خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 12 دی 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مسجد جامع ساوه در لیست انتظار ثبت جهانی است

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 09 دی 1403 - 12:13
مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی گفت: مسجد جامع ساوه در لیست انتظار ثبت جهانی قرار گرفته است؛ فکر می کنم در 2 سال آینده بتوانیم بازار تاریخی اراک را در لیست ثبت جهانی قرار دهیم.
تاريخي،ثبت،جهاني،استان،ليست،اراك،حوزه،آثار،بازار

محمود مرادی‌نراقی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در اراک، با اشاره به وضعیت استان مرکزی در حوزه ثبت آثار تاریخی استان در فهرست آثار ملی و جهانی اظهار کرد: در حال حاضر برای ثبت جهانی پرونده مسجد جامع ساوه را در لیست ثبت جهانی در زمره مساجد تاریخی داریم، چراکه در حال حاضر چند مسجد تاریخی در کشور در لیست هستند که پرونده مسجد تاریخی ساوه در لیست انتظار ثبت جهانی قرار دارد و کاندیدای ثبت جهانی است.
وی افزود: سعی ما این است بتوانیم بازار تاریخی اراک را با ظرفیت هایی که دارد در لیست ثبت موقت قرار دهیم، چراکه فرآیند استانداردسازی آن باید شکل بگیرد و فکر می‌کنم در 2 سال آینده بتوانیم بازار تاریخی اراک را در لیست ثبت جهانی قرار دهیم.
مرادی‌نراقی تصریح کرد: البته لازمه این موضوع آن است که باید مدیریت بازار تاریخی اراک متمرکز شود و استانداردسازی لازم دراین مجموعه با پیگیری و اقدام از سوی متولیان امر صورت پذیرد و مداخلاتی که در مجموعه بازار صورت گرفته حذف گردد و تاسیسات به روز شود.
مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی ادامه داد: برای ثبت جهانی به هرحال نیازمند آماده‌سازی در برخی موارد هستیم.
بنابراین انتظار است که با پیگیری و مشارکت در استان که خوشبختانه نگاه مدیریت ارشد استان در این حوزه و وفاق برای به ثمر رسیدن موضوع مثبت است بتوانیم زیرساخت‌های لازم در این بخش را فراهم آوریم.
وی خاطرنشان کرد: باید توجه داشته باشیم که استان مرکزی دارای ظرفیت‌های بالایی در حوزه میراث فرهنگی و آثار تاریخی است که باید با یک مشارکت مطلوب از سوی متولیان و دستگاه‌های اجرایی از این ظرفیت‌ها استفاده لازم و مطلوب را ببریم.
مرادی‌نراقی اضافه کرد: حفظ آثار تاریخی به لحاظ طیف وسیعی از مزایای فرهنگی و اجتماعی دارای اهمیت است، چراکه این حوزه مهم، از رفاه اجتماعی و فرهنگی ساکنان منطقه حمایت می‌کند، غرور مدنی جوامع را ارتقا می‌دهد و به همان اندازه می‌تواند وسیله‌ای برای دست‌یابی به اهداف اقتصادی بلندمدت هم‌چون رشد و احیای مجدد شهرها، مشاغل کوچک و مسکن باشد.
انتهای پیام/711/