پرداخت ارز مطالبات سنواتی واردکنندگان منتظر امضای وزیر جهاد
نهاوندی گفت: در حال حاضر تعدادی از شرکتهای عمدتا کوچک و متوسط با وجود چند مرحله تایید مطالبات منتظر امضا و ارسال صورتجلسات پرداخت ارز مطالبات سنواتی خود توسط وزیر جهاد کشاورزی هستند.
باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی - مهدی نهاوندی عضو هیئت مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده های دامی گفت: با وجود آغاز فصل پر مصرف نهاده های دامی در کشور شاهد آرامش و فراوانی کم سابقه این نهاده های تولید درکشور هستیم که خوشبختانه وضعیت امروز محصول همکاری و تعامل و برنامه ریزی های مشترک وزارت جهاد کشاورزی و فعالان بخش خصوصی بوده است.
او از آرامش و ثبات در تامین پروتئین کشور برای ایام پایان سال خبر داد و گفت: نکته مهم در ماه های پیش رو ضرورت تعیین تکلیف و اطمینان بخشی مسئولان ذیربط به تداوم تامین ارز مورد نیاز واردات نهاده متناسب با قیمت های ریالی عرضه شده در بازار است که متاسفانه در سنوات قبل ماه های پایانی سال با چالش و ابهام در تامین منابع مصوب ارزی مورد نیاز کالاهای اساسی توام بود، به نحوی که تامین ارز با توقف هایی مواجه می شد وحتی در مواردی هم برخی از شرکت های کوچک و متوسط از جریان تامین ارز کالاهای ترخیص شده محروم می شدند.
به عنوان مثال در حال حاضر تعدادی از شرکت های عمدتا کوچک و متوسط با وجود چند مرحله تایید مطالبات منتظر امضا و ارسال صورتجلسات پرداخت ارز مطالبات سنواتی خود توسط وزیر جهاد کشاورزی هستند که این قبیل موارد باعث بی اعتمادی و آسیب به فعالان این حوزه می شود .
نهاوندی در مورد نرخ ارز کالا های اساسی در سال آینده بیان کرد: نرخ ارز کالاهای اساسی تابع تصمیم سیاست گذاران کشور در این حوزه هستیم و با هر برنامه ای که مصوب دولت و مجلس باشد، همراهی خواهیم کرد.
اما نکته مهم تضمین تعهدات دولت به تامین کنندگانی هست که به صورت اعتباری نهاده را وارد کرده و با فواصل چند ماه از ترخیص کالا ارز آن ها تخصیص می یابد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده های دامی ادامه داد: دولت باید به نحوی برنامه ریزی کند که در تغییر نرخ ارز حقوق واردکنندگان در قبال کالاهای عرضه شده در سامانه بازارگاه رعایت شود.
او درباره آخرین وضعیت نهاده های دامی گفت: بنابر آمار گمرک در ۸ ماهه امسال ۱۱ میلیون و ۵۳۳ هزارتن نهاده دامی از جمله ذرت، جو، کنجاله سویا و دانه سویا با ارزش بیش از ۴ میلیارد و ۵۰۸ میلیون دلار وارد شده که نسبت به سال قبل ۱۱ درصد از لحاظ وزنی رشد و ارزشی ۶ درصد رشد داشته است.