خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 آذر 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کشف شواهد جدیدی از وجود جنبه‌های ناشناخته گرانش در هستی

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | پنجشنبه، 08 آذر 1403 - 19:00
اخترشناسان شواهد جدیدی را از وجود جنبه‌های ناشناخته گرانش در هستی شناسایی کردند.
رصدخانه،تاريك،ماده،جهان،تجزيه،دانشمندان،تحليل،انرژي،گرانش،نس ...

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - اخترشناسان آمریکایی اعلام کرده‌اند که ناهنجاری‌ها در توزیع خوشه‌های ماده مرئی جهان ناشی از جنبه‌های ناشناخته گرانش است، نه به دلیل غیر ایستایی در خواص انرژی تاریک.
نقشه سه بعدی با وضوح فوق‌العاده از کیهان که اخیرا توسط رصدخانه DESI ساخته شده است، فرضیه‌های گرانشی جایگزین را که با نظریه نسبیت انیشتین متفاوت است، زیر سوال می‌برد.
سرویس مطبوعاتی دانشگاه تگزاس گزارش داد که این موارد شواهد دیگری به نفع ناپایداری خواص انرژی تاریک است.
مصطفی اسحاق بوشاکی، استاد دانشگاه ایالتی تگزاس و دانشمندان دیگر داده‌های جمع‌آوری‌شده را در رصدخانه DESI مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.
خوشه‌ها و دیگر ساختار‌های مقیاس بزرگ در این مقیاس‌ها با تفسیر ما از داده‌های قبلی که نشان‌دهنده ثابت نبودن ویژگی‌های انرژی تاریک است، همخوانی دارد.
این پروفسور با تجزیه و تحلیل داده‌های جمع‌آوری شده توسط DESI در اولین سال رصد پس از شروع به کار رصدخانه در اکتبر ۲۰۱۹ به این نتیجه رسید.
در این مدت، رصدخانه تعداد زیادی از طیف کهکشان‌های دور را اندازه‌گیری کرد، از جمله تعداد زیادی از اجرام آسمانی که ما در وضعیتی که در دوران اولیه وجود جهان بود می‌بینیم.
آوریل گذشته، دانشمندان از تصاویر DESI برای ایجاد دقیق‌ترین نقشه سه بعدی جهان تا به امروز استفاده کردند که شامل چندین میلیون کهکشان و حدود ۴۵۰۰۰۰ اختروش است که سیاهچاله‌های پرجرم فعال هستند.
شکل‌گیری اختروش‌ها فرصتی را برای ستاره‌شناسان فراهم کرد تا صحت پیش‌بینی‌های نظریه نسبیت عام اینشتین و بسیاری از نظریه‌های جایگزین گرانش را در سطح کل جهان تأیید کنند.
از این رو، دانشمندان چگونگی توزیع انباشته‌های بزرگ و کوچک ماده در سراسر جهان را در دوره‌های مختلف وجود آن تجزیه و تحلیل کردند و نتایج این مشاهدات را با محاسبات نظری مقایسه کردند.
این مقایسه نشان داد که نسبیت عام به طور کلی به درستی چگونگی توزیع ماده و نحوه تعامل توده‌های ماده با یکدیگر را در طول ۱۱ میلیارد سال گذشته توصیف می‌کند و فهرست نظریه‌های جایگزین گرانش را تا حد زیادی محدود می‌کند.
دانشمندان به این نتیجه رسیدند که تجزیه و تحلیل تصاویر جدیدی از خوشه‌های کهکشانی که با استفاده از رصدخانه DESI در سال‌های بعدی کار این ابزار به دست می‌آید، به دریافت پاسخ نهایی به این سوال کمک می‌کند.
DESI سیستمی برای مطالعه خواص انرژی تاریک و ماده تاریک است و به یک تلسکوپ با قطر چهار متر در رصدخانه ملی ایالات متحده، کیت پیک متصل است.
منبع: تاس