نحوه تصمیمگیری برای تعطیلی در شرایط آلودگی هوا
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با بیان این که رئیس کارگروه اضطرار استاندار یا معاون او است، درباره نحوه تصمیمگیری برای اعمال محدودیتها و ممنوعیتهای زمانی و مکانی در شرایط آلودگی هوا توضیح داد.
به گزارش مشرق، عباس شاهسونی اظهار کرد: طبق پیش بینی سازمان هواشناسی برای فردا یکشنبه ۲۵ آذرماه تا ۷ متر بر ثانیه باد میوزد و از فردا به مرور به سمت ناپایداری هوا و افزایش غلظت آلایندهها در روزهای دوشنبه، سه شنبه و چهارشنبه پیش میرویم.
وی افزود: بر اساس تبصره ماده ۳ قانون هوای پاک، وظیفه وزارت بهداشت تشخیص و اعلام شرایط اضطرار است و یکی از پیش نیازهای اعلام شرایط اضطرار، پایداری یا ناپایداری هواست که سازمان هواشناسی این اطلاعات از جمله وضعیت پایداری هوا، وزش و حداقل و حداکثر سرعت باد را به وزارت بهداشت اعلام میکند.
دومین پارامتر ما، غلظت آلایندههاست که بر اساس سنجش ایستگاهها به دست میآید البته روند بیماران در اورژانس را نیز بررسی میکنیم.
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با بیان این که رئیس کارگروه اضطرار استاندار یا معاون است، بیان کرد: دبیر این کارگروه، رئیس اداره کل محیط زیست استان است و بر اساس دستورالعملی که با همکاری وزارت کشور، سازمان محیط زیست و وزارت بهداشت تهیه شده، تصمیمگیری میشود.
شاهسونی با بیان اینکه مبنای تصمیم گیری در مورد آلودگی هوا، دستورالعمل «اعمال محدودیتها و ممنوعیتهای زمانی و مکانی شرایط اضطرار» است، گفت: در این دستورالعمل مشخص شده که چه اقداماتی باید در شرایط متفاوت از جمله شرایط ناسالم برای گروههای حسالم و یا همه گروهها انجام شود.
وی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به عنوان نماینده وزارت بهداشت در کارگروه اضطرار یاد کرد و گفت: در شرایط اضطرار دو کار اصلی باید انجام دهیم؛ یکی کنترل منابع انتشار آلودگی و دیگری کاهش مواجهه افراد است.
دورکاری کارکنان با اولویت گروههای آسیب پذیر، ممنوعیت فروش طرح ترافیک، برخورد با خودروهای دودزا، تعطیلی برخی صنایع و کارگاهها، مجازی شدن مدارس و دانشگاهها، لغو مسابقات و فعالیتهای ورزشی و اجرای طرح ترافیک از در منازل از مصادیق این محدودیتهاست.
شاهسونی در خصوص برگزاری جلسه کارگروه اضطرار که برخی رسانهها خبر از برگزاری آن را منتشر کرده بودند، گفت: جلسه امروز برای پیگیری مصوبات کارگروه اضطرار بوده و جلسه کارگروه اضطرار پس از اعلام شرایط اضطرار از سوی وزارت بهداشت یا دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به نمایندگی از وزارت بهداشت، برگزار میشود.
بر اساس اعلام همکاران ما در سازمان هواشناسی، هوای تهران، امروز عصر و شب با وزش باد در شرایط سالم قرار میگیرد و آلایندهها تخلیه میشود.