از موضوع افزایش قیمت بنزین تا قطعی گاز ۲۱۵ اداره پر مصرف
از بحث در باره افزایش قیمت بنزین تا قطع گاز ادارات پر مصرف از مهمترین اخبار آب و انرژی در هفته جاری بودند.
به گزارش خبرنگار مهر، این هفته موضوعات حوزه نفت و انرژی متنوع بودند از بحث افزایش قیمت بنزین تا قطع گاز ادارات پر مصرف.
در ادامه مهمترین اخبار این حوزه را ملاحظه میکنید.
مطالبات تولیدکنندگان تجدیدپذیر پرداخت میشود
عباس علیآبادی وزیر نیرو با اشاره به بازپرداخت بدهی معوق کارفرمایان و سرمایهگذاران صنعت انرژیهای تجدیدپذیر گفت: ناترازی در اقتصاد برق از سالها پیش وجود داشته و این ناترازی اقتصادی بهتدریج افزایش یافته و از ۱۲۰ همت فراتر رفته است.
وی افزود: مجلس شورای اسلامی از دو سال قبل به دنبال بازپرداخت بدهیهای معوق کارفرمایان و سرمایهگذاران صنعت انرژیهای تجدیدپذیر بوده است.
بر اساس لوایح مصوب که از طریق دولت به مجلس ارائه شد، در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۰ همت و در سال ۱۴۰۲ حدود ۳۰ همت به پیمانکاران اوراق داده شد.
وزیر نیرو گفت: فرآیند پرداخت بدهی معوق کارفرمایان و سرمایهگذاران صنعت انرژیهای تجدیدپذیر در حال اجراست و به زودی به نتیجه میرسد.
افزایش ۷ هزار و ۵۰۰ تومانی قبض برق ۷۵ درصد مشترکان
تعرفه مشترکان برق هر سال بر اساس قوانین و ضوابط مصوب و تعیین شده از سوی مجلس شورای اسلامی و با رویکرد اختصاص یارانه بیشتر به مشترکان کم مصرف و الزام مشترکان پرمصرف به کاهش مصرف و رعایت الگو تعیین میشود.
در سال جاری نیز تعرفه برق مشترکان بر اساس ضوابط مصوب در قانون «مانعزدایی از توسعه صنعت برق» که در سال ۱۴۰۱ ابلاغ شده محاسبه و بر روی قبض مشترکان اعمال شده است.
بر این اساس تعرفههای بخش خانگی در دو بخش تعرفه مشترکان کم مصرف (مشترکان با مصرف کمتر از الگو یعنی ۳۰۰ کیلووات ساعت در تابستان و ۲۰۰ کیلووات در دوره سرد سال و همچنین میزان تعیین شده برای مناطق گرمسیری کشور) و مشترکان پرمصرف (با مصرف بالاتر از الگو) به تفکیک مناطق مختلف عادی و گرمسیری (تحت تأثیر دما و رطوبت) افزایش یافته است.
تعرفههایی که مبنای محاسباتی آن ضرایبی از هزینه تأمین برق (شامل هزینههای تولید، ترانزیت و سوخت) است که نسبت به سال ۱۴۰۲ برای هر کیلووات ساعت ۲۰۷ تومان افزایش داشته است.
این یعنی هزینه تأمین برق در سال ۱۴۰۲ معادل ۵,۴۷۲ ریال بوده که در سال جاری به ۷,۵۴۲ ریال رسیده است.
حوضه دریای خزر پر بارانترین حوضه کشور در هفته جاری
بر اساس گزارش مؤسسه تحقیقات آب، برای هفته جاری وقوع بارشها در مناطقی از نوار شمالی کشور مورد انتظار است.
در این مناطق مقادیر تجمعی بارش ۱۰ تا ۲۵ میلیمتر پیشبینیشده است.
بر اساس تقسیمات حوضههای درجه ۱ کشور، حوضه دریای خزر با مقدار میانگین بارش ۳.۳ میلیمتر و بیشینه بارش ۴۷ میلیمتر پربارانترین حوضه درجه ۱ کشور در هفته جاری خواهد بود.
