سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

لزوم توجه به ساماندهی واردات چای در کشور

مهر | استان‌ها | پنجشنبه، 06 دی 1403 - 21:40
رشت- استاندار گیلان بر لزوم توجه به ساماندهی واردات چای در کشور گفت: یکی از راه‌های ساماندهی این است که هر چقدر چای تولید می شود همان مقدار اجازه واردات داده شود.
چاي،گيلان،كشور،واردات،توليد،ارز،ميزان،برنجكوبي،چايكاران،ترجي ...

به گزارش خبرنگار مهر، هادی حق‌شناس شامگاه پنجشنبه در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی که با حضور رئیس و اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و نمایندگان مردم گیلان در مجلس برگزار شد، اظهار کرد: در گیلان بیش از ۳۰ هزار تن چای تولید و ۷۰ هزار تن چای نیز وارد می‌شود به طوری که در چندسال گذشته چند میلیون دلار ارز ترجیحی جهت واردات چای اختصاص داده شده است.
وی با بیان اینکه میزان ارز ترجیحی اختصاص یافته برای واردات چای و ارز آزاد، هفت برابر پولی است که ۵۲ هزار چایکار گیلانی دریافت می‌کند، تصریح کرد: حدود نیمی از پولی که چایکاران دریافت می‌کنند صرف هزینه‌های تولید می‌شود و نیم دیگر آن به عنوان سود آنان محسوب می‌شود.
استاندار گیلان میزان دریافتی هر چایکار گیلانی از تولید چای را بین ۲۰ الی ۵۰ میلیون تومان عنوان کرد، بیان کرد: وارد کننده چای را با ارز ترجیحی خریداری می‌کند ولی آن را با قیمت ارز آزاد به بازار عرضه می‌کند همین امر مشکلاتی را برای چایکاران در کشور ایجاد می‌کند.
وی با تأکید بر لزوم توجه به ساماندهی واردات چای در کشور گفت: یکی از راه‌های ساماندهی واردات چای این است که به کارخانه‌های تولید چای این امکان را بدهند به هر میزان که چای تولید می‌کنند به همان میزان اجازه واردات چای داده شود، البته به شرطی که مطالبات چایکاران را کاملاً پرداخت کرده باشند.
حق‌شناس در بخش دیگری از سخنان خود از وجود یک هزار و ۴۰۰ کارخانه برنجکوبی در گیلان خبر داد و بیان کرد: از این تعداد ۴۰۰ کارخانه نوسازی شده و مابقی با همان تجهیزات قدیمی مشغول فعالیت هستند و همین امر سبب می‌شود که ۲۹ درصد برنج تولیدی در گیلان به دلیل ضایعات ایجاد شده در کارخانه برنجکوبی، مشتری پسند نباشند.
وی با تأکید بر لزوم توجه به نوسازی تمامی کارخانه‌های برنج‌کوبی در استان گیلان گفت: با نوسازی کارخانه‌های برنجکوبی ۱۴۰ هزار تن برنج بیشتر تولید می‌شود که همین امر نیاز به واردات برنج در کشور را از بین می‌برد.
استاندار گیلان همچنین پایانه مرزی آستارا را یکی از مهمترین و قوی‌ترین پایانه‌های مرزی کشور دانست و بیان کرد: باید از این ظرفیت نهایت بهره را برده و به توسعه اقتصادی گیلان و حتی کشور کمک کنیم، لذا از کمیسیون اقتصادی مجلس درخواست دارم به رفع مشکلات موجود در این پایانه مرزی کمک کنند.
حق‌شناس با بیان اینکه حل مشکلات کشور بسیار پیچیده نیست، افزود: ابتدا باید مسئله را در زمان و مکان درست مطرح کنیم در غیر این صورت هیچکدام از مشکلات گیلان و کشور برطرف نمی‌شود.