برگزاری نشستهای علمی جایزه جهانی امام خمینی در روسیه وهند - تسنیم
رییس دبیرخانه جایزه جهانی امام خمینی ره گفت: پیش نشست های بین المللی جایزه امام خمینی ره در کشورهای مختلف از جمله روسیه، هند و دیگر مناطق در حال اجرا هستند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، پیشنشست علمی جایزه جهانی امام خمینی(ره)بر محور "اندیشههای امام خمینی (ره) با تأکید بر ارتقای نقش زنان در جامعه و ترویج گفتمان خانواده محور" به میزبانی دانشگاه الزهرا (س) برگزار شد.
دکتر زهرا سادات میر هاشمی؛ رییس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا و دبیر علمی این نشست در ابتدا اظهار کرد: در ابتدا لازم میدانم از چند بزرگوار که امکان حضور نیافتند، یاد کنم.
خانم دکتر بکایی، خانم دکتر طباطبایی (عروس امام خمینی) که به دلیل بیماری شدید نتوانستند حضور داشته باشند، و خانم دکتر حاجعلی، از فعالان برجسته حوزه زنان که به دلیل برگزاری کرسی علمی، امکان همراهی با ما را نیافتند.
همچنین خانم دکتر فتاحیزاده نیز به دلیل مشغله پیشآمده، از حضور در نشست محروم شدند.
وی گفت: اما خوشبختانه، نشست همچنان با حضور اساتید برجسته و مهمانان گرانقدر بسیار پربار خواهد بود.
این فرصت را توفیق الهی میدانم که بتوانیم در دانشکده الهیات، گامی کوچک در راستای برگزاری این رویداد ارزشمند با محوریت اندیشههای امام خمینی (ره) برداریم.
رییس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا گفت: وقتی به رشتههای دانشکده الهیات نظیر فقه، فلسفه، علوم قرآن، ادیان و عرفان، تاریخ و تمدن نگاه میکنیم، شخصیت جامع امام خمینی (ره) که فقیه، فیلسوف، مفسر قرآن، عارف کامل و رهبر تمدنساز بودند، با این حوزهها تطبیق کامل دارد.
این نشست فرصتی است تا ارادت خود را به این شخصیت برجسته ابراز کنیم و نقش علمی و فکری ایشان را بیشتر بشناسیم.
وی تصریح کرد: به عنوان فردی از نسل پس از انقلاب، باید بگویم که اندیشههای امام خمینی (ره)، جایگاه والای زنان در جامعه و خانواده را به گونهای ترسیم کردهاند که این تفکر متعالی در نظام جمهوری اسلامی ایران ساری و جاری است.
در دیدار با اساتید کشورهای مختلف، همواره این سؤال مطرح میشود که چگونه در جمهوری اسلامی، زنان در زمانی کوتاه به این سطح از پیشرفت رسیدهاند.
این دستاوردها برگرفته از آموزههای ناب اسلامی و اندیشه امام خمینی (ره) است که توسط رهبر معظم انقلاب، حضرت آیتالله خامنهای، ادامه یافته و شاهد تلالؤ و افتخار بیشتر زنان در جامعه ایرانی-اسلامی هستیم.
میرهاشمی گفت: در پایان، از تمامی اساتید ارجمند، بهویژه خانم دکتر تقیزاده، خانم دکتر کوهساری و خانم دکتر محمدتقیزاده که دعوت ما را پذیرفتند و در نشست حضور دارند، تشکر میکنم.
محمدعلی کیانی رییس دبیرخانه نخستین جایزه جهانی امام خمینی ره، در پیشنشست علمی این جایزه که با محوریت "اندیشههای امام خمینی (ره) با تأکید بر ارتقای نقش زنان در جامعه و ترویج گفتمان خانوادهمحور" به میزبانی دانشگاه الزهرا (س) برگزار شد، گفت: این جایزه جهانی با هدف تجلیل از شخصیتهایی که زندگی خود را وقف صلح، آرامش، عدالت و همبستگی بشری کردهاند، شکل گرفته است.
وی افزود: در دنیای امروز که عدالت، همبستگی و صلح بیش از پیش اهمیت یافته است، تجلیل از انسانهایی که با اندیشه و عمل خود مسیر تاریخ را به سوی جهانی عادلانهتر هدایت کردهاند، یک ضرورت است.
کیانی با اشاره به هدف این جایزه گفت: جایزه جهانی امام خمینی (ره)، بهعنوان نمادی از آرمانهای انقلاب اسلامی، با هدف حفظ و ترویج ارزشهای انسانی و اخلاقی پایهگذاری شده و از ابتدا برای تجلیل از افراد برجسته در حوزههای فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و علمی تعریف شده است.
وی تصریح کرد: نخستین گام، تصویب اساسنامه این جایزه در شورای عالی انقلاب فرهنگی بود که سال گذشته توسط رئیسجمهور فقید و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی ابلاغ شد.
این مصوبه ساختار قانونی لازم برای اجرای جایزه را فراهم کرد.
کیانی با اشاره به طراحی نشان و تندیس این جایزه گفت: طراحی این نمادها با الهام از فرهنگ و تاریخ ایران و اندیشههای امام خمینی (ره) انجام شده و علاوه بر نمایش افتخار ملی، پیامآور صلح و دوستی برای جهانیان است.
وی در ادامه با اشاره به برنامههای اجرایی این جایزه گفت: نخستین نشست رسمی این جایزه در سیام بهمنماه1402 در تالار وحدت تهران برگزار شد.
همچنین پیشنشستهای بینالمللی در کشورهای مختلف از جمله روسیه، هند و دیگر مناطق در حال اجرا هستند.
علاوه بر این، در مراسم سالگرد امام خمینی (ره)، بیش از 300 مهمان خارجی در معرفی این جایزه حضور داشتند.
وی افزود: پیشنشستهای داخلی نیز در دانشگاههای قزوین، مازندران، منطقه آزاد قشم و اخیراً در دانشگاه الزهرا برگزار شده است.
این نشستها کمک شایانی به شناساندن پیامهای ارزشمند این جایزه در سطح بینالمللی کردهاند.
کیانی درباره شفافیت در روند انتخاب برندگان گفت: تشکیل کمیته داوران و برگزاری پنج نشست تخصصی با حضور نخبگان داخلی و خارجی از جمله اقدامات مهم این فرایند بوده است.
در این نشستها، معیارهای ارزیابی، شیوههای انتخاب برندگان و برنامهریزی مراسم بررسی شد تا شفافیت و عدالت در روند انتخاب تضمین شود.
وی در پایان تأکید کرد: جایزه جهانی امام خمینی (ره) نه تنها ادای احترامی به میراث امام راحل است، بلکه فراخوانی برای تمام کسانی است که به ارزشهای مشترک انسانی ایمان دارند.
امیدواریم با حمایت همگان، این جایزه نقشی در آینده روشنتر برای بشریت ایفا کند.
انتهای پیام/