تکمیل مطالعات تفصیلی خاکشناسی در اراضی زهدار مغان - تسنیم
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: بر اساس اعتبارات مصوب و تخصیص یافته مطالعات تفصیلی، در سطح سه هزار و 500 هکتار از اراضی زهدار مغان تکمیل شده است.
نوبخت اژدری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل، اظهار داشت: راهکارهای عملی در مورد مهار و توسعه فرسایش خاک در استان و جلوگیری از تشکیل رسوب در پشت سدها، حتماً باید مبتنی بر احیا و حفظ پوشش گیاهی طبیعی، جلوگیری از تمرکز رواناب، کنترل چرای بیرویه دام، جلوگیری از آبیاری بیرویه و زهدار کردن اراضی پایین دست باشد.
وی تصریح کرد: با توجه به برداشت محصول از اراضی و نیاز اراضی زراعی و باغی به افزودن کودهای شیمیایی و زیستی، اگر کود شیمیایی بیش از حد استفاده شود، سبب آسیبرسانی به خاک و اگر کمتر از میزان لازم استفاده شود نیز سبب تخلیه خاک میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: در بیشتر مناطق کشور خاک کشاورزی دچار چنین مشکلی است چرا که در اثر استفاده مکرر از خاک کشاورزی، این خاک از عناصر غذایی تهی شده و همین امر منجر به کاهش تولید میشود و در کل باید تعادل عناصر غذایی خاک با استفاده از روشهای طبیعی و کودهای شیمیایی حفظ شود.
اژدری افزود: از اقدامات انجام یافته توسط سازمان جهاد کشاورزی در راستای کنترل فرسایش خاک، ترویج خاکورزی حفاظتی و اجرای عملیات شخمزنی برای عمود بر شیب بوده و همچنین در راستای جلوگیری از زهدار شدن اراضی، مجهز کردن اراضی به سامانههای نوین آبیاری و همچنین احداث زهکش زیرزمینی در اراضی زهدار مغان است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در این زمینه از مجموع 28 هزار هکتار اراضی زهدار مغان، 17 هزار هکتار از دهه 60 تا نیمه دهه 70 توسط معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی (اداره کل مهندسی زراعی) اجرا شده و همچنین از 11 هزار هکتار باقیمانده، چهار هزار و 900 هکتار از دهه 70 شروع و در اواسط دهه 90 به اتمام رسید.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اضافه کرد: به منظور اتمام 6 هزار و 100 هکتار باقیمانده اراضی زهدار، مطالعات 6 هزار و 100 هکتار اراضی زهدار انجام یافته و عملیات اجرایی سه هزار و 100 هکتار در فاز اول در دست اجرا بوده و پس از اتمام سه هزار و 100 هکتار، عملیات اجرایی سه هزار هکتار، پس از تأمین اعتبارات لازم شروع و اجرایی میشود.
اژدری بیان کرد: در راستای عملیاتی شدن ماده 6 قانون حفاظت از خاک که بر اساس آن وزارت جهاد کشاورزی موظف است نسبت به تهیه نقشههای مدیریتپذیر خاک و نقشههای حاصلخیزی خاک در مقیاس یک به 25 هزار اقدام کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل یادآور شد: استان اردبیل نیز بر اساس اعتبارات مصوب و تخصیص یافته نسبت به انجام مطالعات تفصیلی خاکشناسی در مقیاس یک میلیون و 25 هزار در سطح 500 هکتار از اراضی زهدار و زهکشی شده مغان اقدام و مطالعات این اراضی تکمیل شده و هم اکنون نیز مطالعات خاکشناسی یکهزار هکتار از اراضی دشت مغان، روستای انبرلو شهرستان پارسآباد در مرحله نهایی است.
انتهای پیام/132/.