خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 03 دی 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

وجود ۳۴۱ سازه تقاطعی حادثه خیز در مسیر رودخانه‌های استان کرمان

مهر | استان‌ها | دوشنبه، 03 دی 1403 - 14:40
کرمان_مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای کرمان گفت: ۳۴۱ سازه حادثه خیز در مسیر رودخانه‌های استان کرمان وجود دارد.
سيلاب،كرمان،شهري،آب،افزايش،عليدادي،تقاطعي،سليماني،روستايي

به گزارش خبرنگار مهر، حمید علیدادی سلیمانی، ظهر دوشنبه به خبرنگاران گفت: تمامی رودخانه‌های استان کرمان به منظور ایجاد شرایط مناسب و افزایش ضریب آبگذری پیش از فصل سیلاب پایش می‌شوند و ضروری است دستگاه‌های متولی در خصوص اصلاح این سازه‌ها همکاری نمایند.
وی افزود: از تعداد ۳۴۱ سازه تقاطعی شناسایی شده در سطح استان کرمان، ۲۷۸ مورد پل (ماشین رو)، ۴۳ مورد آبنما، ۱۰ مورد بند آبخیزداری و مابقی مربوط به سازه‌های روستایی می‌باشد که کلیه این موارد جهت جلوگیری از تشدید خسارت سیلاب و اصلاح به دستگاه‌های متولی اعلام شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمان گفت: در آغاز فصل زمستان و با افزایش احتمال بارندگی و وقوع سیلاب در رودخانه‌ها، آبراهه‌ها و مسیل‌های استان، اقدامات پیشگیرانه‌ای جهت افزایش ایمنی و کاهش خسارات سیلاب به مرحله اجرا می‌رسد.
علیدادی سلیمانی افزود: در همین راستا آبراهه‌های شهری و سازه‌های تقاطعی که مهم‌ترین نقاط حادثه خیز در ایام سیلاب هستند مورد پایش قرار می‌گیرند.
وی تصریح کرد: لایروبی آبراهه‌ها و رفع انسداد و یا اصلاح وضعیت سازه‌های تقاطعی موجب عبور سیلاب به صورت ایمن از محدوده‌های خطرآفرین خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمان با اشاره به ضرورت همکاری شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در حوزه‌های اجرایی شهری و روستایی گفت: ضروری است شهرداری‌ها و دهیاری‌ها با توجه به نامه وزیر محترم کشور در خصوص لایروبی رودخانه‌ها و آبراهه‌ها در محدوده‌ی شهری و روستایی همکاری نمایند.
علیدادی سلیمانی بیان کرد: ساخت و ساز در حریم و بستر رودخانه باعث کاهش ظرفیت آبگذری و در نتیجه عدم عبور ایمن سیلاب می‌گردد و این اتفاق موجب آب گرفتگی و بالا آمدن آب در مناطق تحت ساخت و ساز غیرمجاز خواهد شد.
وی تصریح کرد: این اتفاق به ویژه در مقاطع شهری و مراکز جمعیتی موجب افزایش خسارات سیلاب و متضرر شدن همه شهروندان می‌گردد.