خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 12 دی 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

جای خالی برق هسته‌ای در روزهای ناترازی

مشرق | اقتصادی | یکشنبه، 09 دی 1403 - 10:40
در حال حاضر سهم نیروگاه اتمی بوشهر در تأمین برق کشور کمتر از ۲ درصد است، اما به گفته رئیس سازمان انرژی اتمی، می‌توان حداقل ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای در بلند مدت تولید کرد.
برق،انرژي،نيروگاه،توليد،اتمي،بوشهر،تأمين،كشور،گازوئيل،ساخت،ر ...

به گزارش مشرق، با ورود موج سرما به کشور و ناترازی انرژی، رئیس جمهور از مردم خواست تا با کاهش ۲ درجه‌ای دمای محیط به صرفه‌جویی ۵۰ میلیون متر مکعب گاز کمک کنند.شرایطی که باعث شد وزیر نیرو بگوید که «در روزهای اخیر با حدود ۳ درصد کمبود انرژی در کشور روبه‌رو شدیم» لذا از این بابت از مردم عذرخواهی می‌کنیم.علت این وضعیت هم علی‌رغم اینکه در ابتدای کار توسط سخنگوی دولت جلوگیری از مازوت‌سوزی و حفاظت از محیط زیست عنوان شد اما در نهایت وزیر نیرو و رئیس‌جمهور کاهش تأمین گاز و گازوئیل برای نیروگاه‌ها را دلیل اصلی این وضعیت اعلام کردند.
پویش دو درجه کمتر؛ خوب اما موقت
با وجود ایجاد پویش دو درجه کمتر در سطح کشور و دعوت مسؤولان و سلبریتی‌ها از مردم برای همراهی در کاهش مصرف گاز، بنظر می‌رسد این راه‌حل مسکنی برای کوتاه مدت خواهد بود اما میزان ناترازی‌ها به اندازه‌ای است که باید ریل سیاست گذاری حوزه انرژی را تغییر داد.برخی کارشناسان معتقدند برای کوتاه مدت باید سراغ تهاتر مازوت و گازوئیل رفت تا هم چرخ نیروگاه‌ها بچرخد هم هوا کمتر آلوده شود؛ با احتساب قیمت هر بشکه مازوت و گازوئیل در بازار خلیج‌فارس، تهاتر روزانه ۲۰۰ هزار بشکه مازوت می‌تواند ورودی مخازن گازوئیل نیروگاه‌ها را ۲ برابر کرد.
نیروگاه‌های هسته‌ای راه حل تولید برق
در همین شرایط اما در جنوب ایران نیروگاه اتمی بوشهر که تا پایان دولت دوازدهم حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار کیلووات ساعت برق تولید کرده بود به گفته رئیس سازمان انرژی اتمی، محمد اسلامی در سال ۱۴۰۲ موفق به تولید ۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیون کیلوات‌ ساعت برق شده است.نکته قابل توجه تولید برق هسته‌ای، پاک بودن آن است؛ به گفته رئیس نیروگاه اتمی بوشهر، رضا بنازاده این نیروگاه از آغاز فرایند تولید انرژی تا پایان سال ۱۴۰۲، معادل حدود ۱۰۳ میلیون بشکه نفت خام صرفه‌جویی کرده و از انتشار حدود ۶۳ میلیون تُن انواع گازهای آلاینده زیست‌محیطی جلوگیری کرده است.
در حال حاضر سهم نیروگاه اتمی بوشهر در تأمین برق کشور کمتر از ۲ درصد است، اما رئیس سازمان انرژی اتمی، محمد اسلامی می‌گوید: یکی از اهداف اصلی سند جامع راهبردی صنعت هسته‌ای در افق ۲۰ساله تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای تا سال ۱۴۲۰ است.اسلامی این را هم گفته که ساخت واحدهای ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر شتاب گرفته و حدود ۴ هزار نیرو مشغول فعالیت در این پروژه هستند.نکته حائز اهمیت دیگر نسبت هزینه ساخت و بهره‌وری در این نیروگاه است که بررسی‌ها نشان می‌دهد این نیروگاه در کمتر از ۷ سال هزینه سرمایه‌گذاری ساخت خود را جبران کرده و بر اساس اعلام اسلامی در بهار سال جاری نیروگاه اتمی بوشهر با تولید برق هسته‌ای ۵ برابر هزینه ساخت خودش را تأمین کرده است.
پاسخ رهبر انقلاب به مخالفان انرژی هسته‌ای
اسفندماه ۹۹ بود که رهبر معظم انقلاب گفتند: عده‌ای متأسفانه تحت تأثیر حرف‌های دشمن می‌گویند «آقا انرژی هسته‌ای به چه درد ما می‌خورد؟» من قبلاً گفتم که انرژی هسته‌ای نیاز قطعی فردای کشور ما است.
ما تا چند سال دیگر حداقل به بیست هزار یا سی هزار مگاوات برق ناشی از انرژی هسته‌ای نیاز داریم؛ که این را از راه دیگر نمی‌توانیم به دست بیاوریم یا مقرون‌به‌صرفه نیست.خب آن روزی که ما احتیاج پیدا کردیم، چه کار کنیم؟
برویم درِ خانه‌ی چه کسی؟
از آمریکا، از اروپا درخواست کنیم، گدایی کنیم که آقا بیایید به ما برق هسته‌ای بدهید یا بیایید برای ما غنی‌سازی راه بیندازید؟
می‌کنند؟
ما امروز بایستی فکر فردا را بکنیم.
این نیازها، نیازهایی نیست که در ظرف شش ماه و یک سال و دو سال تأمین بشود، اینها را باید از قبل آماده کرد؛ ما این را آماده کرده‌ایم، زمینه‌اش را فراهم کرده‌ایم.»
نقش فرانسه هسته‌ای در تحریم هسته‌ای ایران
در دنیا فرانسه توانسته صدرنشین تولید برق هسته‌ای باشد و بیش از ۶۰درصد نیاز خود را از این طریق تأمین می‌کند.در جریان مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ فرانسه همواره نقش پلیس بد را بازی می‌کرد و مخالف توسعه و پیشرفت هسته‌ای ایران به بهانه‌هایی واهی می‌شد.