3.5 درصد شاغلان و فعالان اقتصادی قم در بخش کشاورزی هستند
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی قم گفت: حدود 3.5 درصد شاغلان و فعالان اقتصادی قم در بخش کشاورزی هستند و مسئولیت 7.5 درصد از تولید اقتصادی استان را بر عهده دارند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، محمد جواد شاکرآرانی عصر امروز در آیین پایانی سرشماری عمومی کشاورزی قم در تالار کرامت استانداری با اشاره به برگزاری پنجمین دوره سرشماری عمومی کشاورزی در این استان گفت: بر اساس برآوردهای موجود از نتایج اولیه این سرشماری، قم طی 10 سال گذشته به لحاظ تعداد بهرهبردار و نوع بهرهبرداریهای کشاورزی 17 درصد رشد داشتهاست.
وی افزود: در بهرهبرداری دام سبک، محصولهای زراعی و باغی، کِشت گلخانهای، دام سنگین، پرورش زنبور عسل و پرورش آبزیان خوراکی و آبزیان طب سنتی رشد قابل توجهی را مشاهده میکنیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی قم همچنین با ذکر اینکه سرشماری عمومی کشاورزی یکی از سرشماریهای تخصصی در حوزه فعالیتهای اقتصادی است بیان داشت: سرشماری عمومی کشاورزی در کنار سرشماری نفوس و مسکن قدیمیترین سرشماری است که در حوزه تخصصی انجام میشود.
وی در ادامه با اشاره به برگزاری پنجمین دوره سرشماری نفوس و مسکن کشور از دوازدهم آبانماه تا سیام آذرماه سال جاری خاطرنشان کرد: این سرشماری از سال 1353 هر 10 سال یک بار انجام شدهاست.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی قم با بیان اینکه فعالیتها و فرآیندهای بسیار زیادی برای اجرای این سرشماری انجام پذیرفته است خاطرنشان کرد: نتایج این سرشماری، اطلاعات آماری بسیار خوبی را در اختیار فعالان اقتصادی بخش کشاورزی همچنین مجموعه برنامهریزی کشور قرار میدهد.
وی همچنین با بیان این نکته که این دوره از سرشماری عمومی کشاورزی کشور از ویژگی خاصی برخوردار بود بیان داشت: با استقرار دولت چهاردهم و حمایت رئیس جمهوری، اول شهریورماه، فرمان اجرای سرشماری صادر، و عملیات اجرایی آن نیز آغاز شد.
شاکرآرانی با بیان اینکه مقدمات اجرای این سرشماری همچنین ارائه آموزش به آمارگیران و تهیه تجهیزات مورد نیاز طی مدت 70 روز انجام شد تصریح کرد: یکی از ویژگیهای این سرشماری این بود که برای نخستین بار، ابزار الکترونیک مانند تبلت جایگزین کاغذ شد از اینرو تامین تجهیزات با همت و تلاش جدی دستگاههای مختلف از جمله نیروهای مسلح و سازمان برنامه و بودجه تحقق پیدا کرد.
وی با ذکر این نکته که اجرای طرح سرشماری عمومی کشاورزی در کشور به وسیله پنج هزار تبلت انجام شد گفت: 27 آمارگیر در طرح این سرشماری در قم مشارکت داشتند.
شاکرآرانی همچنین بیان کرد: در این دوره سرشماری عمومی کشاورزی، بخشی از اطلاعات از طریق آمارهای ثبتی سازمان جهاد کشاورزی جمعآوری شد، یک همکاری موثری را برای اجرای این طرح بین وزارت جهاد کشاورزی و مرکز آمار ایران در سطح کشور و استان قم شاهد بودیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی قم با یادآوی اینکه قم به لحاظ وسعت و اقلیم و حجم جامعه فعالان کشاورزی کوچکترین استان کشور محسوب میشود گفت: حدود 3.5 درصد شاغلان و فعالان اقتصادی قم در بخش کشاورزی هستند و مسئولیت 7.5 درصد از تولید اقتصادی استان را بر عهده دارند.
شاکرآرانی این موضوع را یکی از نقاط قوت قم دانست و گفت: یکی از ظرفیتهای مهم کشاورزی استان مربوط به دام و طیور است.
آیین اختتامیه پنجمین دوره سرشماری عمومی کشاورزی قم با حضور مسئولان استانی و فعالان کشاورزی این استان برگزار شد.
در این آیین تعدادی از دانشآموزان شرکتکننده در مسابقه نقاشی با موضوع سرشماری همچنین برخی از مسئولان استانی، کارشناسان کشاورزی و آمارگیرانی که در این طرح حضور فعال داشتند مورد تکریم و تجلیل قرار گرفتند.
انتهای پیام /