سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

هویت‌یابی نقش مادری نقشه استعمار را خنثی می‌کند - تسنیم

تسنیم | فرهنگی و هنری | شنبه، 01 دی 1403 - 15:53
مدیر اداره تبلیغ نوین و فضای مجازی جامعه الزهراء(س) گفت: اگر نظام یک جامعه مختل شود، استعمار به راحتی می تواند آن را در سلطه خودش قرار دهد.
نقش،جامعه،زنان،مادري،نظام،نقشه،احترام،سالم،مردان،عرصه،اسلام، ...

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم؛ ندا حکمت‌نیا، مدیر اداره تبلیغ نوین و فضای مجازی جامعه الزهراء(س)، به تبیین سخنان رهبر انقلاب در دیدار بانوان پرداخت و گفت: اگر نظام یک جامعه مختل شود، استعمار به راحتی می‌تواند آن را در سلطه خودش قرار دهد.
جوامع رشدیافته و جوامعی که زیر بار زور نمی‌روند جوامعی هستند که نظام خاصی در آن حاکم است و این نظم و نظام مانع دست‌درازی هر کسی می‌شود.
در این میان نخستین گام برای خنثی کردن نقشه استعماری علیه نقش مادری، ارزش‌گذاری و احترام به مقام مادر است.
وی افزود: در تاریخ متعدد نمونه‌هایی از نقشه استعماری در تخریب و تضعیف نقش مادری قابل شناسایی است.
در سال‌های پیش از انقلاب زنان محدود به نقش خانه‌داری و مراقبت از فرزندان شده بودند و از شرکت در تصمیم‌گیری‌های اجتماعی منع بودند، این نقش را هم به عنوان یک نقش فرعی و ضعیف تلقی می‌شد که تلاش می‌شد تضعیف کنند و می‌بینیم که زنان را مثلاً به عنوان ضعیفه خطاب می‌کردند که تمام اینها در کتب تاریخی قابل ملاحظه است و همه اینها نشان می‌دهد استعمار نقش مادری را مورد تحقیر و تمسخر قرار داده است.
چرا این نقشه استعماری است؟
به خاطر اینکه اگر نقش مادری حذف شود و آن را بخواهیم کنار بذاریم و بخواهیم ضعیفش کنیم نقش پدری و کل خانواده سست می‌شود.
او تصریح کرد: وقتی خانواده در یک جامعه‌ای نقش اصلی نداشته باشد و نقش آفرین نباشد در کنار آن پدر هم معنا نمی‌شود در کنار آن هسته اصلی یک جامعه رشد یافته معنا پیدا نمی‌کند و وقتی که یک جامعه‌ای پیچ و مهره اصلی آن که خانواده هستند مادر، پدر و فرزندان در جای خودشان نباشند همین سرایت می‌کند به جامعه و در پی آن، نظم جامعه به هم می‌ریزد.
حکمت‌نیا ادامه داد: اگر نظام یک جامعه مختل شود، استعمار به راحتی می‌تواند آن را در سلطه خودش قرار دهد.
جوامع رشدیافته و جوامعی که زیر بار زور نمی‌روند جوامعی هستند که نظام خاصی در آن حاکم است و این نظم و نظام مانع دست‌درازی هر کسی می‌شود.
در این میان نخستین گام برای خنثی کردن نقشه استعماری علیه نقش مادری، ارزش‌گذاری و احترام به مقام مادر است.
او ابراز داشت: آگاهی و اطلاعات و آموزش‌هایی که مربوط به اهمیت نقش مادری و تأثیر آن بر جامعه است، باید بیشتر برای جامعه تبیین شود و در این زمینه باید بیشتر از زنان و مادران حمایت شود؛ چرا که تشویق آنها به شرکت فعال در تصمیم‌گیری‌ها و تقویت اعتماد به نفس آنها می‌تواند نقشه دشمن را خنثی کند.
مدیر اداره تبلیغ نوین و فضای مجازی جامعة الزهراء به نقش رسانه‌ها در تحکیم نقش مادری اشاره و اظهار داشت:در این بین، فیلم‌ها و تصویرسازی‌ها بی‌تردید می‌تواند تأثیرمثبت بگذارد.