نرخ گاز مایع سهمیهای بههیچوجه تغییر نکرده است
کرامت ویسکرمی مدیر عامل پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به آئیننامه اجرایی تبصره هشت قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور که به تصویب هیئت وزیران رسیده و در تاریخ ۲۰ آبان ۱۴۰۳ ابلاغ شده است، اظهار کرد: نرخ گاز مایع مازاد بر سهمیه مصرفکنندگانی که از گاز مایع استفاده میکنند و نیاز به گاز مایع دارند، هیچ تغییری نسبت به قبل نداشته است.
وی تصریح کرد: مصرفکنندگان گاز مایع با همان نرخ یارانهای در سیلندرهایی که در اوزان مختلف ۲، ۵، ۱۱، ۲۵، ۳۳، ۴۵، ۵۰ کیلوگرمی دریافت کردهاند و بدون تغییر قیمت گاز مایع دریافت خواهند کرد، البته اگر مصرفکنندهای بخواهد مازاد بر سهمیهای که برایش در «سدف» مشخص شده گاز مایع دریافت کند، قیمت آن افزایش یافته است.
ویسکرمی با بیان اینکه مصرفکنندهای که نیاز به سهمیه مازاد دارد نرخ آن متفاوت خواهد بود، گفت: فرض کنید برای مصرف کنندهای هر ماه چهار سیلندر ۱۱ کیلویی در نظر گرفته شده و این چهار سیلندر را مصرف کرده است و مازاد بر سهمیه نیاز دارد، نخست باید در «سدف» درخواست خود را ثبت کند تا مراحل تأیید و تصویب طی شود، بنابراین سیلندر ۱۱ کیلویی را به قیمت ۱۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان در محل تأسیسات، ۱۵۷ هزار تومان در محل نمایندگی و ۱۶۶ هزار تومان در محل مصرف دریافت خواهد کرد.
متنوعسازی سبد سوخت به صورت جدی پیگیری میشود
کرامت ویسکرمی مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران اظهار کرد: بهدنبال آن هستیم تا در تأمین بنزین کشور، نقل، انتقال و توزیع آن شرایطی ایجاد کنیم که این مهم بدون کمترین مشکل انجام شود.
وی با بیان اینکه با توجه به حجم مصرف زیاد بنزین در کشور باید متنوعسازی سبد سوخت را در دستور کار قرار دهیم، افزود: از این رو باید به سوخت سیانجی بیشتر توجه کنیم و سهم آن را در سبد سوخت کشور افزایش دهیم.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با بیان اینکه ظرفیت و زیرساخت مطلوبی برای افزایش سهم سیانجی در سبد سوخت کشور وجود دارد، گفت: با توجه به شرایط ایجاد شده، هماکنون مصرف سیانجی در کشور پایین است به همین دلیل به دنبال این هستیم که افزایش مصرف را در ناوگان داشته باشیم.
۵۰ میلیارد تومان بدهی مپنا به سهام عدالت تا چند روز آینده پرداخت میشود
احمدرضا فراست، معاون اقتصادی گروه مپنا در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر چگونگی روند پرداخت سود سهام عدالت گفت: در بخش اول با تصویب هیئت مدیره مپنا با دریافت تسهیلات از بانک تجارت، مبلغ ۱,۰۰۰ میلیارد ریال کارسازی شد و این قرار را گذاشتیم که تا پایان سال کلیه بدهی گروه مپنا به گروه سهام عدالت از بابت تقسیم سود را از مسیر پرداخت نقدی و افزایش سرمایه از محل تبدیل مطالبات، تسویه کنیم.
وی افزود: با تسهیلاتی که برنامه ریزی و دریافت شده، بخش دوم پرداخت بدهی مپنا به سهام عدالت به مبلغ ۵۰۰ میلیارد ریال، طی چند روز آینده پرداخت خواهد شد.
تعرفه جدید مشترکان پرمصرف گاز اعلام شد
هوشنگ صیدالی، مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران گفت: تعرفه هر مترمکعب گاز برای مصرفکنندگان دو پله ۱۱ و ۱۲ از حدود ۶ هزار تومان در سال گذشته به ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان برای امسال رسیده است.
