سال آینده 24 هزار مگاوات کمبود برق داریم
مدیرعامل شرکت توانیر گفت: بیش از 35 هزار مگاوات از بار مصرفی شبکه در تابستان متاثر از سیستم های سرمایشی است که به 20 هزار مگاوات ناترازی در تابستان امسال انجامید و در صورت ادامه این روند، سال آینده 24 هزار مگاوات کمبود برق خواهیم داشت.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت توانیر موضوع فرهنگ سازی و بهینه سازی مصرف برق را مستلزم بهره گیری از کنتورهای هوشمند و استفاده از بسترهای ارتباطی پایدار و امن عنوان کرد که به جهت اقتصادی بودن، مورد توجه کشورهای توسعه یافته قرار گرفته و کشورهایی چون فرانسه، سوئد، کانادا و کره جنوبی از روشهای تعرفهای مانند قیمت گذاری زمان استفاده (Time of use) و تعرفه پیک بحرانی(CPP) برای کاهش 6 تا 12 درصدی مصرف برق در ساعات اوج استفاده می کنند.
وی بهینه سازی مصرف برق را راهکاری اقتصادی عنوان کرد که یک دهم سرمایه گذاری در بخشهای توسعهای را نیاز دارد و در آمریکا طی سال 2023 با اختصاص یک میلیارد دلار پاداش به 10 میلیون مشترک توانستند 13600 مگاوات از مصرف برق را از طریق طرحهای بهینه سازی کاهش دهند.
رجبی مشهدی با اشاره به افزایش 13 برابری ظرفیت نیروگاهی کشورمان طی سالهای 1357 تا 1402 ،متوسط جهانی افزایش در این مدت را 4.5 برابر ذکر کرد که در بخش تولید برق نیز 22 برابر رشد را در مقابل 3.4 درصد رشد جهانی، تجربه کردیم.
وی توسعه 12 برابری ظرفیت شبکه، 21 برابر شدن ظرفیت ترانسفورماتورهای انتقال و 13 برابر شدن روستاهای برقدار کشور از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون را از دیگر ویژگیهای ممتاز صنعت برق کشور برشمرد و افزود: درحالیکه طی سالهای 57 تا 67 سالانه 420 مگاوات به میزان مصرف برق افزوده شد، این میزان در دهه های بعدی به ترتیب به 950، 1800، 2200 و 3800 مگاوات رسید و در سال آخر که سال جهش تولید بود، 6500 مگاوات به ظرفیت تولید برق افزوده شد.
مدیرعامل شرکت توانیر گفت: بیش از 35 هزار مگاوات از بار مصرفی شبکه در تابستان متاثر از سیستمهای سرمایشی است که به 20 هزار مگاوات ناترازی در تابستان امسال انجامید و در صورت ادامه این روند، سال آینده 24 هزار مگاوات کمبود برق خواهیم داشت.
رجبی مشهدی دلیل اصلی این کمبود را تعرفههای ارزان برق در کشور عنوان کرد که موجب شده هر نوع کسب و کار و فعالیتی در کشورمان اقتصادی شود.
وی اقتصاد انرژی را مهمترین پیشران در این حوزه معرفی کرد و قیمت هر کیلوواتساعت برق را در سال جاری بدون هزینه سوخت حدود 392 تومان تخمین زد که یک سوم قیمت واقعی (1250 تومان) است و در صورت احتساب هزینه سوخت، قیمت هر کیلوواتساعت برق بیش از 4 هزار تومان است که در این صورت بخش مهمی از برنامه های مدیریت مصرف و اقتصادی شدن کسب و کارها به طور خود جوش محقق می شود.
مدیرعامل توانیر توضیح داد: در شرایطی که قیمت برق قابل اصلاح نیست باید با برپایی پویشها و اقدامات تشویق محور مردم را به مدیریت مصرف برق تشویق کنیم و برق صرفه جویی شده به بخشهای مولد و صنعتی کشور برسد.
انتهای پیام/