ترامپ: به محض به قدرت رسیدن "به شدت" مجازات اعدام را بر میگردانم
ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی خود وعده داده برای قاچاقچیان مواد مخدر و جرایم خشونت آمیز و از جمله افرادی که مرتکب قتل پلیس می شوند، مجازات اعدام را دنبال کند.
ترامپ: به محض به قدرت رسیدن "به شدت" مجازات اعدام را بر میگردانم
ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی خود وعده داده برای قاچاقچیان مواد مخدر و جرایم خشونت آمیز و از جمله افرادی که مرتکب قتل پلیس می شوند، مجازات اعدام را دنبال کند.
کد خبر: 691635 | ۱۴۰۳/۱۰/۰۵ ۱۲:۴۳:۴۳
دونالد ترامپ رئیس جمهوری منتخب آمریکا روز سه شنبه و یک روز پس از صدور حکم تخفیف مجازات اعدام فدرال 37 زندانی آمریکایی از سوی جو بایدن به حبس ابد، گفت، به وزارت دادگستری دستور خواهد داد تا "به شدت مجازات اعدام را دنبال کند.
به گزارش عصرایران به نقل از سی ان ان، ترامپ گفت: به محض تحلیف، به وزارت دادگستری دستور خواهم داد تا مجازات اعدام را برای محافظت از خانواده ها و کودکان آمریکایی در برابر متجاوزان خشونت آمیز، قاتلان و هیولاها به شدت پیگیری کند.
ما دوباره یک ملت قانون و نظم خواهیم بود!"
ترامپ در مطلبی در شبکه اجتماعی خود (تروث سوشال) حمایت خود را برای استفاده از مجازات اعدام - که بخشی از شعارهای او در راستای کاهش آمار جنایت در طول مبارزات انتخاباتی 2024 بود - تکرار کرد.
پس از تخفیف بیشتر محکومان به اعدام فدرال توسط بایدن – ترامپ گفت "معنی ندارد" - زمانی که او در ژانویه به قدرت برسد، تنها 3 نفر در زندان فدرال با مجازات اعدام باقی خواهند ماند.
این 3 مورد باقی مانده همگی افرادی هستند که مرتکب تیراندازی دسته جمعی یا حملات تروریستی شده اند: "رابرت باورز" که 11 نفر را در کنیسه "درخت زندگی پیتسبورگ" در سال 2018 کشت؛ " دیلن روف" یک ملیگرای سفیدپوست که در سال 2015، 9 نفر را در یک کلیسای تاریخی سیاهپوستان در چارلستون، کارولینای جنوبی به قتل رساند؛ و در نهایت "جوخار تسارنایف" یکی از 2 برادر مسئول بمب گذاری ماراتن بوستون در سال 2013.
تصمیم بایدن بر عفو زندانیان اعدامی و کاهش مجازات آنها به حبس ابد، با روی کار آمدن ترامپ قابل تغییر نیست، اما وزارت دادگستری رئیس جمهوری منتخب می تواند در موارد بعدی به دنبال مجازات اعدام باشد.
ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی خود، حمایت شدید خود را برای استفاده بیشتر از مجازات اعدام، به عنوان بخشی از تعهد سخت خود به کاهش جرایم خشونت آمیز و قاچاق مواد مخدر و انسان در آمریکا مطرح کرده است.
او در سخنرانی خود برای آغاز کارزار انتخابات ریاست جمهوری سال 2024، متعهد شد که برای فروشندگان مواد مخدر مجازات اعدام در نظر بگیرد.
او سال گذشته گفت که از کنگره میخواهد قانونی تصویب کند که "هر کسی که در مرز ما قاچاق میکند" باید مجازات اعدام بگیرد.
در هفته های پایانی مبارزات انتخاباتی 2024 نیز ترامپ بارها قول داد که برای هر مهاجری که یک شهروند آمریکایی یا یک افسر مجری قانون را بکشد، مجازات اعدام را اعمال کند.
واکنشهای متفاوتی نسبت به تخفیف مجازات اعدام 37 زندانی آمریکایی از سوی بایدن در روز دوشنبه ابراز شد.
در حالی که برخی از خانواده های کسانی که مجازات آنها تخفیف داده شده ابراز رضایت کردند، برخی از خانواده های قربانیان عصبانی بودند.
بیوه "برایان هرست" یک افسر پلیس اوهایو که در سال 2005 توسط "داریل لارنس" کشته شد و حکمش روز دوشنبه کاهش یافت، گفت که خانوادهاش از تصمیم بایدن ناامید شدهاند.
"ماریسا گیبسون" بیوه برایان هرست در این باره گفت: " لارنس خود تصمیم گرفت که خشونت را انتخاب کند.
او عواقب بالقوه را می دانست و بدون توجه به آن تصمیم به قتل گرفت.
تنها چیزی که می توانم امیدوار باشم این است که نزدیک به 20 سال زندان، او را متحول کرده باشد."
قبل از به قدرت رسیدن ترامپ در ژانویه 2017 در دور نخست ریاست جمهوری، مجازات اعدام توسط دولت فدرال آمریکابه ندرت اعمال می شد.
تنها 3 اعدام فدرال از سال 1988 اتفاق افتاده بود تا اینکه "ویلیام بار" دادستان کل دولت اول ترامپ در سال 2019 اعلام کرد که دولت فدرال اعدام ها را از سر خواهد گرفت.
در سال 2020، آخرین سال اولین دوره ریاست جمهوری ترامپ، دولت فدرال آمریکا 10 نفر را اعدام کرد که بیشترین تعداد اعدام توسط دولت فدرال از سال 1896 و بیش از مجموع 50 ایالت در آن سال بود.
بر اساس گزارش مرکز اطلاعات مجازات اعدام، در خارج از سیستم فدرال، بیش از 2000 نفر در ایالات متحده وجود دارند که در دادگاه های ایالتی محکوم به اعدام شده اند و رئیس جمهوری آمریکا قدرتی ندارد که این احکام اعدام ایالتی را متوقف کند؛ و تنها می تواند احکام اعدام فدرال را مورد عفو قرار دهد.