وی افزود: شرکت ملی گاز ایران تعرفه پلکانی مشترکان خانگی را بر اساس مقدار مصرف به ۱۲ پله تقسیم کرده است.
به این ترتیب، سه پله نخست مختص مشترکان کممصرف، سه پله بعدی برای مشترکان معتدل، چهار پله بعدی برای مشترکان پرمصرف و دو پله آخر برای بسیار پرمصرفها تعیین شده است.
گاز ۲۱۵ اداره پر مصرف قطع شد
هوشنگ صیدالی با اشاره به اجرای طرح پایش مصرف گاز ادارات دولتی، اماکن عمومی و مراکز تجاری، اظهار کرد: با توجه به روند کاهشی دما، اجرای طرح بازرسی وضعیت مصرف و پایش دمای ادارات دولتی، اماکن عمومی و مراکز تجاری با شدت بیشتری انجام و برخورد با سازمانهای متخلف در این حوزه با جدیت صورت خواهد گرفت.
مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران در رابطه با نحوه برخورد با ادارات متخلف گفت: از ابتدای آبان تاکنون، دمای ۵۱ هزار و ۱۸۷ اداره دولتی پایش شده که ۲۹۰ مرکز از پایش خود ممانعت به عمل آورده و گاز ۲۱۵ اداره دولتی، اماکن عمومی و مراکز تجاری که با وجود صدور اخطار، به اصلاح مصرف مبادرت نکردند، قطع شد.
دبیرکل جیئیسیاف وارد ایران شد
محمد حامل، دبیرکل جیئیسیاف برای حضور در بیستوششمین اجلاس وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز بامداد امروز (چهارشنبه، ۱۴ آذر) برای حضور در بیستوششمین اجلاس وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز وارد تهران شد.
تاکنون هفت اجلاس در سطح سران، ۲۵ اجلاس وزارتی، ۴۹ اجلاس در سطح هیئت اجرایی و ۵۵ اجلاس شورای فنی اقتصادی مجمع کشورهای صادرکننده گاز برگزار شده است.
قائم پناه: ناترازی سالهای قبل شرایط را به بحران رسانده است / اوضاع تا حد زیادی بهتر میشود
محمدجعفر قائم پناه معاون اجرایی رئیس جمهور گفت: ناترازی که از سالهای قبل وجود داشته امروز شرایط کشور را به حالت بحران رسانده است و برای دچار قطعی برق نشویم و مردم در فصل دچار مشکل نشوند، جلسهای برگزار کردیم.
به گفته وی در ۱۰۰ روز گذشته انفاقات مهمی افتاده از جمله اینکه تولید گاز خام ۲۲ میلیون متر مکعب و در کل تولید گاز ۱۸ میلیون متر مکعب افزایش یافته است.
تصمیمی در مورد قیمت بنزین اتخاذ نشده است
محسن پاکنژاد، وزیر نفت در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه تفاهم نامههایی که با ترکمنستان و روسیه انجام گرفته است در چه وضعیتی قرار دارد؟
گفت: در حال حاضر با کشور ترکمنستان مذاکراتی برای سوآپ گاز در حال انجام است که این قرارداد ترکیبی از سوآپ و واردات گاز است و پس از نهایی شدن به مردم اطلاع رسانی میشود، ضمن آنکه مذاکرات ما با کشور روسیه ادامه دارد و به مرحله نهایی نرسیده است.
وزیر نفت در پاسخ به پرسشی مبنی بر آیا تصمیمی مبنی بر افزایش قیمت بنزین وجود دارد؟
گفت: در خصوص قیمت بنزین هنوز تصمیمی به صورت نهایی و قطعی اتخاذ نشده و امکانش نیست، بلکه فرآیند بهینه مصرف کردن بنزین در دست بررسی و اولویت اول ماست.
قیمت بنزین بحثی است که باید بعدها در رابطه با آن تصمیم گرفته شود و پیش از هر اقدامی در این زمینه، مردم را در جریان خواهیم گذاشت.