خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 18 دی 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سلیمانی: VAR بر میزان اشتباهات داوران لیگ برتر تاثیر کمی داشته است

باشگاه خبرنگاران | ورزشی | یکشنبه، 16 دی 1403 - 08:58
کارشناس داوری فوتبال کشورمان در خصوص ارزیابی اش از داوری‌های بازی‌های نیم فصل اول لیگ برتر توضیحاتی را بیان کرد.
داوران،بازي،فوتبال،اشتباهات،برتر،ليگ،فدراسيون،فصل،داوري،نيم، ...

باشگاه خبرنگاران جوان؛ سجاد هدایت پور - نیم فصل اول لیگ برتر فوتبال به پایان رسید و پس از چندین سال که قرار بود VAR در بازی‌های لیگ برتر استفاده شود بالاخره در فصل جاری فوتبال ایران نیز رنگ VAR را به خود دید، اما فقط چند دستگاه که پس از هر بازی راهی شهری دیگر می‌شدند و می‌شود گفت فدراسیون فوتبال برای دستگاه‌های VAR تور ایرانگردی گذاشته بود.
با وجود VAR در بعضی از بازی‌های لیگ برتر ولی بازهم داوارن اشتباهات تاثیرگذاری را مرتکب شدند که می‌توان عدم آموزش درست داوران وسط و اتاق VAR را یکی از عوامل اصلی این اشتباهات دانست.
حیدر سلیمانی کارشناس داوری فوتبال کشورمان در گفت‌و‌گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص ارزیابی اش از داوری‌های نیم فصل اول لیگ برتر گفت: در نیم فصل اول لیگ برتر نحوه استفاده از VAR کاملا غلط بود و این روش که فقط برخی از بازی‌های لیگ برتر مثل بازی‌های استقلال و پرسپولیس با VAR برگزار شود و برخی از بازی‌ها VAR نداشتند برخلاف عدالت و مساوات بود.
او ادامه داد: با وجود برگزار شدن برخی از بازی‌ها با VAR این سیستم در میزان اشتباهات داوری تاثیر حداقلی داشته است و در بعضی از بازی‌ها اشتباهات داوران اتاق VAR باعث شد تا داوران بازی تصمیمات درست خودشان را عوض کنند و یک تصمیم اشتباه را بگیرند.
داوران اتاق VAR ما آموزش‌های لازم را ندیده‌اند و کمک چندانی نتوانستند به داوران بازی کنند و با آوردن داوران به کنار مانیتور باعث می‌شدند بازی‌ها دچار وقفه‌های پیاپی شود.
با وجود VAR برای مثال در بازی‌های استقلال - نساجی، استقلال - ملوان و پرسپولیس - نساجی اشتباهات تاثیرگذاری رخ داد.
داوران ما باید آموزش بیشتری برای استفاده از VAR ببینند
سلیمانی بیان کرد: وجود VAR یعنی باید اشتباهات داوری کاهش پیدا کند، اما داوران ما باید آموزش بیشتری را ببینند.
برای مثال در بازی پرسپولیس - خیبر اعلام پنالتی می‌شود، اما داور ۵ دقیقه صحنه را بررسی می‌کند و در آخر پنالتی را رد می‌کند و در پایان بازی ۸ دقیقه وقت اضافه در نظر می‌گیرد که باید ۱۲ دقیقه وقت اضافه اعلام می‌کرد.
در بازی والنسیا - رئال مادرید داور در کمتر از ۱۵ ثانیه با کمک VAR گل رئال مادرید را آفساید اعلام کرد، اما داوران ما زمان زیادی را برای بررسی صحنه‌ها صرف می‌کنند که باعث می‌شود بازی‌ها بیش از حد متوقف شود و تماشاگران و ببنندگان تلویزیونی را معطل کند.
در مجموع داوران ما باید آموزش بیشتری برای استفاده از VAR ببینند.
VAR وارد شده توسط فدراسیون فوتبال ناقص است
او در خصوص اینکه باید VAR در نیم فصل دوم لیگ برتر در همه بازی‌ها استفاده شود، گفت: ما VAR را وارد کرده‌ایم که لوازم جانبی را ندارد.
