حتی رفع فیلتر هم چپهای رادیکال را راضی نکرد! / اصلاحطلبان: هنوز وعدههای دولت عملی نشده است
ناامیدی اصلاحطلبان از گرفتن سهم اضافی از دولت باعث رشد کنشهای رادیکال از جانب آنها شده است.
سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارشها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژههای مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامههای کشور قرار میدهیم.
در این ویژهنامه، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته میشود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافتهای مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.
*********
در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی، برنامه اقدامات مورد نیاز برای تسهیل در دسترسی به سکوهای خارجی با رعایت حکمرانی قانونمند در چارچوب نگاشت نهادی در چهار مرحله، در دستور کار این شورا قرار گرفت و بالاخره در اولین گام رفع فیلترینگ گوگلپلی و واتساپ به تصویب رسید.
رفع فیلترینگ مورد توجه رسانههای اصلاحطلب قرار گرفته و بخش رادیکال آن این گشایش را ناکافی خواندهاند، روزنامه اعتماد درباره این ماجرا نوشته است:
را ما ایرانیان اینقدر کمتوقع شدهایم؟
اساسا وظیفه بنیادین هر سیستم سیاسی توجه و استیفای به این حقوق اساسی شهروندان است.
کار به جایی رسیده که ما از داشتن هوای تازه برای نفس کشیدن، برداشته شدن تدریجی سانسور شبکههای اجتماعی، کاهش برخورد با زنان و دختران بابت حجاب و موارد اینچنینی خود را خوشبخت احساس میکنیم.
از دید یک ناظر خارجی، ایرانیان حقیقتا مردمانی خوب و کم توقعند که با یک چنین داشتههایی احساس پیروزی و توفیق میکنند.
من در عین اینکه از رفع فیلترینگ خوشحالم و قدردان آقای پزشکیان و دولت چهاردهم هستم، وقتی عمیقتر نگاه میکنم فکر میکنم که باید مرز مطالبات خود را همچنان گسترش دهیم تا دستاوردهای بیشتری کسب کنیم.
این روزنامه در ادامه مینویسد:
اگر از اکثر مردم ایران نظرخواهی شود که مهمترین مطالبه شما از دولت و ساختار سیاسی چیست؟
خواهند گفت افزایش قدرت خرید، افزایش قدرت پول ملی، رونق اقتصادی، شکوفایی تولید و رفع مشکلات معیشتی مهمترین مطالبه آنهاست.
بهبود شاخصهای اقتصادی و رفاهی، مطالبه مسلم و قطعی مردم ایران است.
تمام تلاش دولت در مرحله بعد، باید معطوف تحقق این مطالبه همگانی باشد.
اما برای تحقق این وعده نگاهها تنها نباید به وزرای اقتصادی دولت و سیاستگذاران دولتی دوخته شود، اتفاقا راه رفع مشکلات اقتصادی از خیابان امام خمینی و مجموعه وزارت امور خارجه میگذارد.
روزنامه هممیهن دیگر روزنامه اصلاحطلب که نزدیک به چپهای ساختاری است درباره رفع فیلترینگ نوشته است:
رفع فیلترینگ که از وعدههای اصلی مسعود پزشکیان برای تصدی ریاستجمهوری بود، به عنوان یک مطالبه اساسی از زمان روی کار آمدن دولت جدید در رسانهها مطرح شد.
این پیگیری طی ماههای اخیر شکلهای گوناگونی داشته است.
رسانهها هر کجا که با رئیسجمهور و وزیر ارتباطات رودررو شدند، این مطالبه عمومی را مطرح کردند؛ پلتفرم کارزار با جمعآوری امضا از موافقان این وعده نشانه پررنگی از خواست جمعی داشت؛ کارشناسان به شکل مکرر از تهدیدهایی که به واسطه فیلترینگ متوجه امنیت دادههاست، سخن گفتند و کسبوکارهای فناوریمحور به شکل رسمی اعلام کردند پیشرفتهای خود را نه مدیون فیلترینگ و ساخت فضای انحصاری، بلکه مرهون تلاشهای خود هستند و آمادگی رقابت در بازار آزاد را خواهند داشت.
تاملی بر مطالب مطرح شده از سوی اصلاحطلبان بیانگر آن است که خط مستمر جریان اصلاحطلب تحمیل مطالبات خود در زمینه فیلترینگ، زنان و سیاست خارجی بوده و میکوشد از هر سوژهای برای برجسته ساختن این مطالبات و کانونی سازی آن ها بهرهگیری نماید.
از جانب دیگر اصلاحطلبان تلاش دارند تا ضمن فشار به دولت برای تعجیل در عملیاتی سازی مطالبات تحمیلی خود، مدعی شوند که عدم پاسخ به این مطالبات تحمیلی آنهم به صورت آنی موجب شکل گیری دور جدیدی از اعتراضات و خشم عمومی خواهد شد.
برخی اصلاح طلبان اذعان دارند که این جریان در برابر دولت با طرح این قبیل محورها در حال گروکشی سیاسی است!