بیان ارزش‌های نقش مادری با ارائه داستان‌ها و برنامه‌های متنوع هنری مهم است تا این نقش را به عنوان یک نیروی قدرتمند و ارزشمند نشان دهند و به ایجاد نگرش‌های مثبت کمک کند.
اینجا رسانه می‌تواند با تصویرسازی خوب جامعه را حرکت دهد و نگرش و بینش انسان را نیز بسازد.
او با بیان این که اسلام از هر دو جنس یعنی زن و مرد این درخواست را دارد که برای حضور در عرصه فرهنگ و علم ورود پیدا کنند، ابراز داشت: عرصه‌ای که قرار است نظام اجتماع را به حرکت در بیاورد و نقش‌آفرین باشد، عرصه علمی و فرهنگی است که اسلام در این ساحت فرهنگی و فکری، مرد و زن را برابر می‌داند و تفاوتی برایشان قائل نیست؛ چون فرهنگ، روح جامعه است و جنسیت نمی‌شناسد.
چنان که شاهد هستیم پس از پیروزی انقلاب اسلامی، دانشگاه‌های ما رشد کردند و زنان ما با حضور در همه رشته‌ها نقش‌آفرین شدند.
حکمت‌نیا بر فعالیت تخصص‌محور زنان در محافل علمی تأکید کرد و افزود: رهبر معظم انقلاب هم اشاره کردند که زنان در رابطه با مسائل خاص خودشان می‌توانند به مجتهدین زن مراجعه کنند.
در دانشگاه هم این بالندگی علمی را در بین زنان می‌بینیم؛ از این رو عرصه علم و اندیشه‌ورزی جنس‌بردار نیست؛ البته تقویت عرصه فرهنگ و دانش نیازمند همبستگی زنان و مردان و ایجاد همکاری میان آنها است.
احترام به حقوق هر دو در عرصه فرهنگ و علم می‌تواند کمک کننده باشد و اسلام می‌خواهد پیشرفت جامعه و افزایش سطح فرهنگ و علم در جامعه گسترده‌تر باشد تا جامعه‌ای رو به رشد و تعالی شکل بگیرد.
مدیر اداره تبلیغ نوین و فضای مجازی جامعة الزهراء با اشاره به این که آموزه‌های اسلامی، بالندگی را برای همه عرصه‌ها و زمان‌ها و برای همه افراد خواهان است و از طریق احترام زن و مرد به حقوق یکدیگر به تقویت ارتباطات سالم بین زنان و مردان و ایجاد تعادل انسجام در روابط اجتماعی و خانوادگی می‌اندیشد.
همچنین تأکید اسلام به حد و حدود و رعایت حریم و حجاب بر این است که ارتباطات سالم اجتماعی، فرهنگی و علمی شکل بگیرد.
او معتقد است اگر ارتباطات میان زنان و مردان، سالم و تعالی‌محور باشد، روح انسان در آرامش قرار دارد و می‌خواهد روابط اجتماعی سالمی ایجاد کند تا مسائل مهم و عرصه‌های مهم را طراحی کند؛ از این رو حریم‌هایی که اسلام قائل شده بی‌فلسفه نیست.
خانم حکمت‌نیا در بخش دیگری از سخنانش به قانون عفاف و حجاب اشاره کرد و گفت: انسانی که درگیر یک سری از جزئیات می‌شود دیگر نمی‌تواند به مراحل علمی و فرهنگی دست پیدا کند، جامعه هم عقب‌مانده می‌شود.
قانون حجاب و عفاف که اخیراً تصویب شده با تأکید بر حفظ و حیثیت و عفاف زنان و مردان شکل گرفته است.
این قانون به منظور احترام به حقوق حریم شخصی زنان و مردان است و از تبعیض جنسیتی جلوگیری می‌کند.
او بر این باور است که خانواده‌های سالم و متعادل در سایه پایبندی به عفاف و حیا شکل پیدا می‌کند، هر فطرت و هر عقل سلیمی می‌داند که روابط سالم، تبعیض جنسیتی را از میان برمی‌دارد، حریم‌ها را مشخص می‌کند و جامعه را با‌ رشدهای عظیم و چشمگیری رو‌به‌رو می‌کند .
انتهای پیام/