خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 04 دی 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

دریا خالی شد؛ روزگار غریب صیادان

مهر | استان‌ها | سه شنبه، 04 دی 1403 - 08:46
ساری- اگرچه میزان صید ماهیان استخوانی در مازندران نسبت به پارسال اندکی بهتر شده اما همچنان حال و روز صیادن ناخوش است.
دريا،صيد،صيادان،صيادي،صياد،تور،روز،استخواني،ماهيان،خالي،ماهي ...

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: با گذشت حدود ۸۰ روز از آغاز فصل صید ماهیان استخوانی، صیادان مازندرانی فقط ۷۰۰ تن ماهی صید کردند.
گاه دریا و هوا یار نبود و گاه برف و باران و همه دست به دست هم دادند تا سفره صیادان خالی از قبل شود.
چهار هزار صیاد در مازندران چشمشان به دریا و آسمان است وشش ماه از سال دل به دریا می‌زنند تا روزی خود را از دل امواج سنگین دریا صید کنند.
دستانشان همانند تورهایشان خالی است و انبوه مشکلات و وعده‌های که در بین موج‌های دریا فراموش شده حال و روزشان را بد کرده است.
با آنکه میزان صید رشد ۲ درصدی داشته اما سهم و سرانه صید در استان همچنان پایین است و صیادان چشم انتظار روزهای پرفروغ و طلایی صید و صیادی هستند.
روز خوب صیادی کی می‌رسد؟
روز خوب دریا در فصل صید، هنگامی است که پس از کشیدن تور صیادان سبدها رو به اندازه کافی برای فروش از ماهی پر کنند.
اما چند سالی است که حال و روز صید خوب نیست و صیادی کم رونق است.
دریا هم طی سال‌های اخیر همانند مسئولان بدقول شده بود و روزهای زیادی تورهای صیادان از آب خالی بیرون کشیده می‌شد و با دست خالی به کومه هایشان می‌رفتند.
با این حال صبح روز بعد به امید کسب روزی دوباره به دریا می‌زدند.
یک صیاد مازندرانی می‌گوید: صیادان در روزهایی که هوا خوش است از صبح زود به دریا می‌زنند تا روزی خود را کسب کنند و چشمشان به ماهی‌هایی است که در تور می‌افتد و هرچه ماهی صید شد بین آنان تقسیم می‌شود.
علی حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: فعالیت صیادی در دریای خزر تنها برای یک دوره شش ماهه است و نوع بیمه نیز مربوط به هزینه سخت و زیان آور نیست.
فعالیت صیادی در دریای خزر تنها برای یک دوره شش ماهه است و نوع بیمه نیز مربوط به هزینه سخت و زیان آور نیست
این صیاد کهنه کار ادامه داد: از این رو باید به مدت ۳۰ سال سابقه اشتغال و بیمه‌ای داشته باشند در حالی که هم توان کار کردن در این مدت زمان را ندارند و هم پرداخت سهم ۲۷ درصدی از سوی بیمه شده‌ای که ۶ ماه سال را بیکار است، بسیار بالا و تأمین آن مشکل است.
صیاد دیگری کار صیادی را عشق و علاقه دانست و گفت: حال صیاد با دریا خوش است و در سال‌های اخیر ورود فاضلاب و آلاینده‌ها از طریق رودخانه به دریا و یا صید غیرمجاز سبب شده تا سبد صیادان رونق چندانی نداشته باشند.
علی قمی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه روش کار صیادان ماهیان استخوانی تورکشی به روش پره است، طول تور را پنج کیلومتر بیان کرد و گفت: این تور به صورت نعل اسبی در دریا پهن می‌شود.
وی گفت: تورهای صیادی در زمان صید ماهی سفید و یا کپور از نظر اندازه چشمه با یکدیگر فرق دارند و ماهی‌ها پس از صید توسط سماک قیمت گذاری می‌شود و به فروش می‌رسد.
صیاد دیگری پیری و مشکلات جسمی را از مسائل فراروی بسیاری از فعالان شغل صیادی ذکر کرد و افزود: امروز صیادان دچار بیماری‌های مفصلی و روماتیسمی هستند و هر ساله به خاطر شرایط سخت جسمی ناشی از بیماری روماتیسمی تحلیل می‌روند.
صیادی به طور کلی در سواحل جنوبی دریای خزر یعنی در ایران به صورت پره کشی است.
در این روش عمدتاً تورهایی با ارتفاع هفت تا ۱۰ متر و به طول یک هزار و ۲۰۰ متر به کمک یک قایق به صورت نیم دایره در فاصله مشخصی از ساحل تا ۱۴ متری عمق دریا پهن می‌شود و پس از انباشته شدن از ماهیان استخوانی شامل گونه‌های کفال، سفید و کپور به وسیله تراکتور به ساحل کشیده می‌شود.
در این روش شرایط جوی و موج دریا یکی از مهم‌ترین عوامل برای پهن کردن تور در دریا است.
۷۰۰ تن ماهیان استخوانی در مازندران صید شد