خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 12 دی 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ریشه دلاوری شهید قاسم سلیمانی در هویت مشترک ایرانیان است

تسنیم | سیاسی | یکشنبه، 09 دی 1403 - 15:12
کارشناس مسائل بین الملل گفت: سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی هم مثل اساطیر در این فرهنگ اسلامی ایرانی، دو خصلت اصلی را داراست یکی سلطه ناپذیری و در افتادن با ظلم بدون توجه به میزان قدرت آن و دیگری، مظلومیت و فدا شدن در راه آرمان و هدف.
سليماني،ايران،شهيد،فدا،سردار،ايرانيان،قدرت،ايراني،اسماعيلي،ق ...

بشیر اسماعیلی کارشناس مسائل بین الملل در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، درباره‌ی اینکه چگونه می‌شود فردی چون سردار شهید حاج قاسم سلیمانی متواضعانه خود را خادم و سرباز وطن بداند و در این راه جان خود را وفا کند، گفت: اگر به شهر کرمان گذر کنیم، ارامگاهی ساده در کنار دیگر شهدا به چشم می‌خورد که بر آن حک شده است « سرباز قاسم سلیمانی».
راز این مزار ساده را باید در وصیت شهید سلیمانی جستجو کرد؛ آنجایی که توصیه کرده «قبر من ساده باشد، مثل دوستان شهیدم.
بر آن کلمه سرباز قاسم سلیمانی بنویسید نه عبارت‌های عنوان‌دار».
وی در این‌باره خاطر نشان کرد: این دیدگاه که سردار سلیمانی با همه جایگاه جهانی و مدارج نظامی، نسبت به خود در بین مردمانش دارد، پدیده‌ای است که باید ریشه آن را در تاریخ و هویت مشترک ایرانیان جستجو کرد.
ایران کشوری است با تاریخ کهن که همواره با اسطوره‌های خود شناخته می‌شود و به مفاخر و بزرگان خود می‌بالد.
در هویت ایرانی اسلامی ما، یکی از عناصر مهم، عنصر ایثار و از خود گذشتن برای میهن، ایمان و معنویت است.
کارشناس مسائل بین‌الملل یادآور شد: سردار سلیمانی هم مثل اساطیر در این فرهنگ اسلامی ایرانی، دو خصلت اصلی را داراست یکی سلطه‌ناپذیری و در افتادن با ظلم بدون توجه به میزان قدرت آن و دیگری، مظلومیت و فدا شدن در راه آرمان و هدف.
اسماعیلی گفت: به‌طور مثال آرش کمانگیر با قدرت بزرگ زمانه یعنی توران که تمامیت ارضی ایران را از میان برده است، یک تنه روبرو می‌شود؛ آرش با تهوّر و جسارت مرزهای ایران را اعاده می‌کند و در آخر جان خود را در این راه از دست می‌دهد.
کاوه آهنگر، رستم دستان، سیاوش و...
همه در نبرد با شر حاکم می‌جنگند و در آخر هم فدا می‌شوند.
در واقع ایرانیان یا به کل قهرمان اسطوره‌ای که اهل مماشات و سازش با قدرت زمانه خود باشد ندارند یا اهمیتی به آن نمی‌دهند تا فراموش شود.
وی گفت: اما سوای از اسطوره‌های ایرانی، ارادت کامل ایرانیان به دوازده امام معصوم شیعه نیز مبیّن همین ویژگی‌های هویتی است.
همه امامان شیعه با قدرتِ زمانه خود درگیر بوده‌اند و همگی در عین مظلومیت در این راه به شهادت رسیده‌اند.
حضرت ولی‌عصر(عج) به‌عنوان آخرین امام شیعه، رسالت بر انداختن ظلم و استکبار جهانی را بر عهده دارند و در واقع پروژه سلطه‌ستیزی شیعیان با ظهور امام زمان(عج) به تکمیل می‌رسد.
اما واقعه عاشورا به‌عنوان مهمترین روایت در سپهر فرهنگی ایرانیان، خصلت دوگانه ی سلطه‌ستیزی و فدا شدن در راه آرمان را به نمایش می‌گذارد.
استاد دانشگاه بیان کرد: تقابل سپاه عظیم و پر تعداد دشمن در برابر یاران اندک حضرت اباعبدالله الحسین(ع)، نماد بارز آن چیزی است که در هویت ملی مردم ایران به‌عنوان ارزش و فضیلت ایستادگی در برابر قدرت ظالم، ولو به صورت نا برابر و با علم به عاقبت کار، شناخته می‌شود.
اسماعیلی تصریح کرد: این ویژگی‌های در شهید سلیمانی جمع شده بودند، او ابایی از مقابله با دشمنان ایران نداشت.
چه این دشمن ارتش بعث صدام باشد، چه قاچاقچیان موارد مخدر و چه داعش، رژیم صهیونسیتی و آمریکا.
وی خاطر نشان کرد: با شجاعت تمام به مقابله با آن می‌رفت و آرزومند شهادت بود و نهایتاً به این مقام بلند نائل شد.
برای این ایام و شرایطی که در منطقه رقم خورده است، پیام شهید سلیمانی بسیار شنیدنی است و باید آویزه‌ی گوش تحلیلگران سیاسی و تصمیم‌گیران دستگاه سیاست خارجی ما باشد.
شهید سلیمانی می‌گوید «من با تجربه این را می‌گویم میزان فرصتی که در بحران‌ها وجود دارد در خود فرصت‌ها نیست.
اما شرط آن این است که نترسید و نترسیم و نترسانیم.
ما حتماً از این سختی عبور می‌کنیم».
کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: از سردار سلیمانی آنچه برای مسئولین و کارگزاران کشور به‌عنوان الگو به‌جا مانده، سادگی، تواضع و شوق به فدا شدن و ایثار است که این خصائص در کنار شجاعت، ثبات قدم و استواری عقیده، تلفیقی از یک شخصیت ماندگار به‌وجود می‌آورد.
شخصیتی که مثل امیرکبیرها و قائم‌مقام‌ها و رئیسعلی‌ها یا همانند اساطیر ایرانی و ائمه اطهار(ع)، هرچند به‌دست خصم و دشمن ایمان و ایران از میان برداشته می‌شود، اما در نهایت الگویی را برای ثبت در تاریخ کهن این مرز و بوم به‌جا می‌گذارد.
انتهای پیام/