهناوری درصد اطلاعات متفاوت است و محصولات اساسی که امنیت غذایی را شامل می شود، بالای ۸۵ درصد دقت و صحت اطلاعات داریم.
به گفته او، وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی امنیت غذایی، با دستیابی به میزان سرانه مصرف هر ایرانی در سرشماری، متناسب با شاخصهها برنامهریزی و تولید میکند، البته ما چون تولید کننده هستیم، منتظر سرشماری نماندهایم، در بیشتر سامانههای بخش کشاورزی در لحظه، روزانه یا هفتگی دادهها ثبت، تحلیل و بر اساس آن برنامهریزی میشود.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت جهاد کشاورزی درباره تفاوتهای آماری که در بخشهای مختلف اتفاق میافتد، گفت: سرشماری مبنای خوداظهاری است، اما اطلاعات ما با استفاده از سامانههای مکانمحور مطابق با آن چیزی که در سرزمین اتفاق میافتد، به دست میآید.
آهنی ادامه داد: در حوزه کشاورزی دادهها در لحظه تغییر میکند که دیگر با روشهای سنتی نمیشود این دادهها را به روز نگه داشت.
به دلیل اهمیت غذا و تأمین امنیت غذایی، دستیابی به روز به دادهها نیازمند شبکه ارتباطی مناسب است.
این مقام مسئول با تاکید بر دستیابی به آمار بخش کشاورزی با استفاده از فناوری نوین در سطح کلان افزود: در سه دهه گذشته سرمایهگذاریهای خوبی در زیرساختهای آماری بخصوص شبکه ارتباطی انجام شده است، اما مراکز خدمات بخش کشاورزی که کوچکترین واحدهای خدمترسانی به تولید کنندگان است، زیرساختهای ارتباطی مناسب برای انتقال دادهها را ندارند، لذا برای تصحیح آمار و نگهداری بهروز آن، باید از فناوری و شبکه ارتباطی مناسب استفاده کنیم.
رئیس مرکز آمار و فناوری کشاورزی گفت: با استفاده از تصاویر ماهوارهای، هوش مصنوعی و آموزش سیستم با دقت بالا به آمار و اطلاعات بخش کشاورزی را استخراج می کنیم.