سرمایهگذاران چشمانتظار حمایت دولت/فرش قرمز کجاست؟ - تسنیم
سرمایه گذاران در استان کردستان در حالی چشم انتظار حمایت دولت هستتد که مشخص نیست فرشی که قرار است برای آنان پهن شود، کجاست؟
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، پهن کردن فرش قرمز برای سرمایهگذاران بومی همواره یکی از شعارهای دولتمردان در استان کردستان است که با عمل تفاوت زیادی دارد.
سرمایهگذاران کردستانی در حوزههای مختلف در حالی تمایل به سرمایهگذاری دارند و چشمانتظار حمایت دولت هستتد که مشخص نیست فرشی که قرار است برای آنان پهن شود، کجاست؟
مشکلات یک شرکت تولیدی لبنیاتی در شهرستان دیواندره دارنده پروانه بهرهبرداری از جهاد کشاورزی امروز در جلسه رفع موانع تولید در سالن شهدای گمنام استانداری کردستان مورد بررسی قرار گرفت، این واحد درخواست امهال تسهیلات و قسط معوقه بانک کشاورزی داشت.
مدیرعامل این شرکت تولیدی کردستان در این جلسه اظهار داشت: این شرکت در ابتدای سال 1401 به نسبت قیمتهای روز بالغ بر 400 میلیارد ریال برای احداث، بنا و تهیه ماشینآلات و بستهبندی هزینه کرده است، طی نامهای در 26 خرداد سال 1401 وزارت جهاد کشاورزی مبلغ 351 میلیارد ریال مصوب و به بانک کشاورزی ابلاغ و از مبلغ فوق 235 میلیارد ریال آن توسط بانک پرداخت شد.
وی با بیان اینکه این شرکت 30 نفر اشتغالزایی کرده است، افزود: با مبلغ اعلام شده طرح به طور کامل انجام نشد، لذا برای تهیه تجهیز و تکمیل خطوط تولید، تکمیل سبد محصولات ناوگان و توزیع در ابتدای سال 1403 درخواستی مبنی بر دریافت تسهیلات 300 میلیارد ریال به بانک کشاورزی ارائه شد که فقط با 150 میلیارد ریال آن موافقت شد.
این تولیدکننده لبنیات عنوان کرد: متاسفانه تاکنون با توجه به مکاتبات بسیار و تحمیل هزینههای زیاد کارشناسی، تهیه وثیقه 320 میلیاردی ریال خارج از طرح، صورتهای مالی حسابرسی شده به درخواست بانک کشاورزی اما تسهیلات پرداخت نشده و شرکت برای تکمیل طرح خود از مبلغ آماده شده جهت پرداخت اقساط هزینه مینماید.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان نیز در ادامه اظهار داشت: این شرکت در حوزه محدوده کار خود تسهیلاتی داشته و اکنون در رابطه با طرح بیشتر از مصوب سرمایهگذاری کرده است، طرحهای مصوب باید توسط دستگاههای اجرایی، بانک عامل و بانک کشاورزی در سه مرحله متناسب با پیشرفت طرح اقساط آزاد و سهم پرداخت شود.
سعدی نقشبندی افزود: این شرکت بیشتر از حد معمول هزینه کرده، گرچه با افزایش ظرفیت تولید میتوان از هزینهها دفاع کرد اما در چارچوب مصوبات بانک کشاورزی نیست، اکنون این شرکت انتظار دارد یک مرحله تسهیلات سر رسید اقساط را امهال و با پرداخت تسهیلات مصوب شده دوم موافقت شود که به فاز تولید برگردد.
اسماعیل حیدری رئیس بانک کشاورزی استان کردستان نیز بیان کرد: این شرکت در سال گدشته جهت پرداخت تسهیلات 23 میلیارد و 500 میلیون تومان به بانک کشاورزی معرفی شد که 21 میلیارد تومان ثابت و 2 میلیارد تومان از هزینه جاری پرداخت شده است، با تک ماده این طرح تعیین وضعیت شد، اما احداث واحد ناقص است، ساخت خانه کارگری 500 متری هیچ توجیهه اقتصادی ندارد، پرس درب حلبی تهیه نکرده و ژنراتور را نیز فروخته است لذا به دلیل انجام ندان تعهدات قبلی و مشکلات صورتهای مالی تسهیلات و در حال ورشکستگی تسهیلات تعلق نمیگیرد، طرح فعال نیست با 5 تن تولید شیر قابل قبول نیست، اما به دلیل راکد نبودن طرح حاضریم بخش مرتبط با بانک مصوبه کارگروه امهال شود اما باید تسهیلات سرمایه و تسهیلات سهم سازمان به مبلغ 7 میلیارد تومان پرداخت شود تا امهال شود.
سیروس شاهغیبی مشاور استاندار کردستان نیز اظهار کرد: ماده 3 قانون مواد غذایی و آشامیدنی و ماده 12 قانون اصلاح قوانین استاندارد ایران الزام دارد که واحدهای غذایی و لبنی سرخانههای متعدد ایجاد کند لذا شرکت با احداث سردخانه و سرمایهگذاری باید تشویق و مورد حمایت قرار گیرد.
وی افزود: چرا باید برای سرمایهگذار گرفتاریهای عدیدهای ایجاد کنیم، با مشخص شدن اهلیت سرمایهگذار و دانش سرمایهگذار باید شرایط را برای آنها با ارتباط دانشگاه، مراکز علم و فناوری فراهم و آنها را رها نکنیم، الزام کارگروه رفع موانع و تسهیل دامنه وسیعی جهت کمک به سرمایهگذار است.
مشاور استاندار کردستان تصریح کرد: باید با مشاوره و همکاری، دست سرمایهگذاران را بوسید و فرش قرمز را زیرپای آنها پهن کنیم، ما سرمایهگذار را انتخاب نمیکنیم آنها کردستان را انتخاب میکنند پس زیرکفش آنها را ببوسید.
شاهغیبی خطاب به مسئولان متذکر شد: در طرح توجیهی همه موارد را لحاظ کنید، هزینههای فرصت از دست رفته در تمام کشورهای توسعه یافته لحاظ میشود به جز در کشور ایران، لذا بانکها و دستگاههای اجرایی حمایت از سرمایهگذاران را جدی بگیرند.
انتهای پیام/481/