سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مراحلی‌ آسان برای بازیابی فایل‌های پاک‌شده

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | چهارشنبه، 12 دی 1403 - 07:06
زمانی که کاربر به هر دلیلی فایل‌های مهمی را از دست می‌دهد، ممکن است در شرایط ناامیدکننده‌ای قرار بگیرد؛ اما جای نگرانی نیست.
بازيابي،حذف،اطلاعات،فايل،پشتيبان،سطل،نرم،حافظه،پاك،رايانه،تل ...

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - در بسیاری از موارد، زمانی که کاربر به‌طور تصادفی فایل‌های مهمی را حذف می‌کند یا به دلیل نقص دستگاه از دست می‌دهد، ممکن است در شرایط ناامیدکننده‌ای قرار بگیرد؛ اما جای نگرانی نیست.
روش‌های زیادی وجود دارند که می‌توان از آن ها برای بازیابی آسان فایل‌های پاک شده استفاده کرد و فرقی نمی‌کند که فایل‌ها از رایانه، تلفن همراه یا حتی از کارت حافظه حذف شده باشند، می‌توانید چند مرحله ساده را برای بازیابی آن دنبال کنید.
۱.
سطل زباله را بررسی کنید
اولین قدمی که باید هنگام گم کردن فایل انجام دهید، این است که سطل زباله را در رایانه خود بررسی کنید.
برای بازیابی آن ها، تنها کاری که باید انجام دهید این است که سطل بازیافت را باز کنید، فایل حذف شده را پیدا کنید، روی آن کلیک راست کرده و گزینه بازیابی را انتخاب کنید.
۲.
از ویژگی پشتیبان گیری استفاده کنید
اگر از فایل‌ها در رایانه یا تلفن خود با استفاده از ابزار‌هایی مانند Windows Backup یا Time Machine (برای Mac) نسخه پشتیبان تهیه کرده‌اید، می‌توانید فایل‌ها را از نسخه پشتیبان بازیابی کنید.
به تنظیمات پشتیبان گیری سیستم خود بروید، آخرین نسخه از فایل‌های حذف شده را پیدا کنید و سپس فایل‌های از دست رفته را به راحتی بازیابی کنید.
۳.
از نرم افزار بازیابی فایل استفاده کنید
اگر فایل‌ها برای همیشه از سطل بازیافت حذف شده‌اند یا نمی‌توانید آن ها را در پشتیبان گیری پیدا کنید، می‌توان از نرم افزار‌های تخصصی بازیابی اطلاعات استفاده کرد.
بسیاری از برنامه‌های قابل اعتماد وجود دارند که به شما امکان می‌دهند فایل‌های پاک شده را از هارد دیسک یا سایر دستگاه‌های ذخیره سازی خود بازیابی کنید:
-برنامه Recuva: برنامه‌ای رایگان و قدرتمند برای بازیابی فایل‌های پاک شده.
-برنامه Disk Drill: برنامه‌ای است که ابزار قدرتمندی برای بازیابی فایل‌ها از انواع دستگاه‌ها ارائه می‌دهد.
-برنامه EaseUS Data Recovery Wizard: یک ابزار بازیابی محبوب که از بازیابی اطلاعات از درایوها، تلفن‌ها و کارت‌های حافظه پشتیبانی می‌کند.
۴.
بازیابی فایل‌ها از فضای ذخیره سازی ابری
اگر از سرویس‌های ذخیره‌سازی ابری مانند Google Drive، Dropbox یا OneDrive استفاده می‌کنید، می‌توانید با ورود به حساب ابری خود، فایل‌های حذف شده را بازیابی کنید.
اکثر این سرویس‌ها یک ویژگی Recycle Bin را ارائه می‌دهند که فایل‌های حذف شده را برای مدت زمان مشخصی نگه می‌دارد.
فایل حذف شده را در سطل بازیافت پیدا کنید و آن را به راحتی بازیابی کنید.
۵.
از ابزار‌های بازیابی اطلاعات گوشی استفاده کنید
اگر فایل‌ها از تلفن همراه شما حذف شده‌اند، چه اندروید یا iOS، چندین ابزار نیز وجود دارد که می‌تواند به شما در بازیابی آن ها کمک کند:
- در Android: از نرم افزار‌هایی مانند Dr.Fone یا DiskDigger می‌توان برای بازیابی فایل‌های پاک شده از دستگاه‌های اندرویدی استفاده کرد.
-در iOS: فایل‌های حذف شده را می‌توان با استفاده از ابزار‌هایی مانند iMobie PhoneRescue یا Tenorshare UltData بازیابی کرد.
۶.
ایمیل و پیام‌ها را بررسی کنید
گاهی ممکن است فایل‌هایی را از طریق ایمیل یا از طریق پلتفرم‌های پیام رسانی مانند «واتساپ» یا «تلگرام» ارسال کرده باشید.
در این صورت می‌توانید بررسی کنید که از کدام حساب‌ها برای اشتراک گذاری یا دریافت فایل استفاده کرده‌اید.
اگر فایل‌ها برای شخص دیگری ارسال شده یا به ایمیلی پیوست شده‌اند، می‌توانید دوباره آن ها را دانلود کنید.
۷.
بازیابی فایل‌ها از کارت حافظه یا درایو فلش
اگر فایل‌های حذف شده روی کارت حافظه یا درایو USB ذخیره می‌شوند، می‌توان از همان نرم افزار بازیابی فایل که قبلا ذکر شد برای بازیابی اطلاعات استفاده کرد.
به سادگی دستگاه را به رایانه خود متصل کنید، نرم افزار بازیابی اطلاعات را اجرا کنید و سپس دستورالعمل‌ها را دنبال کنید تا دستگاهی را که می‌خواهید فایل‌ها را از آن بازیابی کنید انتخاب کنید.
۸.
پس از فرمت فایل‌ها را از گوشی بازیابی کنید
اگر به طور تصادفی دستگاه تلفن همراه خود را فرمت کرده‌اید، ممکن است امیدی به بازیابی فایل‌ها وجود داشته باشد.
برنامه‌های تخصصی برای بازیابی اطلاعات از تلفن‌های همراه، حتی پس از فرمت وجود دارد.
باید در اسرع وقت از این برنامه‌ها استفاده کنید؛ زیرا با گذشت زمان ممکن است داده‌های از دست رفته بازنویسی شوند.
۹.
با متخصصان بازیابی اطلاعات مشورت کنید
اگر تمام تلاش‌های قبلی برای بازیابی فایل‌ها با شکست مواجه شد، ممکن است لازم باشد با یک متخصص بازیابی اطلاعات مشورت کنید.
برخی از شرکت‌ها خدمات بازیابی اطلاعات را از هارد دیسک‌های آسیب‌دیده یا دستگاه‌هایی که به دلیل ضربه یا خطای الکتریکی آسیب دیده‌اند، ارائه می‌کنند.
منبع: الیوم السابع