اگر ما تحریم هستیم چگونه این دستگاه را فدراسیون فوتبال وارد کرده و اگر نه چگونه است که لوازم جانبی را به همراه ندارد.
VAR که فدراسیون فوتبال وارد کرده ناقص است و باید حداقل ۴ دوربین مخصوص VAR وجود داشته باشد نه اینکه داوران اتاق VAR تصاویر دوربین‌های تلویزیون را نگاه کنند.
در ورزشگاه آزادی بیشترین دوربین برای پوشش بازی‌ها وجود دارد که اکثرا بازی‌ها با ۱۱ دوربین پوشش داده می‌شود و در صورتی که VAR نیز دوربین حداقل ۴ دوربین مخصوص خود را داشته باشد داوران می‌توانند با وجود تصاویر بیشتر صحنه‌ها را بررسی کنند تا اشتباهات آنان کاهش پیدا کند.
در واقع VAR کنونی نقشی در کم کردن اشتباهات داوری ایفا نکرده است.
وزارت ورزش و جوانان ورزشگاه های کشور را به VAR مجهز کند
او در خصوص اینکه فدراسیون فوتبال معتقد است تیم‌ها خودشان باید VAR را خریداری کنند، گفت: بله درست است و تیم‌ها باید خودشان VAR را در ورزشگاه‌ها راه اندازی کنند و بهتر دستگاه‌های VAR که فدراسیون وارد کشور کرده دور ایران نچرخد که همین موضوع باعث استهلاک دستگاه‌ها می‌شود، اما اکثر تیم‌های ما ورزشگاه اختصاصی ندارند و ترجیح می‌دهند این هزینه را نکنند.
برای مثال تیم چادرملو اردکان در ورزشگاه شهید نصیری یزد بازی می‌کند و آن‌ها نمی‌دانند اگر VAR را خریداری کنند و فصل بعد در لیگ برتر نباشند آیا این دستگاه به درد آن‌ها می‌خورد.
تاج رئیس فدراسیون فوتبال در مصاحبه‌ای گفته بود که تیم‌ها باید برای استفاده از VAR چهارصد میلیون تومان پرداخت کنند و فدراسیون نباید به این موضوع نگاه درآمدزایی داشته باشد.
بهتر است وزارت ورزش و جوانان که مالکیت ورزشگاه‌های کشور را برعهده دارد ورزشگاه‌ها را به سیستم VAR مجهز کند و اجاره ورزشگاه را برای تیم‌ها افزایش دهد تا همه‌ای تیم‌ها در بازی هایشان از این سیستم استفاده کنند.
کارشناس داوری فوتبال کشورمان در خصوص راهکارش برای کاهش اشتباهات داوری در نیم فصل دوم لیگ برتر بیان کرد: قرار است فدراسیون فوتبال برای پیش از آغاز نیم فصل دوم برای داوران در یزد کلاسی برگزار کند و باید در این کلاس تمام آموزش برای استفاده از VAR گذاشته شود تا داورانی که در اتاق VAR هستند نقش خودشان را بهتر ایفا کنند چرا که مثلا در بازی نساجی - خیبر داوران اتاق VAR داور بازی را چندین بار به کنار مانیتور آوردند و باعث شدند بازی بیش از حد متوقف شود.
او خاطرنشان کرد: بعضی از داوران ما در بعضی از بازی‌ها با VAR قضاوت می‌کنند و در بازی بعدی ممکن است VAR نباشد که این موضوع نیز باعث شده است تا آن‌ها در قضاوت هایشان دچار شوند و در بازی حس دوگانگی داشته باشند و دچار اشتباه شوند و این موضوعات باعث هزینه آبرویی برای داوران می‌شود.
در نیم فصل دوم بازی‌های حساس‌تر می‌شود و چندین تیم برای قهرمانی و چندین برای سقوط نکردن با یکدیگر رقابت می‌کنند و باید اشتباهات داوری کاهش پیدا کند.