افتتاح راه آهن اردبیل دوباره تمدید شد؛ این بار خرداد 1404
مجمع نمایندگان استان اردبیل گفت: راه آهن اردبیل – میانه که عمر 2 دهه ای دارد، خردادماه یا هفته دولت سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، صدیف بدری شامگاه پنجشنبه در نشست با اعضای جامعه اسلامی اصناف و بازاریان اردبیل اظهار داشت: در 3.5 سال پیش رو با همراهی دولت محلی تلاش خواهیم کرد تا در تأمین زیرساختهای ارتباطی، انرژی و اقتصادی گامهای مؤثری را برداریم.
وی تصریح کرد: در حوزه زیرساخت ارتباطی راه آهن اردبیل – میانه به پیشرفت 98 درصد رسیده و پیشبینی میکنیم تا خرداد سال آینده و یا نهایت هفته دولت سال 1404 این پروژه آماده بهرهبرداری شود.
مجمع نمایندگان استان اردبیل ادامه این مسیر را تا پارسآباد یادآور شد و گفت: در مذاکرات اخیری که با دولت چهاردهم داشتیم، قرار شد از محل تهاتر نفت برای راه آهن اردبیل – پارسآباد 50 تا 60 هزار میلیارد تومان منابع اختصاص یابد که امیدواریم از فرصت پیش آمده برای جذب اعتبارات در این حوزه استفاده کنیم.
بدری افزود: بزرگراه اردبیل – سرچم نیز به سرعت در حال اجرا است که پیشبینی میکنیم تا سه سال آینده تمامی بخشهای این پروژه به ویژه 45 کیلومتر تونلهای اردبیل – سرچم تعیین تکلیف شده و به بزرگراه تبدیل شود.
وی از پیگیری برای استقلال انتقال برق استان از استان آذربایجان شرقی خبر داد و خاطرنشان کرد: تلاش ما بر این است تا در کنار تکمیل خط دوم گازرسانی به این استان، استقلال انتقال برق استان را نیز شاهد باشیم.
نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی بهرهمندی از معافیتهای قانونی را در اجرای شهرکهای خصوصی یادآور شد و اضافه کرد: در سه سال آینده تلاش ما بر تکمیل پروژه فاضلاب اردبیل و آبرسانی پایدار به این شهر خواهد بود.
بدری بیان کرد: سند آمایش استان از سه سال پیش تدوین شده که اگر مدیران در اجرای طرحها به این سند رجوع داشته باشند، بسیاری از قابلیتهای استان تحقق مییابد.
وی در ادامه یادآور شد: در بخش کشاورزی، صنعت و گردشگری در این سند ارزشمند راهکارهای توسعهای مناسب برای مناطق مختلف استان در نظر گرفته شده اما در بخش ترانزیت ضرورت بازنگری در سند به ویژه ترانزیت کالا از شمال استان به مرکز و اتصال به گمرک آستارا باید مورد توجه قرار گیرد.
مجمع نمایندگان استان اردبیل تصریح کرد: در بحث معادن خلخال، مشگینشهر و نمین و در صنعت گردشگری حوزههای مرکز استان مورد توجه قرار گرفته در حالی که سایر مناطق استان نیز میتواند در این توسعه مورد توجه جدی قرار گیرد.
انتقال آب از خزر در حال مطالعه نهایی است
نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی گفت: در استان اردبیل 54 سد وجود دارد که 13 مورد آنها سدهای بزرگ و متوسط و 41 سد نیز کوچک است که ظرفیت این سدها ذخیرهسازی 582 میلیون متر مکعب آب است.
بدری افزود: در حال حاضر 161 میلیون متر مکعب آب در پشت این سدها وجود دارد که 61 میلیون متر مکعب آن مرده و 100 میلیون متر مکعب آب جاری است که به راحتی میتوان از آن در تأمین منابع آب شرب استفاده کرد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: سد یامچی که تأمینکننده آب مرکز استان است، در حال حاضر 18 میلیون متر مکعب آب دارد در حالی که ظرفیت آن بیش از 80 میلیون متر مکعب است.
مجمع نمایندگان استان اردبیل مصرف شهروندان اردبیلی را ماهانه چهار میلیون متر مکعب عنوان کرد و ادامه داد: ماباید راهکاری مناسب برای انتقال آب به مرکز استان بیندیشیم تا در آینده دچار مشکل نشویم.
بدری اضافه کرد: از 2.2 دهم میلیون متر مکعب آب استان، بخش عمدهای سطحی و قسمتی نیز زیر سطحی است که 93 درصد در بخش کشاورزی، 6 درصد در شرب و مابقی در صنعت مورد استفاده قرار میگیرد.
وی کمبود آب شرب در اردبیل را 90 میلیون متر مکعب اعلام کرد و یادآور شد: باید از ارس، دریای خزر و یا قزل اوزن این کمبود جبران شود که 50 میلیون متر مکعب انتقال آب از سد شهریار به مرکز استان پیشبینی شده است.
مجمع نمایندگان استان اردبیل تصریح کرد: انتقال آب از دریای خزر به اردبیل در حال مطالعه نهایی است اما هزینه آب شیرینکن آن بسیار بالا است که در این زمینه باید برنامهریزیها را انجام دهیم.
بدری گفت: در افق 25 سال آینده باید 150 میلیون متر مکعب آب در بخش شرب و صنعت به استان انتقال یابد که بخش عظیمی از آنها از حوزههای آبریز همجوار خواهد بود.
نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی افزود: در تقسیم آب ارس و تعیین حقابه استان اردبیل، به این استان ظلم شده که ما از وزیر نیرو خواستهایم تا قانون توزیع عادلانه آب را بعد از گذشت سالهای طولانی بازنگری کرده و در این زمینه حق و حقوق استان مورد توجه قرار گیرد.
انتهای پیام/131/.