خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 02 دی 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

جشن میلاد حضرت زهرا(س) در دارالولایه سیستان

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 02 دی 1403 - 17:30
به مناسبت فرخنده میلاد با سعادت گلواژه آفرینش حضرت فاطمه زهرا(س) و بزرگداشت مقام زن و روز مادر ویژه برنامه ای در شهرستان زابل برگزار شد.
سنتي،سيستان،محلي،تسنيم،زابل،زهرا،حضرت،فرهنگي،برنامه،خواني،نق ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زابل، به مناسبت فرخنده میلاد با سعادت گلواژه آفرینش حضرت فاطمه زهرا(س) و بزرگداشت مقام زن و روز مادر ویژه برنامه‌ای در شهرستان زابل برگزار شد.
در این جشن که با حضور اقشار مختلف مردم برگزار شد، آیین‌های محلی سیستان از جمله «آسوکه خوانی» و رقص محلی سیستانی با لباس «چل تریز» و ازدواج محلی یک زوج جوان با آیین‌های سنتی سیستان انجام شد.
حجت‌الاسلام عباس ایرانمنش، رئیس عقیدتی سیاسی ارتش در شهرستان ایرانشهر در حاشیه این مراسم به خبرنگار تسنیم گفت: بر اساس تحقیق و بررسی‌هایی که داشتیم 52 اصل از زندگی حضرت زهرا(س) برداشت می‌شود که برای ما مسلمانان قابل استفاده است.
اولین کاری که در زندگی مشترک باید انجام دهیم که حضرت فاطمه زهرا(س) نیز نسبت به امام علی(ع) رعایت می‌کردند رعایت صداقت و سازش داشتن در زندگی است.
نماینده بنیاد فرهنگی نیمروز در حوزه سیستان به عنوان مجری اصلی این ویژه برنامه نیز به خبرنگار تسنیم گفت: به مناسبت میلاد حضرت زهرا(س) و روز زن در محفل شادی آئین‌های سنتی را اجرا کردیم و در این برنامه مجموعه‌های پادگان ارتش زابل به همراه کتابخانه «بامداد امید صبا» در کنار ما بودند و در اجرایی شدن این برنامه کمک کردند.
یکی از هنرمندان پیشکسوت حاضر در این مراسم نیز به خبرنگار تسنیم گفت: آیین «آسوکه خوانی» که در این برنامه شاهد آن هستیم در واقع یکی از آداب و رسوم سنتی مردم سیستان در شمال استان سیستان و بلوچستان ایران است.
در گذشته که رسانه‌های امروزی در اختیار مردم نبود، بهترین سرگرمی مردم همین آسوکه یا داستان‌های کهن بود که توسط شعرا به صورت شعر در می‌آمد و افراد باسواد در محافل مختلف آنها را نقل می‌کردند تا مردم سرگرم شوند.
وی خاطرنشان کرد: این آسوکه‌ها بعضاً آنقدر طولانی بودند که نقل آن دو تا سه شب زمان می‌برد و داستان‌های آن اسطوره‌ای بوده که سینه به سینه بین مردم نقل می‌شد.
آسوکه در واقع نوعی شعر سنتی است که به طور شفاهی منتقل می‌شود و به توصیف احساسات، حوادث، و داستان‌های محلی می‌پردازد.
این فعالیت فرهنگی بخشی از هویت بومی مردم منطقه به شمار می‌رود و معمولاً در کنار سازهای محلی و رقص‌های سنتی اجرا می‌شود.
آسوکه خوانی به عنوان یک میراث فرهنگی، نشان‌دهنده غنای فرهنگی و هنری منطقه زابل است و تلاش می‌شود تا این هنر سنتی حفظ و ترویج شود.
انتهای پیام/