خسروپناه: تغییر سیاستها نباید با تغییر ارزشها همراه باشد - تسنیم
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به ضرورت بازنگری در برخی سیاست ها پیشنهاد داد موضوعات مختلف حکمرانی از جمله قانون فیلترینگ و لایحه حجاب در خانه گفت وگو به بحث گذاشته شود.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پاسخ به سوال یکی از اساتید که عنوان کرده بود بنده به عنوان استاد تمام دانشگاه و حاضر در جشنواره فارابی، مطالب مختلفی از جمله لزوم تغییر سیاستهای فرهنگی و نیز سیاستهای حجاب و فیلترینگ از دکتر سیمایی صراف وزیر علوم شنیدم، آیا شما موافق تغییر سیاستهای مصوب علم و فرهنگ در شورایعالی انقلاب فرهنگی هستید، مواردی را به شرح ذیل بیان کرد.
اول: وزیر علوم بهتر بود با روش علمی نمره پدیدههای علم و فرهنگ را از مراکز معتبر رصدی بدست می آورد و به کلی گویی بسنده نمیکرد.
دوم: موفقیت یا عدم موفقیت یک سیاست، تنها از خروجی موفق یا ناموفق مساله بدست نمیآید.
گاهی سیاستی، دقیق نوشته شده اما قانون درستی مبتنی بر آن سیاست مصوب نشده و گاهی سیاست و قانون درستی نوشته شده، دستگاه اجرایی آن مصوبات را به آیین نامه اجرایی تبدیل نکردند و یا کارگزاران ترک فعل کردند.
پس سخنان وزیر محترم علوم، گرفتار مغالطه انتساب است.
سوم: آری اگر محرز شود به نتیجه نرسیدن یک سیاستی، مستند به نادرست بودن آن سیاست است، باید سیاست را تغییر داد اما تغییر سیاست نباید به معنای تغییر ارزشها و اهداف باشد.
حراست از فرهنگ اسلامی و رشد علم و فن آوری، یک ارزش تمدنی است که نباید از آنها عدول کرد.
چهارم: سطوح سیاستها در کشورها، یکسان نیست.
سیاستهای کلان و بسیاری از سیاست های تقنینی و قضایی و اجرایی در کشورها به راحتی تغییرپذیر نیست و سیاستهای متغیر و معطوف به امور جزئی، تغییر میکنند آن هم نه سالانه که وزیر علوم بدون ذکر منبع علمی، ادعا کرده است.
پنجم: توصیه ایشان به موسسهها، توصیه خوبی است و شورایعالی هم از دستاوردهای سیاستی این موسسهها استقبال میکند و لکن نباید به بیان توصیه در جشنواره فارابی بسنده شود و باید ابلاغ کند تا ماموریت دستگاهی تلقی شود.
ششم: بکارگیری مفاهیم شعاری مانند صدای رسای علم آزاد، پژوهشهای اصیل و غیر سفارشی در کنار میز خطابه، مطالب را از خطابه به برهان بدل نمیسازد.
فلسفه علوم انسانی و تاریخ علوم انسانی نشان داده است که علم مبتنی بر شواهد محض و علم آزاد وجود ندارد و وجود نداشته است.
تفسیرهای مبتنی بر بنیانهای نظری بر فهم داده های تجربی و سپس نظریه ها و بعد سیاست ها اثر می گذارد.
(لطفا دقت شود).
هفتم: شورایعالی انقلاب فرهنگی اخیرا خانه گفتگوی آزاد را مصوب کرده و بهتر است موضوعات مختلف حکمرانی از جمله قانون فیلترینگ و لایحه حجاب در آنجا به بحث گذاشته شود.
هشتم: پیشنهاد بنده به همه حکمرانان کشور از جمله وزیرعلوم این است که درباره حکمرانی (الحوکمه و governance)، مطالعه علمی و فنی داشته باشند یا از صاحب نظران این دانش استفاده کنند، آنگاه در باب سیاست گذاری و حکمرانی سخن برانند و با مطالب غیرعلمی و غیرتخصصی، چالشهای جدیدی در حوزه علم و فرهنگ کشور ایجاد نکنند.
به گزارش تسنیم وزیر علوم در جشنواره فارابی از ضرورت تغییر در سیاستهایی مانند حجاب و فیلترینگ سخن گفته بود و سیاستها فعلی کشور در این حوزهها را به بن بست رسیده توصیف کرده بود.
انتهای پیام/