خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 16 دی 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

شهید القدس| ابتکار شهید سلیمانی برای حفظ جبهه ضدصهیونیسم

تسنیم | بین‌الملل | پنجشنبه، 13 دی 1403 - 16:53
سیدجعفر رضوی، کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی در تبیین ماهیت «وحدت میدان ها» توضیح می دهد که اتحاد داخلی گروه های مقاومت و هماهنگی حداکثری در عرصه میدانی بخشی از ابتکارات سردار قاسم سلیمانی در حفظ و تقویت جبهه ای علیه رژیم صهیونیستی بود.
اتحاد،سليماني،مقاومت،ايجاد،سردار،عراق،سوريه،اعضاي،كالبد،صهيو ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، سال 2021 میلادی هنگامی که صهیونیست‌های تندرو، در محلۀ «شیخ جرّاح» شهر قدس در حال آزار و اذیت ساکنان فلسطینی این شهر بودند و بخش دیگر این تندروها پس از هتک حرمت محوطه مسجدالاقصی در مراسم مجعولی به نام «راهپیمایی پرچم»، محله‌های فلسطینی‌نشین قدس را آماج حملات خود قرار داده بودند، پیام تهدید «محمد ضیف»، فرمانده گردان‌های عزالدین قسام، شاخۀ نظامی جنبش حماس، اولین اقدام تهاجمی مقاومت فلسطین علیه صهیونیست‌ها را رقم زد.
بسیاری از ناظران معقتدند نخستین بار بود که اصطلاح «وحدت ساحات» یا «اتحاد میدان‌ها» به کار گرفته شد.
یکسال بعد، در سال 2022 میلادی بود که حملۀ رژیم صهیونیستی به مواضع جنبش جهاد اسلامی فلسطین در نوار غزه از سوی این جنبش مقاومتی، جنگ «وحدت ساحات» نامیده شد.
اصطلاحی که میراث شهید سلیمانی بود و پس از شهادت او بر سر زبان‌ها افتاد.
از اتحاد داخلی تا اتحاد میدان‌ها
منش و روش سردار سلیمانی در اقدامات میدانی، ایجاد اتحاد بود.
او در هر میدانی که وارد شد ابتدا در صحنۀ داخلی اتحاد ایجاد کرد و نیروی داخلی را مجتمع ساخت.
در لبنان، سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، حزب الله را به سمت اتحاد با گروه‌ها و جریان‌های داخلی لبنان برد که نتیجۀ آن محبوبیت عالی حزب‌الله در داخل کشوری بود که تا پیش از این تاریخ کشورهای اروپایی جریان همسو با خود را در آنجا می پروراندند و جریان‌های سنی هم تلاش می‌کردند، به اهل سنت قدرت بدهند.
اما با روش سردار سلیمانی، مقاومت اسلامی لبنان، بین این گروه‌ها اتحاد ایجاد کرد و نتیجۀ آن متحد شدن تمامی گروه‌های لبنانی در مقابله با رژیم صهیونیستی بود؛ به گونه‌ای که برخی از چهره‌های سیاسی همچون «سعد حریری» را طی سال‌های اخیر مجبور به دوری از قدرت کرد؛ چرا که این اتحاد مانع برآورده کردن خواسته‌های اربابان خارجی بود.
در فلسطین، شهید سلیمانی در دوره‌ای که ده‌ها گروه مقاومتی فلسطینی هر کدام به تنهایی علیه رژیم صهیونیستی دست به عملیات می‌زدند با ایجاد اتاق عملیات مشترک، آنها در کنار هم جمع کرد و اولین ثمره این اتحاد، در جنگ 51 روزه سال 2014 خود را نشان داد؛ جایی که صهیونیست‌ها به رغم به کارگیری تمام توان خود نتوانستند بر مقاومت غلبه کنند و دست تسلیم بلند کردند.
فرمانده سپاه قدس در ادامه در سوریه نیز با ایجاد وحدت در میان واحدهای ارتش سوریه، نیروهای مسلح از هم گسسته این کشور را در کنار هم جمع کرد.
پس از آن با ایجاد واحدهای داوطلب مردمی تحت عنوان نیروهای «دفاع الوطنی»، بخشی از مردم را نیز به داخل ساختار نظامی اضافه کرد تا سوری‌ها بتوانند در دوره‌ای که تمام جهان غرب علیه آنها بسیج شده بودند و با اعزام وحشی‌های تکفیری سعی در تکه تکه کردن سوریه داشتند، این جریان را کنار بزنند.
