خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 16 دی 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سردار شهید سلیمانی؛ نخبه تراز ایرانی

تسنیم | سیاسی | پنجشنبه، 13 دی 1403 - 16:53
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور در یادداشتی نوشت: شهید سلیمانی با وجودی که فردی نظامی بود توانست بر دل های مردم ایران و منطقه نفوذ و عملاً یک جغرافیای روان شناختی نامحدود تحت نفوذ شخصیت کاریزماتیک وی قرار گرفتند.
ايران،سليماني،شهيد،شهادت،نظامي،قاسم،الگوي،شاخص،ملت،فرهنگي،مل ...

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، سعید عبدالملکی، عضو هیئت‌علمی دانشگاه پیام‌نور در یادداشتی با اشاره به ویژگی‌های شهید قاسم سلیمانی او را نخبه تراز انقلاب اسلامی معرفی کرد.
در این یادداشت آمده است:
در طول تاریخ ایران، چه ایران قبل از اسلام و چه بعد از اسلام، کمتر نخبگانی را می‌توان یافت که از نظر معنوی، شخصیتی و اخلاقی در تراز ملت ایران بوده و بتوانند اثرگذاری ملی و بین‌المللی به نام ایران داشته باشند.
به‌ جرأت می‌توان گفت شهید قاسم سلیمانی جزو این افراد انگشت‌شمار است.
الگو بودن او برای جمع کثیری از جامعه ایران حتی قبل از شهادت آشکار است.
سیره، شخصیت و ویژگی‌های منحصربه‌فرد شهید سلیمانی از ابعاد و زوایای گوناگونی همچون بعد نظامی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، دینی و حتی سبک زندگی، موجب ارتقاء امنیت، عزت، خودباوری و پارادایم (ما می‌توانیم) ملت ایران شد.
شهید سلیمانی در سیاست خارجی ایران مشی عملیات میدانی، استقلال‌گرایی و حفظ عزت‌نفس ملی را در پیش گرفت و در سیاست داخلی نیز وحدت‌گرایی، هم‌نوایی و انسجام ملی را ترویج کرد که به لحاظ روش‌شناسی یک مدل و الگوی راهبردی و سعادت‌بخش پیش روی همه ماست.
او به معنای واقعی کلمه، مرد میدان عمل بود.
پرهیز از شعارگرایی، سیاست‌زدگی و خویشاوندسالاری از یک‌ طرف و انجام فعالیت جهادی، انقلابی و تاب‌آوری در برابر دشمنان ملت ایران، روش کم‌نظیر سلیمانی عزیز بود که می‌‌توان آن را شاخص عملکرد مسئولان و کارگزاران کشور دانست.
شهید قاسم سلیمانی یک الگوی جدید و کم‌نظیر در ایران و کشورهای منطقه بنیان‌گذاری کرد که بر پایه دو عنصر عقلانیت و معنویت قرار داشت.
روند شکل‌گیری این پارادایم دارای دو مرحله تحولی است.
یکی قبل از شهادت و مرحله دیگر بعد از شهادت او آغاز شد.
سردار سلیمانی قبل از شهادت، بیشتر بین همکاران و افراد نظامی در میدان مبارزه با ظلم و کفر، به‌عنوان یک نخبه نظامی شناخته‌ شده بود اما پس از شهادت وی، این نخبگی برای عموم مردم ایران و جهان آشکار شد و به‌ مثابه یک مکتب و الگوی فکری، اعتقادی، عملی و سبک زیستن درآمد.
شهید سلیمانی، برای عموم مردم ایران و نخبگان سیاسی، علمی و حتی اجتماعی، چراغ راه و شاخص عملکرد به شمار می‌رود.
ایشان با وجودی که فردی نظامی بود توانست بر دل‌های مردم ایران و منطقه نفوذ و عملاً یک جغرافیای روان‌شناختی نامحدود تحت نفوذ شخصیت کاریزماتیک وی قرار گرفتند.
کاریزما و جذبه‌ای که بتواند بر باورها و رفتارها اثرگذاری محسوس و نامحسوس ایجاد کند، خود نشان از اخلاص، ساده‌زیستی، مردم‌آمیزی و پرهیز از ظاهرسازی است که مجموعه این ویژگی‌ها همواره موردپسند و تحسین جامعه ایرانی چه مذهبی و چه غیرمذهبی بوده است.
مشی ایثارگری و بلندنظری ایشان فرا راه جامعه دانشگاهی نیز قرارگرفته است و خیل زیادی از دانشمندان ما اکنون به‌‌صورت گمنام و ایثارگرانه همان روش شهید سلیمانی را در پیش‌گرفتند و در راه توسعه و پیشرفت علمی کشور مجدانه مشغول کار هستند.
امروز، مکتب شهید سلیمانی به یک جریان فرهنگی و اجتماعی قوی در دانشگاه‌های کشور تبدیل‌ و اندیشه و مسیر او شاخص و معیار حرکت‌های فرهنگی اساتید و دانشجویان شده است طبق یافته‌‌ها تاکنون هزاران طرح، پژوهش و فعالیت دانشگاهی متأثر از روش و منش ایشان به انجام رسیده است.
انتهای پیام/