دومین جشنواره تجلیل از حکمرانان زن برگزار شد
دومین جشنواره تجلیل از حکمرانان زن در مدرسه عالی حکمرانی شهید بهشتی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، دومین جشنواره تجلیل از "حکمرانان زن" با حضور زهرا بهروز آذر، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، حسن بختیاری رئیس مدرسه عالی حکمرانی شهید بهشتی، مرضیه وحید دستجردی دبیر ستاد ملی جمعیت، تعدادی از نمایندگان زن در مجلس شورای اسلامی و جمعی از حکمرانان زن در مدرسه عالی حکمرانی شهید بهشتی برگزار و از زنان فعال در عرصههای مختلف حکمرانی به عنوان برگزیدگان این جشنواره تجلیل گردید.
در ابتدای جلسه دکتر بختیاری ضمن خوشگویی و تبریک ایام ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) بر لزوم برگزاری این جشنواره تأکید کرد و اظهار داشت: این جشنواره برای دومین سال برگزار میشود تا توجه بیشتری به تربیت حکمرانان زن و برجستهسازی حضور زنان در مسئولیتهای حکمرانی کشور جلب شود.
وی همچنین بر اهمیت فراهم کردن زمینههای لازم برای به کارگیری زنان توانمند و شایسته در مشاغل مدیریتی تأکید کرد.
در ادامه برنامههای همایش دکتر فهیمه فرهمندپور عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: زمانی که ما در مورد حضور زنان در فرآیندهای حکمرانی سخن میگوییم فقط نگاهمان به نسبت جمعیتی نیست؛ بلکه اصولاً حکمرانی زنان میتواند واجد ویژگیهایی باشد که به الگوی حکمرانی کاملتر مبتنی بر حکمت حکیمانه نزدیک باشد و یک حکمرانی همه جانبهتری را به نمایش بگذارد.
وی با بیان اینکه در حوزههای تولید دانش و فرآیندهای مشارکتهای اجتماعی و سیاسی، بانوان به طور جدی حضور دارند، تصریح کرد: ورود بانوان به حوزههای حکمرانی زنان با شکل مطلوب فاصله دارد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره نقش زنان در مقابله با جنگ شناختی گفت: اساساً جنگ شناختی یک جنگ چند جانبه و چند وجهی است که تمامی ابعاد و اجزاء نگاه انسان را تحت الشعاع قرار میدهد.
این جنگ جنبه رسانهای، اطلاعرسانی، دانشی، نگرشی و عرصههای سیاسی و اجتماعی را در بر میگیرد.
شورای عالی انقلاب فرهنگی برنامههای مختلفی را در حوزه جنگ شناختی در حوزه زنان و خانواده در نظر گرفته است و ما برای سال اول اولویتهای برنامههای ۴ ساله را در دستور کار داریم و روی آن متمرکز هستیم.
دکتر مرضیه وحید دستجردی دبیر ستاد ملی جمعیت نیز در سخنان خود به نقش حمایت در فرزندآوری اشاره کرد و گفت: تجربیات جهانی نشان میدهد که اجبار در امر فرزندآوری کارساز نیست، بلکه حمایتهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی باید به خانوادهها ارائه شود تا آنها احساس حمایت و همراهی کنند.
«زهرا بهروز آذر» معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده نیز در پایان این جشنواره با اشاره به جایگاه والای حضرت زهرا (س) و ویژگیهای مادری ایشان، گفت: حضرت زهرا (س) مادری بود که حس همدلی بالایی داشت؛ نه تنها برای فرزندان خود بلکه برای همه اطرافیان و فرزندان سرزمینش.
وی تصریح کرد: نقش حکمرانان زن در تقویت همدلی و هم افزایی در جامعه بسیار مهم است و دولت چهاردهم اعتقاد دارد که باید از تمامی ظرفیتها، اعم از زنان، جوانان و اقوام، استفاده شود و هیچ گروهی نباید نادیده گرفته شود.
در بخش پایانی جشنواره، تعداد ۱۵ نفر از حکمرانان زن شامل تعدادی از پیشکسوتان و حکمرانان فعلی مورد تجلیل قرار گرفتند که مشاغل آنان در سطوح وزیر، معاون وزیر، رئیس سازمان، مدیر کل، قاضی، فرماندار و شهردار از نقاط مختلف کشور میباشد.
این جشنواره با اهداف زیر و "شعار زنان، حکمرانی و تمدن سازی" برگزار شد و به نظر میرسد که این حرکت در راستای پیشبرد اهداف تعالی حکمرانی زنانه در کشور گامهای مؤثری برداشته است.
۱- معرفی و تجلیل از حکمرانان زن موفق
۲- ترویج گفتمان مقام معظم رهبری در حوزه زنان و حکمرانی
۳- ترویج نقش زنان در حکمرانی کشور