چه کسانی در معرض خطر سوختگی هستند؟ /نیاز کشور به "بانک پوست"
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با برشمردن برخی گروه های در معرض خطر سوختگی، گفت: در کشور به بانک پوست نیاز داریم.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، طیب قدیمی اظهار کرد: متاسفانه در کشورمان در حوزه پیشگیری از سوختگی، اقدامات منسجمی تاکنون انجام نشده و تصور اشتباهی است که متولی پیشگیری از سوختگی را وزارت بهداشت بدانیم، در حالی که سوختگی همانند حوادث ترافیکی نیازمند مشارکت همگانی و بین بخشی همه دستگاه ها و مردم است.
وی افزود: اگر استانداردهای وسایل الکترونیکی، گرمایشی رعایت نشود و در گازکشی منازل و محیط کار اگر دستورالعمل پاسخگویانه و قابل پیگیری نداشته باشیم، قطعاً آمار سوختگی در کشور پایین نخواهد آمد.
در حوزه فرهنگسازی و اطلاع رسانی اگر به خوبی کار نکنیم، این آمار کاهش نمییابد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران تأکید کرد: هنوز دستورالعمل مشخصی در حوزه اقدامات عمرانی برای مراقبت و پیشگیری از سوختگی به ویژه در سیم کشیهای انتقال برق و حفاظت از سلامت و جان کارگران ساختمانی نداریم چراکه برق گرفتگی از بدترین حوادثی است که در کشور مشاهده می شود و قربانیان این حوادث معمولا دچار قطع اندام و از کارافتاده میشوند.
سوختگی مورد حمایت قرار گیرد
این فوق تخصص جراحی پلاستیک با بیان اینکه سوختگی در کنار تروماها مانند حوادث جادهای اهمیت ویژهای دارد، گفت: خوشبختانه در کشور شاهد بودیم که برای رسیدگی به وضعیت مصدومان حوادث ترافیکی منابعی اختصاص یافت و لازم است سوختگی نیز در ابعاد پیشگیری، درمان و مراقبت های پس از درمان در رده حوادث دسته بندی شود و مورد حمایت قرار گیرد.
افراد در معرض خطر سوختگی
وی با اشاره به افراد در معرض خطر سوختگی گفت: افرادی که دچار اختلال هوشیاری می شوند و مبتلا به آلزایمر هستند و یا بیماران دارای زخم پای دیابتی، سالمندان و کودکان بیشتر در معرض سوختگی هستند که با آموزش و اطلاع رسانی همگانی میتوان با صرف هزینه اندک در حوزه پیشگیری، آمار سوختگی را کاهش داد.
قدیمی با بیان اینکه در حوزه درمان سوختگی هم پیشگیری داریم، گفت: پیشگیری در این مرحله به معنی درمان صحیح توسط افراد آموزش دیده و متبجر در مراکز مجهز است که البته در تامین برخی ملزومات بیماران مانند پانسمانهای نوین سوختگی، جایگزینهای نگهدارنده بیماران سوختگی و تجهیزات پزشکی مشکلاتی در کشور داریم.
در کشور به بانک پوست نیاز داریم
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران تاکید کرد: در کشور به «بانک پوست» نیاز داریم و وزارت بهداشت و برخی دستگاهها می توانند در این زمینه کمک کنند تا در مرحله حاد، با پوست موجود در بانک پوست، مصدومان نجات یابند و در سوختگیهای شدید و عمیق، جایگزین شود.
پانسمانهای نوین نیز نقش مرطوب کننده و نگهداری دارند که با تشخیص پزشکان متخصص، برای زخم ها و سوختگیهای عمقی قابل استفاده است.
وی به کاربرد سلولهای بنیادی یا جایگزین پوست در درمان سوختگی اشاره کرد و گفت: در بسیاری از کشورها هنوز استفاده از سلولهای بنیادی در درمان سوختگی در حوزه بالینی، گسترش نیافته و در کشور ما نیز مراکز تحقیقاتی و مراکز سوختگی، اقداماتی را آغاز کرده و پیشرفتهایی داشتهاند.
ترمیم سوختگی فقط با جراحی نیست
این فوق تخصص جراحی پلاستیک، ترمیم سوختگی را صرفاً محدود به عمل جراحی ندانست و افزود: ترمیم سوختگی علاوه بر جراحی، استفاده از وسایلی مانند لباسهای سوختگی، کار درمانی و فیزیوتراپی است که از عوارض بدشکل کننده سوختگی جلوگیری میکنند که متاسفانه به دلیل اینکه اکثر بیماران سوختگی از قشر کم درآمد جامعه هستند توانایی مالی چندانی برای ترمیم سوختگی ندارند که این امکانات به ویژه کار درمانی و فیزیوتراپی باید در مراکز سوختگی دولتی موجود باشد.
انتهای پیام/