شهید سلیمانی اسوه و الگوی جبهه مبارزه با تروریسم بود
سرپرست ستاد حقوق بشر با اشاره به سالروز ترور ناجوانمردانه اسوه مقاومت و مبارزه با تروریسم، شهید قاسم سلیمانی گفت: شهید سلیمانی اسوه و الگوی جبهه مبارزه با تروریسم بود.
به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از ستاد حقوق بشر، کاظم غریبآبادی سرپرست معاونت امور بینالملل قوه قضائیه و ستاد حقوق بشر و معاون حقوقی و بینالملل وزارت امور خارجه در مراسم گرامیداشت «شهادت سپهبد شهید قاسم سلیمانی و نخستین سالگرد واقعه تروریستی گلزار شهدای کرمان و رونمایی از دایرهالمعارف ۲۳ هزار شهید ترور کشور»، اظهار داشت: مایلم در ابتدا یاد و خاطره تمامی شهیدان عزیزی که با نثار خون خود، عزت، استقلال و تمامیت ارضی ایران را تضمین کردند، گرامی بدارم.
بهویژه به روان پاک سردار سرافراز و فرمانده جهانی مبارزه با تروریسم، شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی درود میفرستم.
خون پاک این شهیدان والامقام نقشی شگرف در حفظ صلح و امنیت بینالمللی و مهار خشونت دیوانهوار تروریسم بهویژه در منطقه غرب آسیا داشته است.
غریب آبادی با اشاره به اینکه مقابله با تروریسم سالهاست در کانون توجه جهانی قرارگرفته و امروز بیش از هر زمان دیگری اهمیت پیداکرده است، افزود: ایران بهعنوان کشوری با تاریخ غنی و فرهنگی عظیم، همواره در برابر چالشهای مختلف قرار داشته است اما یکی از بزرگترین چالشهایی که با آن روبرو بوده است تروریسم و پیامدهای ناشی از آن میباشد.
تروریسم پدیدهای است که بهطور مستقیم امنیت و ثبات جهان را تهدید میکند و باعث بروز بحرانهای انسانی و سیاسی در سطح جهانی میشود.
ایران نهتنها قربانی این پدیده بوده بلکه خود از نخستین کشورهایی است که در مبارزه با تروریسم در سطح منطقهای و جهانی پیشگام بوده است.
وی تصریح کرد: مایه شرمساری و تأسف است که برخی از اربابان قدرت، تروریسم را همچون حقوق بشر به یکی از ابزارهای سیاست خارجی خود تبدیل کردهاند.
چنین رویکردی، خسارتهای دهشتناکی را در بسیاری از مناطق جهان برجای گذاشته است و با توجه به مرز ناشناسی تروریسم، گاه آتش این فتنه افروزی حتی دامن بانیان آن را هم گرفته است.
برای این کشورها، تروریسم صرفاً به هر آن چیزی اطلاق میشود که منافع ایشان و متحدین آنها را تهدید نماید.
برای آنها کاملاً طبیعی است که مقاومت علیه اشغالگری و آپارتاید را تروریسم بنامند، در حالی که تروریستهای نشاندار را که دستانی آغشته به خون هزاران شهروند بیگناه دارند، پناه بدهند و تحت حمایت بگیرند.
سرپرست ستاد حقوق بشر یادآور شد: این استاندارد دوگانه در موضوع تروریسم موجب سقوط هر چه بیشتر مدعیانی شده است که سابقهای طولانی در سخنوریهای اخلاقی در قبال دیگر کشورها داشتهاند.
چگونه میتوان درد و رنج زنان و کودکان غزه را در بزرگترین اردوگاه دنیا دید و ساکت بود؟
شرمآور است که کشورهای مدعی، نهتنها در برابر این جنایت بزرگ ساکت نیستند که فعالانه به دفاع و حمایت رسانهای مالی و تسلیحاتی از رژیم نژادپرست اسرائیل مشغول میباشند و شرمآورتر آنکه گروههای مقاومت مردمی را که در سرزمین خود علیه اشغالگری و برای تعیین سرنوشت مبارزه میکنند، تروریست مینامند.
مردم جهان فراموش نخواهند کرد که بزرگترین تروریست جهان را در مجالس خود پذیرفتند و او را ایستاده مورد تشویق قراردادند.
وی همچنین تاکید کرد: مقابله با تروریسم با وجود بازیگرانی که به منظور تأمین منافع نامشروع خود ابایی از سرمایهگذاری روی تروریسم و بدترین تروریستها ندارند، هرچند دشوار اما امری حیاتی است.
