خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 06 دی 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ارقام جدید گندم در چهارمحال و بختیاری جایگزین شد

تسنیم | استان‌ها | چهارشنبه، 05 دی 1403 - 12:53
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: به جهت افزایش کیفیت گندم و استفاده بهینه از آب، ارقام جدید گندم در استان جایگزین شده است.
استان،گندم،ارقام،تن،درصد،سطح،ميزان،كشت،جذب،كشاورزي،هكتار

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، سیروس بیک‌بکان در نشست شورای مدیران جهاد کشاورزی استان، اظهار کرد: در سال جاری 67 هزار و870 تن خرید تضمینی گندم انجام شد که نسبت به سال گذشته که خرید تضمینی گندم به میزان 49 هزار 680 تن انجام شد پیشرفت وسیعی داشته است.
وی با اشاره به اینکه کشت ارقام جدید و افزایش کیفیت گندم، افزایش عملکرد،کشاورزی حفاظتی، مدیریت تغذیه و جهش تولید از برنامه‌‌های اصلاح الگوی کشت در گندم است، افزود: معرفی ارقام جدید در گندم و جو جهت افزایش عملکرد،کیفیت و استفاده بهینه آب در استان اجرا شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بیان کرد:ارقام معرفی شده درگندم آبی شامل ارقام پیشگام، میهن، حیدری، پیشتاز، جایگزین ارقام قدیمی امید، الوند، الموت و در گندم دیم ارقام باران، واران، آذر 2، صدرا، هشترود، هما، ریژاو، جایگزین ارقام جدید سرداری و شهداس هستند.
وی با بیان اینکه در سال زراعی جدید کشت گندم به میزان 38 هزار و 261 هکتار و جو در سطح 18 هزار و848 هکتار انجام شد، ادامه داد: کشت قراردادی در سطح 31 هزار و859 هکتار انجام شده است که 4710 قرارداد تایید شده است که میزان تحقق بیش از 54 درصد است.
بیک‌بکان افزود: مقایسه ارقام، مقایسه تراکم و تغذیه از پروژه‌های ابلاغی گندم است و در استان 4493.4 تن بذور اصلاح شده گندم و 729.7 تن جو توزیع شد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان خاطرنشان کرد: برنامه کشت حفاظتی در سطح 47 هزار و252 هکتار در سطح استان انجام شد.
روح الله سعیدی، مدیرزراعت سازمان جهاد کشاورزی استان نیز در این جلسه بیان داشت:میزان 24 هزار و 20 تن کود ازته به استان تخصیص یافت که تاکنون 62 درصد در سطح استان جذب شده است و بیشترین میزان جذب مربوط به شهرستان خانمیرزا با 75 درصد است.
سعیدی ادامه داد: همچنین 4728 تن کود فسفاته تخصیص یافت که تاکنون 63 درصد در سطح استان جذب شده است و بیشترین میزان درصد جذب مربوط به شهرستان بن با 108 درصد است و 2426 تن کود پتاسه به استان تخصیص یافت که تاکنون 91 درصد جذب شده است.
انتهای پیام/7540