گزارشی بیروتوش روی کاغذهای سیگار - تسنیم
کتاب "پایی که جاماند" را می توان از آثار تأثیرگذار بر ادبیات اردوگاهی در یک دهه اخیر به شمار آورد؛ اثری که در ابتدا روی کاغذهای سیگار نوشته شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، هفتاد و هفتمین چاپ از کتاب "پایی که جاماند"، نوشته سید ناصر حسینیپور از سوی انتشارات سوره مهر روانه بازار نشر شد.
ادبیات اردوگاهی از جمله شاخههای ادبیات جنگ و دفاع مقدس است که در یک دهه گذشته رشد قابل توجهی داشته است، از این منظر میتوان کتاب "پایی که جاماند" را از نمونههای تأثیرگذار بر این حوزه دانست.
کتاب «پایی که جا ماند» که یادداشتهای روزانه سید ناصر حسینیپور در اردوگاهها و زندانهای مخفی عراق است، یکی از شاخص ترین آثاری است که شرح روزهای سخت اسارت در دست صدامیان و بعثیان عراقی را با روشی نوآیین و اثرگذار بر عهده دارد.
مولف این کتاب را از روی 23 برگهای یادداشتبرداری کرده است که آنها را در دوران اسارت مخفیانه روی کاغذهای سیگار نوشته بوده، در عصای خود پنهان کرده تا بهدست زندانبانها نیفتد و بالاخره توانسته آنها را با خود به ایران بیاورد.
حسینی پور مورخی است که در عین حال هنرمند هم هست.
او در این اثر نوعی گزارشی داستانی از تاریخ اسارت به دست میدهد که تنها به وصف ظاهر اشتغال ندارد بلکه موشکافی های روانی و بررسی انگیزه های درونی و دریافت ریشههای هر رویداد را مطمح نظر قرار داده و مخاطب را با کنه حوادث آشنا میکند.
رهبر معظم انقلاب در تقریظی بر این اثر فرمودهاند: تاکنون هیچ کتابی نخوانده و هیچ سخنی نشنیدهام که صحنههای اسارت مردان ما در چنگال نامردمان بعثی عراق را، آن چنان که در این کتاب است به تصویر کشیده باشد...
.
هرچند "پایی که جا ماند" بیانکننده گوشهای از تاریخ دفاع مقدس و وقایع پیرامونی هشت سال جنگ تحمیلی است، اما از منظری دیگر روایتگر ظرفیت و توانایی انسانها در مواجهه با دشوارترین لحظات است؛ آینهای است که در آن ظرفیت وجودی انسان را از پشت دیوارهای بلند اسارت با همه محدودیتها به تصویر میکشد و بازتاب میدهد؛ از این رو این نوع ادبیات را انسانیترین نوع ادبی معرفی میکنند.
کتاب حاضر پس از اقبال مخاطبان ایرانی، به دیگر زبانها از جمله عربی و اسپانیولی ترجمه و توزیع شده است.
انتهای پیام/