در چنین محیط نامساعدی و در وضعیتی که سراسر خاورمیانه در آستانه سقوط به ورطه تروریسم تکفیری داعشی بود، سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، فرماندهی حرکتی را بر عهده گرفت که دفاع از قربانیان تروریسم فارغ از نژاد، مذهب و ملیت را دنبال میکرد.
شهید سلیمانی و همرزمان شهید او اسطورههای روشنی بخشی هستند که مجاهدتشان روی خاموشی نخواهد دید.
معاون حقوقی وزارت امور خارجه در ادامه گفت: جمهوری اسلامی از بدو تأسیس به دلیل در پیش گرفتن سیاستهای مستقل در عرصه بینالمللی، با تهدیدات مختلف سازمانیافته و موردحمایت خارجی ازجمله جنگ و تحریم و همچنین ترور هدفمند شخصیتهای مؤثر و مقامات بلندپایه خود و نیز ترورهای گروهی و کور شهروندان عادی مواجه بوده است.
در طول بیش از چهار دهه گذشته بیش از ۲۳ هزار انسان بیگناه توسط گروهکهای تروریستی مختلف به شهادت رسیدهاند.
اعمال استانداردهای دوگانه در مقابله با تروریسم بهروشنی درباره ایران صدق میکند برای مثال گروهک منافقین بهعنوان مسئول ترور هزاران شهروند ایرانی، هماکنون در برخی از کشورهای اروپایی و آمریکایی دارای دفاتر رسمی میباشد.
وی ادامه داد: این کشورها بهجای محاکمه یا استرداد تروریستها، کادر اصلی و مقامات ارشد آن را تحت حمایت کامل سیاسی، مالی و امنیتی قرار دادهاند.
تطهیر تروریستها و استفاده ابزاری از آنها تبدیل به یک سنت و عادت برای این دولتها شده است، تا حدی که جانیان دیروز را در جایگاه مدعی حقوق بشر نشانده و از آنها بهعنوان منبع گزارشهای گزارشگران حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی ایران استفاده میکنند.
غریب آبادی به سیاست زدگی غرب اشاره کرد و گفت: فارغ از این سیاست زدگی، جمهوری اسلامی ایران حمایت از حقوق شهروندان خود در برابر تروریسم را تکلیف ذاتی خود میداند.
در این رابطه جمهوری اسلامی ایران از نخستین کشورهایی است که با ایجاد ساختارهای مناسب توانسته است بهطور مؤثر در برابر تهدید تروریسم بایستد و اجرای عدالت در رابطه با عوامل تروریستی و برخورد مؤثر با ریشههای تروریسم را در دستور کار خود قرار دهد.
ما مصمم به مقابله با تروریسم علیه شهروندان خود و پاسخگو نمودن عاملان و حامیان اصلی آن هستیم.
ما همچنین قدردان جانفشانیها شهدای ترور بوده و هستیم و صبر و استقامت خانوادههای این عزیزان را ارج مینهیم.
وی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران اجازه نخواهد داد تا تروریستها آزادانه در بهشت امن کشورهای میزبان تردد نموده و عملیاتهای تروریستی خود را هدایت کرده یا مرتکب شوند، ما از تمامی ظرفیتها برای مقابله با بی کیفرمانی تروریستها استفاده خواهیم کرد و در این زمینه دست همکاری بهسوی هر کشور علاقهمندی دراز میکنیم.
غریب آبادی در ادامه گفت: تروریسم نهتنها تهدیدی برای کشورهای خاص بلکه تهدیدی برای کل جامعه جهانی است و جمهوری اسلامی ایران با همکاری مستقیم با کشورها در سطح منطقهای و بینالمللی همواره به دنبال گسترش همکاریهای مشترک در مبارزه با تروریسم بوده است تروریسم پدیده است که نیازمند واکنشی جمعی و همبستگی جهانی است.
وی به فهرست بهروزرسانی شده شهدای ترور اشاره کرد و در این رابطه گفت: رونمایی از فهرست بهروزرسانی شده قربانیان و شهدای ترور در جمهوری اسلامی در سالروز ترور ناجوانمردانه اسوه مقاومت و مبارزه با تروریسم، شهید قاسم سلیمانی فرصتی ارزشمند برای ادای دین به همه قربانیان ترور، قهرمانان مبارزه با تروریسم و بازماندگان آنان است.
شهدایی که در عرصههای مختلف داخلی، منطقهای و بینالمللی با فداکاری خود امنیت، ثبات، غرور ملی و سرافرازی را برای ایران و ایرانیان و مردم منطقه به ارمغان آورده است.
امیدوارم با تلاشهای مشترک، روزی فرابرسد که دیگر هیچ کشوری شاهد خشونت مبتنی بر تروریسم نباشد.