نشست اردن، حملات اسرائیل به سوریه را محکوم کرد
وزیران خارجه عرب در نشست عقبه اردن، ضمن اعلام حمایت از تحولات در سوریه، خواستار توقف اشغالگری رژیم اسرائیل در این کشور شدند و جولان اشغالی را بخشی از خاک اشغال شده سوریه دانستند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، نشست العقبه در اردن به منظور بررسی اوضاع و تحولات سوریه با مشارکت وزیران خارجه کشورهای عربی به پایان رسید و شرکت کنندگان خواهان توقف حملات و اشغالگری رژیم اسرائیل در سوریه شدند.
در این نشست که به ابتکار پادشاه اردن صورت گرفته است، وزیران خارجه اردن، عربستان، عراق، لبنان، مصر، امارات، بحرین، قطر و دبیرکل اتحادیه عرب و نیز رئیس دورهای این اتحادیه حضور داشتند.
در بیانیه پایانی این نشست، در حمایت از مردم سوریه و ایستادن در کنار آنها و ارائه همه گونه کمک و پشتیبانی در این مرحله حساس و احترام به اراده و تعیین سرنوشت سوریهایها تأکید شده است.
وزرای خارجه عرب همچنین بر حمایت از فرآیند انتقال مسالمتآمیز قدرت که سوری- سوری و فراگیر بوده و همه گروههای سیاسی و اجتماعی سوریه در آن مشارکت داشته باشند، تأکید کردند.
این بیانیه همچنین از نقش نماینده سازمان ملل در امور سوریه اعلام حمایت کرده و از دبیرکل سازمان ملل خواست که همه امکانات لازم را در اختیار پدرسون قرار داده و تیمی برای کمک به سوریه برای انتقال قدرت تشکیل دهد.
وزیران خارجه کشوری عربی با تأکید بر توقف فوری همه عملیاتهای نظامی، تأکید کردند که این مرحله حساس نیازمند گفتوگوی ملی فراگیر و همبستگی همه مردم سوریه با گروهها و نیروهای سیاسی و اجتماعی است تا سوریه آزاد، امن، باثبات و متحد که شایسته مردم این کشور هستند، تشکیل شود.
نشست العقبه همچنین بر ضرورت احترام به حقوق مردم سوریه با همه گروهها و طیفهای آن، بدون تبعیض نژادی، مذهبی یا دینی و نیز تضمین عدالت و برابری برای همه شهروندان این کشور تأکید کرد.
وزیران خارجه عرب همچنین نفوذ ارتش اسرائیل به داخل منطقه حائل و اشغال بخشی از خاک سوریه در مناطق جبل الشیخ و استانهای قنیطره و ریف دمشق را محکوم کردند و این اقدام را اشغالگری و نقض قوانین بینالملل و توافق توقف درگیریها بین سوریه و اسرائیل در سال 1974 دانستند و خواستار خروج ارتش اسرائیل از اراضی سوریه شدند و حملات هوایی این رژیم به تأسیسات و زیرساختهای سوری را محکوم کردند.
وزیران خارجه عرب همچنین تأکید کردند که جولان اشغالی، خاک اشغالی سوریه بوده که باید اسرائیل دست از اشغالگری این منطقه بردارد.
نشست عقبه همچنین از شورای امنیت خواست در برابر نقض مکرر توافق از سوی رژیم تلآویو اقدامات لازم را اتخاذ کند.
انتهای پیام/