916 متر مکعب چوب قاچاق در تور یگان حفاظت منابع طبیعی گیلان
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی گیلان با بیان اینکه از ابتدای سال جاری، حدود 916 مترمکعب چوب صنعتی و 1300 استر هیزم کشف شده است، گفت: صدور پروانه حمل چوب به منظور جلوگیری از سوءاستفاده از چوب های جنگلی است.
محمدرضا عبدالهی معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی گیلان امروز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در رشت با بیان اینکه بخش حفاظت منابع طبیعی به دو قسمت اصلی حفاظت فیزیکی و حفاظت فنی تقسیم میشود، اظهار کرد: حفاظت فیزیکی تحت مدیریت فرمانده یگان حفاظت اداره کل انجام میشود و شامل تقسیمبندی جنگلها و مراتع استان به 322 بلوک حفاظتی است.
به گفته وی، این تقسیمبندی به منظور سازماندهی نیروها و برنامهریزی برای حفاظت از بلوکهای حساس مانند قاچاق چوب و حفاظت از عرصه و زمین انجام شده و در حال حاضر، حدود 600 نفر نیرو شامل نیروهای شرکتی و سازمانی در این بلوکها مشغول به کار هستند.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی گیلان با بیان اینکه در ماههای اخیر، با توجه به شرایط اقلیمی و بارشهای منظم، آتشسوزیهای جنگلی کاهش یافته و خسارت کمی گزارش شده است، گفت: نیروهای واکنش سریع نیز برای جلوگیری از حوادث احتمالی تشکیل شدهاند و از 322 بلوک حفاظتی، 120 بلوک به قاچاق چوب اختصاص دارد که برخی از آنها در وضعیت بحرانی قرار دارند.
عبداللهی با بیان اینکه افزایش قیمت چوب و نیاز صنایع به ماده اولیه موجب افزایش قاچاق شده است، افزود: آمارها نشان میدهند که بیشتر قاچاق چوب مربوط به اراضی باغی است که بدون مجوز بهرهبرداری میشود که حدود پنجاه درصد کشفیات چوب مربوط به این حوزه و سی درصد از جنگلها و بیست درصد از خارج استان است.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری، حدود 916 مترمکعب چوب صنعتی و 1300 استر هیزم کشف شده است، گفت: صدور پروانه حمل چوب به منظور جلوگیری از سوءاستفاده از چوبهای جنگلی است، همچنین، بحث صنوبر به دلیل قوانین سراسری به این پروسه اضافه شده که این موضوع در استان گیلان با چالشهایی همراه است که مقامات استانی در تلاشند تا شرایطی فراهم کنند که مردم به کاشت صنوبر و زراعت آن رغبت پیدا کنند.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی گیلان با اشاره به تأثیرات مثبت و منفی گردشگری در استان گیلان تأکید کرد: گردشگری باید تحت ضوابط مشخصی گسترش یابد و در صورت بیضابطه بودن، گردشگری میتواند به تخریب جنگلها و افزایش مشکلاتی چون زباله و آسیب به خاک منجر شود.
به گفته عبدالهی، در استان گیلان، دهها پارک و تفرجگاه جنگلی وجود دارد که خدماتی به شهروندان از طریق آنها ارائه میشود و گردشگری بیضابطه قابل قبول نیست و در حال حاضر، پروژههای متعددی در این زمینه در حال اجراست که بهطور خاص، در مسیر ماسال، چندین تفرجگاه کوچک با قراردادهایی که با بخش خصوصی منعقد شده، خدمات به گردشگران ارائه میدهند که این خدمات شامل سرویسهای بهداشتی عمومی و مدیریت زباله است.
وی با اشاره به ارائه خدمات از طریق تفرجگاه و پارک جنگلی بیان کرد: همچنین، قرارداد اجرای پارک جنگلی با شهرداری پرده سر در حال پیگیری است و امید است که به زودی منعقد شود و تأکید بر این است که گردشگران باید در نقاط مشخصی از جنگلها حضور داشته باشند تا از آسیبهای بیشتر جلوگیری شود.
انتهای پیام/