پس از انقلاب اسلامی درخشش زنان را در حوزههای قرآنی شاهد هستیم
شانزدهمین همایش بینالمللی بانوان قرآنپژوه و دومین آیین تکریم بانوان مبلغ و محفلدار قرآنی، در مرکز همایشهای بینالمللی برج میلاد تهران با تقدیر ار بانوان فعال قرآنی بین الملی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار مهر، شانزدهمین همایش بینالمللی بانوان قرآنپژوه و دومین آئین تکریم بانوان مبلغ و محفلدار قرآنی، صبح امروز پنجشنبه ۶ دی در مرکز همایشهای بینالمللی برج میلاد تهران برگزار شد.
اجرای این مراسم را عباس سلیمی، به عهده داشت، برقعی از پیشکسوتان قرآن به ترتیلخوانی سوره فتح پرداخت و حجتالاسلام سید محمدجواد موسوی درچهای نیز آیاتی از کلامالله مجید را تلاوت کرد.
توجه به تلاوت بانوان
احمد مسجدجامعی؛ عضو سابق شورای شهر تهران نیز در ادامه به ایراد سخن پرداخت و گفت: خوشبختانه ما صداهای قرآنی شناختهشدهای داریم که از آن جمله میتوان به فرازی از سوره آل عمران موسوم به ربنا که معمولاً در ماه رمضان شنیده میشود اشاره کرد و مشهورترین آن ربنای مرحوم شجریان است.
وی ادامه داد: در حوزه نگاه زیباییشناختی با صداهایی زیروبم روبرو هستیم که اوج و فرودهای آن مورد تعمیق و توجه کارشناسان قرار میگیرد.
مهم در این وادی، استفاده و اقتباسی است که به دفعات از این نواهای خوش صورت میگیرد.
صرف نظر از اینکه این نغمات از سوی چه کسانی خوانده شده باشد، گاه این نوسانات نغماتی وارد توناژ صدای بم مردانه و یا صدای زیر زنانه میشود.
قائم مقام رئیس دایرةالمعارف اسلامی تصریح کرد: مراد از صحبت در باب این موضوع آن است که باید فعالیتهای زنان در حوزههای گوناگون قرآن مورد توجه قرار گیرد چرا که بههرحال ظرافتهای صوتی و لحنی در خوانش قرآن و سایر نغمات دینی، منبعث از همان قرائات زنانه است.
همچنانکه سایر هنرهای ظریف زنانه در حوزه قرآن نیز مورد توجه قرار گرفته و اکنون شاهد هستیم که این امر به شکل تخصصی از سوی دوستان مسئول در همایش بانوان قرآنپژوه دنبال میشود.
حجتالاسلام برمایی، محقق و مشاور در حوزه دین، روان و رسانه دیگر سخنران این همایش بود که در قالب اجرایی کارگاهی به بیان نکاتی در باب راهکارهای استجابت دعا پرداخت.
وی در بخش دوم سخنان خود با اشاره به اینکه پرداختن به موضوعات دینی و قرآنی دیگر برای نسل جدید در اولویت نیست به بیان نکاتی پرداخت که به وسیله رسانه بتوان راهکارهایی برای ترغیب بیشتر نوجوانان و جوانان به موضوعات دینی و قرآنی دست پیدا کرد.
سخنرانی دختر شهید رئیسی
ریحانه سادات رئیسی؛ سخنران بعدی با ذکر این نکته که سراسر عمر کوتاه و پربرکت حضرت فاطمه (س) مبتنی و منطبق با سیره و منطق قرآنی بوده است به ذکر فرازی از خطبههای منسوب به آن حضرت پرداخت و گفت: به نظر میرسد که این اتفاق یعنی پرداختن به معنویت و قداست قرآن باید از صرف پرداختن به مباحث محتوایی در دل مجالس، محافل و مکتوبات خارج شدن و بانوان قرآنی به عنوان کنشگران اجتماعی آموزههای قرآنی را وارد زندگی فردی و اجتماعی خود کنند.
این پژوهشگر حوزه دین، خانواده و رسانه همچنین با اشاره به تجارب بانوان قرآنپژوه و ایدههای آنها در امر ترویج و تبلیغ قرآن، استفاده از ابزار چشمنواز رسانه را برای بردن این مفاهیم در میان عموم مردم و اعضای خانواده را لازم و ضروری خواند.
