برنامه وزارت علوم برای تجهیز ۷ آزمایشگاه ساخت نمونه اولیه محصول در حوزه فناوریهای نوظهور
مدیرکل دفترسیاستگذاری، برنامهریزی و توسعه فناوری و نوآوری وزارت علوم درباره برنامه این وزارتخانه برای راه اندازی و تجهیز ۷ آزمایشگاه ساخت سریع در حوزه فناوری های نوظهور توضیح داد.
معصومه خان احمدی مدیرکل دفتر سیاستگذاری، برنامهریزی و توسعه فناوری و نوآوری وزارت علوم در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ساخت هفت آزمایشگاه ساخت سریع در دانشگاه ها درباره جزییات آن توضیح داد و گفت: با توجه به اینکه یکی از موضوعات مهم در کمک به تجاری سازی فناوری های موجود در پارک های علم و فناوری و مراکز رشد، ساخت نمونه اولیه است بنابراین یکی از اقدامات مهم معاونت فناوری حمایت از تجهیز و بهسازی آزمایشگاه های ساخت سریع است که در برنامه هفتم به آن اشاره شده است.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری، برنامهریزی و توسعه فناوری و نوآوری وزارت علوم افزود: راه اندازی این آزمایشگاه ها یکی از برنامه های اولویت دار معاونت فناوری است که با همکاری معاونت علمی در اولویت قرار دارد.
ما امیدواریم با اجرای این برنامه بتوانیم فناوری هایی که به دلیل عدم دسترسی به تجهیزات کافی قابلیت تبدیل به محصول پیدا نکرده اند از این طریق حمایت شوند و دوران رشد را کوتاه سپری کنند.
وی ادامه داد: بسیاری از تجهیزات به طور پراکنده در آزمایشگاه های موجود در پارک ها و پژوهشگاه وجود دارد و برنامه منسجم معاونت فناوری و نوآوری این است که تجهیزات را در یک شبکه راهبردی تجمیع کند و یارانه های استفاده از خدمات آن را تعریف و خودش هم پرداخت کند.
حوزه های اولویت دار ما فناوری های نوظهور است تا بتوانیم در گام اول زیرساختی ایجاد کنیم که به بروز و ظهور فناوری های نوظهور کمک کنیم.
خان احمدی اضافه کرد: تا یکماه آینده مشخص خواهد شد که این آزمایشگاه ها در کدام استان ها راه اندازی می شوند و تا پایان سال حتما چند مورد از این آزمایشگاه ها به مرحله بهره برداری خواهند رسید.