ابداع گلی که دارو را به بدن میرساند
محققان میکرو ذراتی مشابه گل ابداع کرده اند که در آینده دارو را به طور هدفمند به بدن منتقل می کند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، هنگامیکه دارو به شکل خوراکی یا با تزریق وریدی به بدن منتقل می شود، به جای آنکه یک راست به نقطه مورد نظر برود، در کل بدن می چرخد.
اما محققان یک ذره میکرو شبه گل ابداع کرده اند که این روند را طی نمی کند.
طی سال های گذشته انواع مختلفی از ذرات برای انتقال هدفمند دارو طراحی شده اند.تقریبا در تمام موارد اشیای میکروسکوپی طوری طراحی شدند تا یک داروی خاص روی آنها قرار گیرد و به جریان خون منتقل شود.
در مرحله بعد این ذرات از خارج به سمت منطقه ای از بدن که نیاز به دارو داشت، هدایت می شدند.
این ذرات را می توان از خارج بدن طوری تحریک کرد تا محموله دارویی خود را آزاد کنند یا آنها را در محل رها کرد تا محموله را پخش کنند زیرا به طور بی ضرری حل می شوند.
چنین روشی نه تنها تضمین می کند مناطق مورد نظر دارو را به میزان کافی دریافت کنند، بلکه عوارض جانبی آن را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
زیرا دارو به منطقه ای که به آن نیاز ندارد نمی رودو به این ترتیب دور ریخته نمی شود وبنابراین به دوز کمتری نیز نیاز خواهد بود.
میکروذرات جدید توسط گروهی از محققان ETH زوریخ ابداع شده اند.
آنها برخلاف دیگر ذرات انتقال دهنده دارو که به شکل کره هایی با سطح هموار هستند، شبیه گل های کوچکی با چند گلبرگ به نظر می رسند.
این گلبرگ ها در واقع ورقه های نانویی از مواد هستند که به طور خودکار به شکل یک خوشه سه بعدی سرهم بندی می شوند.
با توجه به درمان مورد نظر مواد مختلفی را می توان در این روش به کار برد.
هرچند ذراتی که به دقت در این مطالعه بررسی شدند از اکسید روی ساخته شده بودند.
بقیه مواد از پلی آمید و یک کامپوزیت نیکل-ارگانیک تشکیل شده بودند.
طراحی گلبرگ دو مزیت نسبت به کره ها دارد.
نخست آنکه سطح بیشتری فراهم می کند تا مولکول های دارو به آن بچسبند و در نتیجه هر ذره دوز بزرگتری از دارو را دریافت می کند.
در مرحله بعد ذره در انتشار امواج صوتی عملکرد ایده آلی دارد و در نتیجه راحت تر می توان ذرات را با اولتراساوند عکسبرداری کرد.
نه تنها اولتراساوند برای ردیابی مکان میکرو ذره در بدن به کار می رود، بلکه پالس های متمرکز آن را می توان برای به جلو راندن ذرات در جریان خون به کار برد.
محققان اکنون تصمیم دارند آزمایش های حیوانی بیشتری انجام دهند و سپس آن را برای افرادی با بیماری های قلبی یا سرطان ارائه کنند.