میزبانی از ۹۰ بانوی قرآنی از ۱۹ کشور
در ادامه این همایش زکیه عبداللهیان، دبیر همایش بانوان قرآنپژوه با تشکر از تشریک مساعی کارشناسان، اساتید قرآنی در ایده پردازی و امور اجرایی این همایش گفت: بیستویک سال پیش نیز نخستین دوره این همایش در ایام فرخنده میلاد حضرت زهرا برگزار شد که اکنون البته با وقفه چندساله به سبب کرونا شانزدهمین دوره آن را برگزار میکنیم.
وی ادامه داد: همایش بینالمللی بانوان قرآنپژوه امسال میزبان ۹۰ بانوی قرآنی از ۱۹ کشور است که البته ما در جمع این بانوان، بانوان قهرمانی از غزه، لبنان و سوریه را نیز مشاهده میکنیم.
عبداللهیان با توجه به جایگاه زن در اجتماع و خانواده گفت: زنان مسلمان ایران با تأسی از زنان برجسته اسلام همچون خدیجه کبری، فاطمه زهرا، فاطمه بنت اسد و حضرت زینب (س) نقش خود را به بهترین شکل در امور محوله به انجام رساندند و علاوه بر امور خانه و خانواده، به مدارج عالی علمی، دینی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی نیز دست پیدا کردند.
وی تصریح کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی درخشش زنان مسلمان در کنار همه امور در حوزههای قرآنی را شاهد هستیم هرچند که این روند پیشرفت و درخشش آنها با چالشهایی همراه بوده است که به چند نکته از آنها اشاره میکنم که ازجمله مهمترین آنها مبانی فرهنگی است که شاید اجازه ندهد زنان در عرصه اجتماعی از ظرفیتهای خود استفاده کنند.
دبیر همایش بانوان قرآنپژوه گفت: براساس این تفکر شاهد هستیم که زنان ولو با دارا بودن تفکر مترقی قرآنی در عرصههای مدیریت به حاشیه رانده میشوند در حالی که باید از این ظرفیتها حتی در پست و مناصب مختلف استفاده کرد.
وی در پایان گفت: زنان قرآنی با داشتن ظرفیت و قابلیتهای مدیریتی در مناصب و عرصههای مدیریت فرهنگی به خدمت گمارده شوند.
نکته دیگر اینکه حمایت مالی و بودجهای از آنها در اولویت باید قرار گیرد تا طرحها و ایدههای ایشان به منصه ظهور رسیده و تحقق پیدا کند.
در ادامه این همایش با تقدیم لوح به دختر شهید رئیسی بهواسطه حضور مقتدرانه شهید جمهور در سازمان ملل و بیان مواضع قرآنی وی تقدیر شد.
همچنین از بانوان قرآنی یاسمینه ذبیح از الجزایر به عنوان پژوهشگر قرآنی؛ رجا السلیمان از کشور سوریه به عنوان پژوهشگر و استاد علوم قرآن؛ زهرا عبدالله از کشور نیجریه حافظ کل قرآن؛ زهرا عیسی از کشور لبنان حافظ کل قرآن؛ بتول مرتضی از کشور لبنان و حافظ قرآن؛ مریم صانع پور پژوهشگر علوم و معارف قرآنی؛ مریم جزایری پژوهشگر معارف قرآن کریم؛ منور السادات شایسته خو مبلغ علوم و معارف قرآنی؛ شیوا مقدم مدیر موفق در فعالیتهای قرآنی؛ رضوان جلایی فر پژوهشگر قرآنی؛ محترم قلی پور مدیر قرآنی؛ زهرا رضایی منش قاری روشندل؛ اشرف بصیری فعال موفق رسانه؛ زهرا نادری محفل دار قرآن کریم؛ طاهره کریمی مربی و محفل دار قرآنی؛ زهرا تقدس نژاد فعال قرآنی؛ مریم رمضانپور هنرمند قرآنی؛ حمیده گیوی هنرمند قرآنی؛ سرگل محمدی فعال قرآنی؛ فلک ناز پرویزی خیر قرآنی با حضور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجتالاسلام مروی، تولیت آستان قدس رضوی، احمد مسجدجامعی، قائم مقام رئیس دائرةالمعارف اسلامی، حجتالاسلام عبداللهیان از بانیان همایش، حجتالاسلام عابدی، پژوهشگر قرآنی و حجتالاسلام سیدمحمدحسین طباطبایی علم الهدی، حافظ قرآن تقدیر صورت گرفت.
در حاشیه این همایش نیز خادمیاران رضوی پرچم بارگاه رضوی به صحن همایش آورده شد تا حضار خود را با آن متبرک کنند.