۴۹۴ دفتر ثبت اسناد رسمی در آذربایجان شرقی فعالیت میکند
تبریز-رئیس کانون سردفتران و دفتریاران آذربایجان شرقی گفت: ۴۹۴ دفتر ثبت اسناد رسمی در استان با سه هزار نفر پرسنل در حال ارائه خدمت به مردم است.
به گزارش خبرنگار مهر، محمود حسن زاده صبح جمعه در مراسم گرامیداشت روز دفاتر اسناد رسمی در تالار وحدت دانشگاه تبریز اظهار کرد: شش دی را به میمنت آیه ۲۸۲ سوره بقره که کتابت بالعدل از طرف خداوند تعیین شده گرامی میدارم و برای همکاران سردفتران و دفتریاران تبریک گفته و امیدوارم بتوانیم در مقام کتابت بالعدل وظیفه شرعی خود عمل و رضایت خداوند و مردم را بدست بیاوریم.
وی ادامه داد: دفاتر اسناد رسمی در قالب هشت هزار و ۵۰۰ دفتر اسناد رسمی در کشور و ۴۹۴ دفتر در آذربایجان شرقی با سه هزار نفر پرسنل در حال ارائه خدمت به مردم است.
وی افزود: به طور میانگین روزانه دو هزار و ۳۰۰ سند در دفاتر استان و هزار و ۲۶۰ سند در تبریز تنظیم میشود و هرچه تنظیم سند توسعه یابد، موجب آرامش و احساس امنیت حقوقی در آحاد جامعه میشود.
حسن زاده گفت: یکی از بزرگترین موانع توسعه سند رسمی بالا بودن هزینههای دولتی است که مجلس شورای اسلامی برای معافیت سند حق الثبت برای شرکتهای دانشبنیان قدم مهمی برداشت که به سایر اسناد مالی هم باید تعمیم یابد.
وی با اشاره به ضرورت اصلاح قانون تسهیل، خاطرنشان کرد: هیچکس مخالف جذب سردفتر نیست، اما اگر متناسب با ظرفیت نباشد، توازن و تعادل را برهم میزند، اگر تعادل و توازن در جذب سردفتر رعایت نشود، عواقب ناگواری در پی خواهد داشت؛ بنابراین براساس مطالعات علمی برای ایجاد تعادل یک ضابطه مشخص برای جذب سردفتر ارائه شود تا سند رسمی در مسیر تحقق اهداف خود به انحراف کشیده نشود.
وی افزود: هشت هزار دفتر اسناد رسمی در طول یک قرن در کشور داشتیم، در دو و نیم سال گذشته حدود ۱۸ هزار سردفتر جدید جذب شد و روند جذب سردفتر باید سالانه ادامه یابد.
حسن زاده با بیان اینکه رقابتی کردن تنظیم سند به حراج گذاشتن قانون و امنیت مالکیت کشور است، گفت: سند رسمی خود منشأ دعوا و افزایش پرونده میشود، درخواست میکنیم نمایندگان مجلس به این موضوع توجه و نسبت به اصلاح قانون تسهیل و صدور مجوز کسب و کار اقدام کنند.
وی خاطرنشان کرد: اجرایی شدن قانون الزام به ثبت رسمی اموال غیر منقول است که به حق در راستای اجرای سیاستهای کلی نظام بوده و قانون راهبردی و بسیار مهم است که نظم حقوقی نوین در راستای تأمین منافع عمومی را ایجاد میکند.
رِئیس کانون سردفتران و دفتریاران آذربایجان شرقی گفت: این قانون یک انقلاب بزرگ در نظام حقوقی کشور است ودر این راستا جلسات مختلفی در استان تشکیل شد که در نتیجه شش هزار مشاورین املاک و تمامی دفاتر اسناد رسمی به کاتب پیوستند و آموزشهای لازم انجام شد.
وی افزود: در سال گذشته علیرغم نقد جدی که بر شیوه جذب سردفتر بود، از رسالت اجتماعی خود عقب نمانده و بخش عمده ظرفیت کانون صرف آموزش سردفتران جدید شد و کمیسیون حقوقی استان فعالترین کمیسیون در کشور است.
وی گفت: توسعه فضای مهمانسرای کانون، خرید قطعه زمین و برنامهریزی احداث ساختمان در سال آتی، تجهیز سالن اجتماعات کانون، تعمیرات اساسی در ساختمان اصلی کانون، شناسایی زمین و انجام مذاکرات مقدماتی جهت احداث باغ شهر کاتب، توسعه امکانات ورزشی ورزشی همکاران، تشکیل جلسات علمی رفع ابهامات و تبادل افکار و..
از جمله اقدامات انجام شده در سال گذشته است.
حسن زاده با اشاره به بازرسی از دفاتر اضافه کرد: ما در وظیفه خود جدی بوده و بازرسی هوشمندانهای از عملکرد دفاتر داشتیم که ۱۰۰ دفتر بازرسی شد و در دادگاه انتظامی سیاست پیشگیری به جای مچگیری مبنای عمل ما تنظیم شد.