سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نوری المالکی: اتفاقات سوریه با مقدمه‌چینی‌هایی همراه بود

مشرق | بین‌الملل | سه شنبه، 11 دی 1403 - 12:29
رئیس ائتلاف «دولت قانون» عراق درباره شب سقوط سوریه به دست مخالفان مسلح و وضعیت لبنان پس از برقراری آتش‌بس میان حزب‌الله لبنان و رژیم صهیونیستی اظهاراتی مطرح کرد.
رژيم،صهيونيستي،سوريه،المالكي،اسد،بشار،لبنان،آغاز،قانون،سياسي ...

به گزارش مشرق، «نوری المالکی» رئیس ائتلاف «دولت قانون» عراق در یک گفت‌وگوی تلویزیونی گفت: «آنچه در سوریه اتفاق افتاد، تعجب آور نیست و مقدماتی برای آن وجود داشت».
«رژیم صهیونیستی پس از سقوط رژیم بشار اسد تا نزدیکی دمشق پیشروی کرد».
در عین حال المالکی افزود: «ما به تجزیه سوریه کمک نکرده و در امور آن دخالت نمی‌کنیم».
مخالفان مسلح سوری پس از پیشروی‌های خود که ابتدا از حلب آغاز شد و به حماه رسید، روز شنبه هفتم اکتبر از جنوب سوریه حرکت خود را به سمت دمشق آغاز کردند و صبح یکشنبه هشتم دسامبر وارد پایتخت سوریه شده و کنترل آن را به دست گرفته و موجب برکناری «بشار اسد» از قدرت شدند.
پس از برکناری بشار اسد، «محمد البشیر» در اظهاراتی رسما از مکلف شدن به ریاست دولت انتقالی سوریه تا ماه مارس ۲۰۲۵ خبر داد.
به نقل از خبرگزاری بغداد الیوم، او درباره وضعیت لبنان هم گفت: «لبنان پس از آتش بس با رژیم صهیونیستی محاصره خواهد شد».
جنگ گسترده رژیم صهیونیستی علیه لبنان از ۲۳ سپتامبر ۲۰۲۴ آغاز شد و در ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴، ۲ طرف بر سر آتش بس توافق کردند.
المالکی همچنین گفت: «مسأله فلسطین ضعیف خواهد شد.
اردن پس از سقوط اسد در معرض تهدید قرار خواهد گرفت.
ترکیه پیشروی خواهد کرد و تهدیدات به امارات، مصر و عربستان سعودی خواهد رسید».
رئیس ائتلاف دولت قانون همچنین وجود توطئه درباره عملیات طوفان الاقصی مقاومت فلسطین علیه رژیم صهیونیستی را که هفت اکتبر ۲۰۲۳ رخ داد، بعید دانست و خاطرنشان کرد: «برای اولین بار در تاریخ به رژیم صهیونیستی توهین شد».
وی ادامه این گفت‌وگو به وضعیت داخلی عراق پرداخت و تأکید کرد: «وحدت ملی و عقلانیت گروه‌های سیاسی همانند سدی محکم و استوار برای حفظ روند سیاسی خواهد بود.» «حزب ممنوعه بعث به نزاع و توطئه دامن خواهد زد که باید (نیروهای بعثی) توسط جامعه و سرویس‌های امنیتی تحت پیگرد قرار بگیرند».
المالکی گفت «کارایی بازجویی و دادگری ممانعت از نفوذ بعثی‌ها در نهادهای دولتی، استمرار در کار مطابق با قانون اساسی و عدم حمله به اهل سنت است.» وی خواستار آشتی با همه شد و گفت: «ما و جریان صدر از یک مکتب هستیم و باید با آنها به سمت روند ساختن کشور حرکت کنیم.
مشارکت جریان صدر یک ضرورت برای روند سیاسی است و ما خط قرمزی در ائتلاف‌ها نداریم.
هیچ ائتلافی وجود ندارد و هنوز چارچوب هماهنگی (شیعیان) برای دستیابی به یک لیست واحد در انتخابات آتی به توافق نرسیده است».
وی همچنین تأکید کرد صحبت درباره انحلال سازمان الحشد الشعبی قابل قبول نیست مخصوصا که این سازمان رسمی بوده و زیر نظر فرمانده کل نیروهای مسلح قرار دارد.