ضرورت راهاندازی «سامانه خودنویس» برای کنترل بازار مسکن
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی سامانه خودنویس را گامی بزرگ برای کاهش هزینههای مسکن و حذف واسطهگران این بازار عنوان کرد.
فتحاله توسلی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه هدف سامانه خودنویس کاهش تقلبات در معاملات ملکی است، گفت: سامانه خودنویس میتواند بهطور چشمگیری در حل و رفع مشکلات مردم و کاهش چالشهای بازار ملکی مؤثر واقع شود.
وی افزود: سامانه خودنویس از طریق اتصال به سایر سامانهها میتواند اطلاعات دقیقی را درباره وضعیت مالکیت، ثبتنام و معاملات قبلی املاک ارائه دهد و بدین ترتیب تقلبهای ملکی از میان معاملات مسکنی عموم مردم حذف میشود.
البته تقویت سامانه خودنویس و اتصال کامل آن به سایر سامانههای دولتی میتواند وضعیت معاملات ملکی را بهبود دهد و از سوی دیگر از افزایش قیمت در این بازار جلوگیری کند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: برخی از بنگاههای املاک به دلیل محدودیتهای ایجاد شده توسط چنین سامانههایی، ابراز ناراضی میکنند و تلاش دارند تا با اعمال فشار بر مردم، قیمتها را افزایش دهند.
همچنین هماکنون شاهد ناترازی بخش مسکن هستیم، برهمین اساس دو سامانه خودنویس و سامانه املاک و اسکان میتواند بهطور قابل توجهی به حل مشکلات مسکن کمک کنند.
وی عدم اتصال کامل سامانه خودنویس به سایر سامانههای دولتی و نهادهای مرتبط یکی از اصلیترین چالشهای راهاندازی این سامانه عنوان کرد و گفت: همچنین یکی از بزرگترین مزایای سامانه خودنویس، امکان دسترسی آنلاین به اطلاعات ملک و جلوگیری از فروش چندباره یک ملک است.
به گفته توسلی؛ سامانه خودنویس گامی بزرگ برای کاهش هزینههای مسکن و حذف واسطهگران این بازار به شمار میرود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: امروزه با وجود سامانههای آنلاین و الکترونیکی، نیاز به واسطهها و دلالها کمتر شده و مردم میتوانند با استفاده از این ابزارها، بهطور مستقیم و بدون پرداخت هزینههای اضافی، معاملات خود را انجام دهند.
این سامانه با ایجاد شفافیت در بازار، باعث میشود که اطلاعات بهطور دقیق و قابل پیگیری ثبت شود و مردم از اطمینان بیشتری در معاملات خود برخوردار باشند.
به گزارش مهر، با توجه به گفته تعداد زیادی از فعالان بازار مسکن و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در خصوص اینکه سامانه خودنویس نتایج مثبتی در این بازار دارد و تقویت و توسعه این سامانه میتواند بهطور گستردهتری به شفافسازی و کاهش هزینهها در بازار مسکن کمک کند.، برهمین اساس دولت و مجلس باید با همکاری و نظارت مستمر، این سامانه را بهگونهای توسعه دهند که تمامی مردم بتوانند از مزایای آن بهرهمند شوند.