در عراق با متحد کردن جریان های مردمی که خواستار دفاع از عراق و حفظ تمامیت ارضی آن بودند، یک مجموعۀ متحد از طوایف و اقلیت های مختلف ایجاد کرد تا این مجموعه بتواند جریان داعش را در عراق سرکوب کند.
همین جریان پس از پایان خلافت داعش در عراق به ساختار نظامی عراق ملحق شد و به یک نیروی راهبردی برای جلوگیری از کودتای نظامی در این کشور تبدیل شد.
اتصال گروه‌های متحد
پس از آن که سردار سلیمانی با روش متحدسازی داخلی، نیروهای مبارز و آزادی‌خواه افغانستانی، عراقی، سوری، لبنانی و فلسطینی را در کنار هم جمع کرد، آنگاه این مجموعه‌های متحد را به هم پیوند داد تا آنها به یک ساختار یکپارچه تبدیل شوند.
ایجاد پیوند بین این ساختارهای مجزا، به لطف بحران ظهور گروه های تروریستی و تکفیری‌ها در سوریه و عراق به وجود آمد.
زمانی که دشمن تلاش داشت با شبیه‌سازی جریان «بیداری اسلامی»، در سوریه و عراق یک بحران برای اجرایی کردن طرح‌های تفرقه افکنانه خود به وجود آورده، طرح خاورمیانه جدید را با تقسیم عراق و سوریه اجرا کند، شهید سلیمانی همانگونه که همواره بهترین فرصت‌ها را در دل تهدیدها می‌دید، از این تهدید به بهترین شکل بهره گرفت و به لطف این هوشمندی ایشان بود که مولود جدیدی به نام «محور مقاومت» در منطقه شکل گرفت؛ مولودی که حالا مجموعه‌های متحد در کشورهای منطقه را به عنوان اعضای یک کالبد و پیکر یکپارچه در کنار هم جمع کرد.
اتحاد میدان‌ها، ویژگی ذاتی کالبد مقاومت
معنی وحدت ساحات- که پس از شهادت سردار سلیمانی به یک اصطلاح مستقل تبدیل شد- به مثابه حساسیت هر یک از اعضای پیکر مقاومت نسبت به سایر اعضا است.
بر این اساس در زمانی که یکی از آنها در معرض خطر قرار گیرد، سایر اعضای این پیکر واحد نمی‌توانند در برابر آن سکوت کنند و بسان یک کالبد، به کمک اعضای خود می‌شتابند.
عملیات طوفان‌الاقصی زنده بودن این کالبد و حساسیت آن نسبت به اعضای خود را نشان داد.
با حملات ددمنشانۀ رژیم صهیونیستی به نوار غزه، اعضای محور مقاومت، به کمک مقاومت فلسطین شتافتند.
اقدامی که برآمده از متحدسازی اعضای محور مقاومت و میراث فرمانده اسطوره‌ای آن، سردار سلیمانی بود.
به واسطۀ این راهبرد میدانی بود که رژیم صهیونیستی امروز پس از یکسال و اندی جنگ در منطقه، هنوز نمی‌تواند از جنگ خارج شود.
صهیونیست‌ها در دوره‌های گذشته، با تهدیدات خود در کوتاه‌مدت مقابله کرده‌اند و همواره تلاش‌شان این بوده که در جنگ‌های بلند مدت وارد نشوند.
اما این که در این مقطع مجبور به حضور طولانی‌مدت در جنگ شده‌اند، به واسطۀ ایجاد اتحاد میدان‌ها در محور مقاومت بوده است، راهبردی که نتیجۀ عملی اقدامات میدانی سردار سلیمانی بوده است.
امروزه اگرچه این کالبد آسیب‌های متعددی دیده است و بخشی از آن در سوریه به محاق رفته است، اما همچنان زنده و بیدار است و همین مسئله است که خواب آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها در مورد آیندۀ منطقه را آشفته می‌سازد.
همان مسئله‌ای که در سخنان رهبر انقلاب در دیدار با مداحان به آن اشاره شد؛ اینکه جوانان سوری به زودی وارد این میدان خواهند شد، چرا که آنها هم سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، هم راهبرد وحدت میدان‌ها را دیده و درک کرده‌اند و اثر بخش بودن این نسخه را لمس کرده‌اند.
این یعنی آنکه، اتحاد میدان‌ها نوید بخش، روزهای آینده برای کالبد مقاومت در منطقه است، اتحادی که مرهون خون پاک و با برکت سردار دلها است.
نویسنده: سید جعفر رضوی، کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی
انتهای پیام/