خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 06 دی 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نرخ باسوادی در آذربایجان غربی به ۹۶.۲ درصد رسید

مهر | استان‌ها | چهارشنبه، 05 دی 1403 - 11:40
ارومیه - مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان غربی گفت: در حال حاضر میانگین نرخ باسوادی در استان به ۹۶.۲ درصد رسیده است.
درصد،استان،ميانگين،كشور،اختلاف،باسوادي،سواد،نرخ

علی مطهری در گفت و گو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه میانگین نرخ باسوادی در کشور ۹۸ درصد است، اظهار کرد: این درصد در استان ۹۶.۲ درصد بوده که اختلاف بسیار ناچیز و قابل اغماضی است.
وی ادامه داد: در سال ۱۳۵۵ بر اساس سرشماری در رده سنی ۶ سال و بالاتر، استان ما ۳۸.۲۶ درصد نرخ باسوادی داشت و میانگین کشور ۴۷.۵ درصد بود و اختلاف ۱۰ درصدی را بین آمار استانی و کشوری شاهد بودیم.
مطهری افزود: آمار نرخ باسوادی در رده سنی ۶ سال و بالاتر در سال ۱۳۹۵ به ۸۲ درصد در استان و ۸۷.۶ در کشور رسیده که به برکت پیروزی انقلاب اسلامی اختلاف بین میانگین استانی و کشوری به عدد ۵.۶ درصد رسیده است که قابل توجه است.
مدیرکل هواشناسی آذربایجان غربی افزود: در سال ۱۳۵۵ در رده سنی ۱۰ الی ۴۹ سال نیز میانگین نرخ باسوادی در آذربایجان‌غربی ۳۷.۰۱ درصد بوده که این آمار در کشور رقم ۴۸.۸ درصدی را نشان می‌داد که اختلاف آن نزدیک به ۱۲ درصد بود اما با سرشماری سال ۱۳۹۵ میانگین استان رقم ۹۰.۷ درصد و میانگین کشور ۹۴.۷ درصد را نشان داد که نشان می‌دهد اختلاف استان با کشور ۸ درصد کاهش پیدا کرده است.
مطهری اضافه کرد: هم اکنون در استان دو هزار و ۱۰۰ آموزش دهنده داریم و دوره‌های سوادآموزی، تحکیم و انتقال را با این همکاران برگزار شده است که در سال تحصیلی ۱۴۰۳ – ۱۴۰۲ برای دوره‌های سوادآموزی ۲۲ هزار و ۶۰۰ نفر را پذیرش کرده و تحت آموزش داریم.
مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان غربی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص سواد آموزی گفت: مقام معظم رهبری فرموده‌اند: «برای گسترش سواد و زدودن بی سوادی همه دستگاه‌ها و کل نظام باید حرکت و احساس مسئولیت کنند» با تاسی از این گفتمان رهبر انقلاب در خصوص سوادآموزی بنابراین باید از ظرفیت شورای پشتیبانی سواد آموزی استان و ظرفیت شناسایی وضعیت سواد افراد توسط دستگاه‌های اجرایی نظیر دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی، جهاد کشاورزی، کمیته امداد و … استفاده کرد.