بازخوانی روزهای تلخ مقاومت لبنان در «زیر شعلههای آتش»؛ «عمار» اثرگذاری مستندها را تسهیل کند
امیرحسین کاربخش تهیه کننده مستند «زیر شعله های آتش» درباره روند تولید این اثر توضیح داد و با بازخوانی روزهای تلخ مقاومت لبنان از عدم تضعیف مقاومت به واسطه شهادت دبیرکل حزب الله گفت.
امیرحسین کاربخش تهیه کننده مستند «زیر شعله های آتش» که در بخش رقابتی پانزدهمین دوره جشنواره «عمار» حضور دارد در رابطه با داستان این اثر به خبرنگار مهر گفت: این مستند در رابطه با سال های غمبار و تاریک شیعیان لبنان در دهه ۷۰ و ۸۰ میلادی است؛ زمانی که این شیعیان رهبر و پدر معنوی خود امام موسی صدر را به واسطه ربوده شدن از دست میدهند و سال های تلخ جنگ داخلی بین مسیحیان و شیعیان لبنان را سپری میکنند که پس از آن نیز مورد تهاجم رژیم غاصب صهیونیستی قرار میگیرند.
وی با اشاره به این که این اثر ۲۲ دقیقهای به مناسبت چهلمین روز شهادت سید حسن نصر الله از شبکه های تلویزیونی پخش شده است، گفت: در مستند «زیر شعلههای آتش» این سال های تلخ را روایت کرده ایم.
در این مستند نشان داده ایم چگونه در دل این روزهای تلخ و تاریک، جنبشی به اسم حزب الله به وجود میآید که میتواند با اخراج اسرائیل از خاک کشور لبنان قدرت و عزت را به شیعیان برگرداند.
این مستند ساز با اشاره به شهادت سید حسن نصرالله، عنوان کرد: بلافاصله پس از شهادت سید حسن نصرالله دنبال این بودیم که یک مستند کوتاه یا نیمه بلند به نمایش بگذاریم و بگوییم هرچند سید مقاومت را شهید کردند اما مقاومت هنوز تمام نشده است.
در نهایت با پیش زمینه هایی پژوهشی که از قبل داشتم و مشورت از دوستان به ایده تولید این اثر رسیدیم و تصمیم گرفتیم ماجرای پیش از شکلگیری حزب الله و وقایع آن دوران را در قالب یک کار امیدآفرین تولید کنیم.
در این مستند تلاش کردیم بگوییم چگونه از یک نیستی، یک هستی به اسم حزب الله به وجود آمد.
همچنین در این مستند بر این مساله تاکید داریم که حزب الله تمام نشده و ادامه دارد و اوضاع آن زمان شیعیان لبنان به مراتب تلخ تر از الان بوده است.
وی با اشاره به چالش های تولید این فیلم، عنوان کرد: مهمترین چالش ما این بود که میخواستیم این اثر تا چهلمین روز شهادت سید حسن نصرالله آماده شود.
از این رو تمام این مستند را در مدت نزدیک به ۴۰ روز تولید کردیم و توانستیم کار را به موعد پخش آن برسانیم.
چالش دیگر آن بود که از دل تمام اتفاقات سیاسی، نظامی، امنیتی و ...
که برای حزب الله در داخل لبنان اتفاق می افتد، بتوانیم خط روایی مد نظر خود را پیدا کنیم و اتفاقاتی را که به هدف ما کمک نمیکنند کنار بگذاریم.
نمایش روایتی مشخص از برخی نقاط حساس با حفظ خط ارتباطی بین این نقاط و ایجاد حس امیدآفرینی از چالش های ما بود.
این کارگردان و تهیه کننده مستند در پایان در رابطه با نقش جشنواره «عمار» در حمایت از آثار مستندسازان جوان گفت: جشنواره «عمار» باید به این سمت و سو حرکت کند و کارهایی را که کارگردانهای جوان تولید کردند و میتواند اثرگذار، اثربخش و امیدآفرین باشد، شناسایی کرده و به کار آنها ضریب دهد.
این بزرگترین رسالت «عمار» است که کارهای اثرگذار را در جشنواره مورد توجه قرار دهد و به پخش آنها کمک کند.
ما براساس اثرگذاری مستند میسازیم و جشنواره «عمار» باید این اثرگذاری را تسهیل کند.