خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 03 دی 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نگاه دینی در اتاف پژوهان تقویت شود

مهر | اجتماعی و حوادث، استان‌ها | دوشنبه، 03 دی 1403 - 17:24
مشاور معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران گفت:نگاه دینی در اتاف پژوهان تقویت شود.
شهري،مديريت،اجتماعي،تهران،شهرداري،فرهنگي،ديني،حوزه،موضوع،توج ...

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد صادق کاظمی مشاور معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران نیز در نشست شهر آرمانی گفت: در ادبیات دینی تاکید بر ذکر مورد توجه قرار گرفته است و از این رو نوع نگاه شهرداری در دوره کنونی به مسئله اتاف و مرکز مطالعات در حوزه ساختاری آن از نظر فقهی دارای اهمیت و تاکید بسیاری است.‌
وی افزود: اگر هر آنچه که در شهر برای تسهیل زندگی شهروندان انجام می‌شود با نگاه ملی و هویت ملی همراه باشد موفق است و اگر این نباشد حتماً اشکالی در برنامه خواهد شد.
کاظمی افزود: در دوره کنونی مدیریت شهری، موضوع اتاف را یک موضوع شرعی می‌دانیم.
اتاف پژوهانی که در حوزه شهری در حال فعالیت هستند باید با نگاه دینی به این حوزه توجه کنند.
مشاور معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران خاطرنشان کرد: تاریخ تهران عمدتاً دارای ابعاد مذهبی است و به این دلیل باید نگاه اتاف پژوهان دینی باشد و این جنبه آنان تقویت شوند.
ضرورت دارد محققان و اتاف پژوهان دینی در این فعالیت به همکاری دعوت شوند تا ارزش‌های دینی در اتاف پررنگ‌تر شود.
هویت تهران باززنده سازی شود
چبت ساز تهران شناس و پژوهشگر ارزیابی شهری نیز در این نشست گفت: باستان شناسی در سال ۱۳۴۸ در قیطریه منجر به شناسایی ۳۵۰ گور و کشف بزرگ آثار باستانی و ارتقای تاریخ تهران به ۳ هزار ساروژه هایی که در کشور اجرا می‌شود ضرر مادی، سیاسی و از همه بدتر ضرر اجتماعی دارد که این موضوع منجر به بروز چالش‌های جدی برای کشور شده است.
این پژوهشگر با بیان اینکه در دوره کنونی مدیریت شهری به موضوع اتاف توجه جدی شده است، خاطرنشان کرد: هیچ معاونتی در مدیریت شهری به اندازه معاونت اجتماعی و فرهنگی دارای ثروت متخصص در حوزه اتاف نیست و این معاونت باید از منابع انسانی و پژوهشگرانی که در سال‌های گذشته مورد بی مهری قرار گرفته اند استفاده کند.
مهاجری با بیان اینکه مدیریت شهری تهران اتاف را توسعه و به یکی از قطب‌های اتاف تبدیل شده است، بیان داشت: برای غلبه بر مدیریت چند پاره و تکه تکه مدیریت شهری تنها راه اجرای پروژه‌های اتاف است چرا که با مدیریت چند پارچه نمی‌شود پایتخت را اداره کرد.
برای جلوگیری از ضررها باید ارزیابی تأثیرات اجتماعی و فرهنگی در همه پروژه‌ها اجرا شود تا پیامدهای منفی حداقلی در شهر داشته باشیم.
این پژوهشگر با تاکید بر اینکه مدیران اجتماعی مناطق باید حمایت شوند تا ارزیابی تأثیرات فرهنگی و اجتماعی را بررسی کنند، خاطرنشان کرد: معاونین اجتماعی منطقه و مدیران اجتماعی نواحی و محله باید تقویت شوند چرا که اکنون بسترها شکل گرفته است و باید در این مسیر تلاش جدی شود.
وی با انتقاد از رویکرد دوره گذشته مدیریت شهری به موضوع اتاف گفت: اگر می‌خواهیم کودکان و سالمندان در شهر عزت داشته باشند و بی صدایلن در شهر صاحب صدا شده و عدالت شهری محقق شود باید به اتاف و موضوعات آن توجه شود.
مهاجری بر ضرورت ورود دانشگاه به عنوان منبع تولید اتاف تاکید کرد و گفت: اکنون شهرداری تهران در این مسیر پیشگام است و در حال صرف اعتبار و هزینه است.
لازم است دانشگاه‌ها در کنار شهرداری قرار بگیرند و به این حوزه ورود جدی کنند.
وی با قدردانی از معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران گفت: آینده پایتخت در دست اتاف است و از این رو، اتاف در مدیریت شهری باید دبیرخانه قدرتمندی داشته باشد و جایگاه اداری آن ارتقا یابد.
لازم است در مدیریت شهری به اتاف پژوهان توجه شده و با آنان مانند پیمانکاران شهرداری رفتار نشود.
مهاجری ادامه داد: سازمان‌ها و مناطق باید دارای جایگاه بالایی پیدا کنند و این نیروها و کارکرد آنان را مورد سنجش قرار دهیم.
پژوهش‌های اتاف مسئله محور است وثابت کرده ایم که تنها تضمین اقدام مداخله‌ای در تهران اتاف است.
در این مراسم از پژوهشگران برتر مناطق ۲۲ گانه و فعالان و پیشکسوتان طرح اتاف قدردانی شد.