خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 17 دی 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

منتظرالمهدی:شرط‌بندی‌ها و دوئل‌ها تهدیدی برای آینده نوجوانان - تسنیم

تسنیم | اجتماعی و حوادث | شنبه، 15 دی 1403 - 12:52
سخنگوی فراجا در یادداشتی نوشت: دوئل ها و شرط بندی های نوجوانان که گاهی از فضای مجازی به خیابان ها کشیده می شود، تهدیدی جدی برای جامعه است.
نوجوانان،دوئل،رفتارهاي،فضاي،دوران،خانواده،اجتماعي،مجازي،نوجو ...

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سردار سعید منتظرالمهدی معاون فرهنگی و اجتماعی فراجا با اشاره به برگزاری برخی دوئل‌ها و شرط‌بندی‌ها در بین نوجوانان و جوانان طی یادداشتی نوشت: این هماوردی‌ها و مسابقاتی که نشأت گرفته از عصبانیت‌های لحظه‌ای، انتقام، خودبزرگ‌بینی و لجبازی ‌ است؛ گاهی از فضای مجازی به فضای حقیقی رسیده و رنگ خون می‌گیرند.
سردار منتظرالمهدی با تاکید بر این که این دوئل‌های خودویرانگر از آن رفتارهای غلطی است که نبایستی بگذاریم تا تبدیل به مد و الگوی ناخوشایند شود؛ آورده است: آن هنگام که نوجوانان و جوانان ما به تلافی توهین و اعاده حیثیت دست به اقدام فیزیکی زده و با سلاح‌های سرد و گرم به دنبال انتقام‌جویی هستند، فجایعی بسیار دردناک رقم می‌خورد.
در ادامه یادداشت آمده است: نوجوانی دورانی عجیب و پر التهاب بوده و با نوعی سردرگمی همراه با پرخاش، طغیان‌ و خشونت همراه است؛برخی از این رفتار‌های پر خطر ریشه در خانواده و گروه همسالان دارد و برخی نیز نتیجه بازی‌های خشن رایانه‌ای، فیلم‌های ماهواره‌ای و استفاده نامناسب از فضای مجازی است؛ این کنش‌های پُرخطرِ دوران نوجوانی بعضا به بروز فاجعه منتهی می‌شود.
یکی از آسیب‌های این دوران می‌تواند ورود به انواع دوئل های مثبت و منفی در فضای حقیقی و مجازی باشد؛ برخی به دلیل اعتماد به نفسِ کاذب و بالا ، برخی به دلیل عدم کنترل و مدیریت خشم اقدام به دوئل های می کنند که سرانجامی جز پشیمانی ندارد.
می‌دانیم که وقوع رفتارهای پرخطر در نوجوانان به اقتضای سنشان بالاست.
مهارت‌های ارتباطی آنان گاها ضعیف و اِدراکشان از خودکارآمدی ( ادراک مهارتها و توانایی های اجتماعی) تا حدی پایین است و رفتارهای تهاجمی شان افزایش می‌یاید.
برخی از این رفتارهای خارج از قاعده و عرف ناشی از تفکر انتقادی آنها نسبت به دنیای اطرافشان؛ برخی از روی هیجانات غیرقابل کنترل دوران بلوغ، بعضی هم تربیت‌های ناصحیح سه ضلع خانواده، مدرسه و جامعه است.
نوجوانان نمی‌دانند انواع دوئل های عشقی، قدرت نمایی، حتی دوئل بر سر بازی های آنلاین به نتایج دلخواهشان ختم نمی‌شود.
بدون هر گونه ابرازِ حرفِ شعاری،«کودکان و نوجوانان» آینده سازان هر جامعه هستند و از سوی دیگر هر کودک و نوجوانی بالقوه در معرض ارتکاب جرم است که جرم ناخواسته یِ رخ داده می‌تواند لحظات طلایی دوران رشد وی را تیره و تار نماید؛ عاقبت این دوئل های خشمگین به وقوع انواع جرم‌( قتل.
سرقت، مواد مخدر، اعتیاد و ...) منجر می‌شود.
اما در پاسخ به این مهم که چه باید کرد لازم است: علاوه بر ضرورت سیاست گذاری صحیح توسط نهادهای متولی و افزایش آموزش‌های لازم در جامعه، خانواده ها نیز توجه ویژه به شرایط کودکان و نوجوانان خود داشته باشند؛ مشاوره های فردی و خانوادگی، به کارگیری تکنیک‌های آرامش، تغییر در قوانین خانه و خانواده و ...
دنبال شود.
نبایستی از تدوین برنامه‌ها و انجام آموزش‌هایی در جهت پیش‌گیری از رفتارهای پرخطر و افزایش مهارت‌های ارتباطی و خودکارآمدی نوجوانان و دانش‌آموزان غفلت شود.
این سرمایه عظیم نیاز دارد تا از دردسرهای رایج و شناخته شده دوری کرده و هر چه بیشتر مهارت‌های اجتماعی لازم را بیاموزد.
انتهای پیام/