ایجاد چارچوبی برای مطالعه تکامل حیات فرازمینی
اختر زیست شناسان چارچوبی برای مطالعه تکامل حیات فرازمینی ایجاد کردند.
باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - اختر زیست شناسان چارچوبهای نوآورانهای را برای مطالعه حیات فرازمینی با تمرکز بر چگونگی تکامل سیستمهای پیچیده در جهان کشف کردند.
بر اساس گزارشها، با توجه به این که زمین تنها مرجعی برای زیستشناسی است، درک اشکال حیاتی که ممکن است کاملاً متفاوت از موجودات زمینی باشند، همچنان یک چالش بزرگ باقی مانده است و گزارشهای اخیر نشان میدهند که دانشمندان در تلاش هستند تا اصول جهانی را برای شناسایی و مطالعه شکل یا منشا حیات فرازمینی ایجاد کنند.
چالش در تعریف و کشف زندگی
بر اساس نتایج منتشر شده در مطالعات اخیر، تعریف خود زندگی برای محققان دشوار است.
ناسا زندگی را به عنوان یک واکنش شیمیایی خودپایدار که قادر به تکامل داروینی است توصیف میکند؛ اما بسیاری از دانشمندان ادعا میکنند که این تعریف ممکن است شامل حیات بیگانه نباشد.
طبق گزارش The Conversation، بیش از ۵۰۰۰ سیاره فراخورشیدی از سال ۱۹۹۵ کشف شده اند که برخی از آن ها در مناطق قابل سکونت در اطراف ستارههای خود قرار دارند، مناطقی که ممکن است به آب مایع اجازه وجود داده باشند و قمرهایی که در کهکشان راه شیری هستند ممکن است شرایط مساعدی برای زندگی داشته باشند.
طیف سنجی، تکنیکی که به طور گسترده مورد استفاده قرار میگیرد، به اخترشناسان اجازه میدهد تا ترکیبات جوی و سطحی سیارات فراخورشیدی دور را بررسی کنند و نشانههای شیمیایی مانند اکسیژن یا کلروفیل، که ممکن است با فرآیندهای بیولوژیکی مرتبط باشند، میتوانند سرنخهایی را ارائه دهند.
همان طور که گزارش شده است، دانشمندان بر نیاز به رویکردی گستردهتر تاکید میکنند؛ زیرا بیوشیمی سیارات بیگانه ممکن است بسیار متفاوت از بیوشیمی زمین باشد.
تکامل و پیچیدگی در سیستمهای غیر زیستی
تحقیقات ارائه شده در یک کنفرانس بین رشتهای که در اکتبر ۲۰۲۴ برگزار شد، نشان داد که اصول تکامل ممکن است فراتر از سیستمهای بیولوژیکی باشد، طبق گفته کارشناسانی که در این گزارشها نام برده شده است، سیستمهای غیر زنده مانند مواد معدنی ممکن است در طول زمان از طریق فرآیندها دچار پیچیدگی و تنوع شوند.
انتخاب این موضوع نشان میدهد که تکامل ممکن است بر سیستمهای فیزیکی مختلف حکومت کند.
استراتژیهای پژوهشی نوآورانه
اختر زیست شناسان در حال بررسی حلالهای جایگزین مانند اسید سولفوریک و دی اکسید کربن مایع به عنوان ابزارهای ممکن برای زندگی در خارج از آب هستند و تلاشها برای شناسایی نشانههای تکنولوژیکی تمدنهای هوشمند مانند نورهای مصنوعی یا آلایندههای صنعتی نیز در اولویت قرار دارند.
جستوجو برای حیات فرازمینی، اگرچه مملو از عدم قطعیت است؛ اما با ظهور نظریهها و روشهای نوآورانهای که دانشمندان را به سمت اکتشافات بالقوه راهنمایی میکنند، به تکامل خود ادامه میدهد.
منبع: الیوم السابع