تحولات اوکراین| اعتراف غیرمنتظره بلینکن درباره تسلیح کییف - تسنیم
افشای اقدام مخفیانه آمریکا و اوکراین علیه روسیه، تلاش لندن برای متقاعد کردن ترامپ درباره ادامه تجهیز کی یف، اعتراف به نامشخص بودن امکان احیای تمامیت ارضی اوکراین و خستگی نظامیان اوکراینی از ادامه جنگ، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده فاش کرد که واشنگتن مدتها پیش از آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین، ارسال تسلیحات نظامی خود به کییف را آغاز کرده بود.
وی در مصاحبه با روزنامه "نیویورک تایمز" گفت: «ما تلاش کردیم تا مدتها پیش از آغاز حمله روسیه، از سپتامبر [2021] و سپس بار دیگر در دسامبر، مقادیر زیادی تسلیحات را به طور مخفیانه به اوکراین ارسال کنیم تا اطمینان حاصل کنیم که آنها همه چیز لازم برای دفاع از خود را دارند.»
بلینکن همچنین اشاره کرد که نیروهای مسلح اوکراین تجهیزاتی از جمله سامانههای موشکی ضد هوایی استینگر و سامانههای موشکی ضد تانک جاولین دریافت کردهاند.
بعدها، واشنگتن به ارسال تانکهای آبرامز افزود و درباره انتقال جنگندههای اف-16 نیز برنامهریزی کرد.
وی افزود: «اما هر بار مجبور بودیم این پرسش را مطرح کنیم: آیا باید این تسلیحات را به اوکراینیها بدهیم؟
آیا آنها میدانند چگونه از آنها استفاده کنند؟
آیا میتوانند از این تجهیزات محافظت کنند؟
تمامی این ملاحظات در تصمیمگیری درباره اینکه چه زمانی و چه چیزی به آنها بدهیم، در نظر گرفته شد.»
با این حال، بلینکن پاسخ مستقیمی به این سوال نداد که برای دستیابی به یک آتشبس پایدار در اوکراین، کییف به چه چیزی نیاز دارد.
او تأکید کرد که برای برقراری آتشبس پایدار، به ادعای وی، اوکراین به تضمینهای امنیتی و عضویت در ناتو نیاز دارد.
این در حالی است که خود بلینکن پیشتر اذعان کرده بود که عضویت اوکراین در ناتو موضوعی بسیار پیچیده در مذاکرات با روسیه برای حلوفصل این درگیریها خواهد بود.
در این رابطه، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، در واکنش به اظهارات آنتونی بلینکن درباره تسلیح اوکراین مدتها پیش از آغاز درگیری، یادآور شد: «روسیه سالهاست که به این موضوع اشاره میکند؛ از جمله درباره مانورهای نظامی ناتو در دریای سیاه که همراه با نقض مرزهای روسیه انجام میشد، و همچنین درباره نزدیکی خطرناک هواپیماهای نظامی کشورهای غربی به هواپیماهای غیرنظامی در حریم هوایی روسیه.» این دیپلمات تأکید کرد که همین مسئله یکی از دلایل اصلی آغاز عملیات ویژه نظامی روسیه است که شامل خلع سلاح اوکراین و تضمین امنیت روسیه میشود.
چند روز قبل، دفتر مطبوعاتی سرویس اطلاعات خارجی روسیه اعلام کرد که در غرب احتمال فروپاشی سریع خطوط دفاعی ارتش اوکراین را رد نمیکنند و کاهش توانایی کلی این کشور در مقابله با ارتش روسیه را مورد تأکید قرار میدهند.
در این رابطه، دولت در حال کناره گیری جو بایدن تلاش میکند تا از چنین سناریویی جلوگیری کند و به همین دلیل در روزهای آخر حاکمیت خود روی ارسال تسلیحات پیشرفتهتر به کییف، از جمله سامانههای موشکی با برد بلندتر، تمرکز کرده است.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هزار و چهل و هفتمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
سرنگونی 61 پهپاد اوکراینی در طول شب گذشته در مناطق مختلف روسیه
وزارت دفاع روسیه صبح امروز، یکشنبه، اعلام کرد که نیروهای پدافند هوایی این کشور در طول شب گذشته 61 پهپاد تهاجمی متعلق به نیروهای مسلح اوکراین را بر فراز پنج منطقه روسیه رهیگری و منهدم کردند.
بر اساس این گزارش، 37 پهپاد بر فراز منطقه راستوف، 20 پهپاد در منطقه بریانسک، دو پهپاد در آسمان منطقه وارونژ، و در مناطق بلگورود و اوریول، هر کدام یک پهپاد منهدم شدند.
ظهر روز شنبه نیز وزارت دفاع روسیه گزارش داده بود که 10 فروند پهپاد مهاجم اوکراینی بر فراز مناطق لنینگراد، پسکوف، کورسک و وارونژ سرنگون شده است.
افشای جزئیات اقدام مخفیانه آمریکا و اوکراین علیه روسیه در غرب
الکساندر مرکوریس، تحلیلگر انگلیسی، در مصاحبهای اعلام کرده است که کنگره و مردم آمریکا از اطلاعات مربوط به احتمال آغاز جنگ نامتقارن علیه روسیه بیاطلاع بودند.
وی گفت: «اینکه جنگ نامتقارن علیه روسیه مورد بحث قرار گرفته بود، نشان میدهد که دولت آمریکا از عملیات ارتش اوکراین در منطقه کورسک روسیه آگاه بوده، اما این اطلاعات به اطلاع مردم آمریکا و به کنگره رسانده نشد.»
به گفته این کارشناس، جنگ نامتقارن شامل اقداماتی خارج از خطوط جبهه میشود، از جمله حملات به منطقه کورسک، اقدامات تروریستی و حملات با سلاحهای دوربرد در عمق خاک روسیه.
مرکوریس فاش کرد که کییف چنین پیشنهادی را در آوریل مطرح کرده و در مجموع واشنگتن با آن موافقت کرد.
یگانهای نیروهای مسلح اوکراین بامداد روز 6 آگوست به منطقه کورسک حمله کرده و قصد تصرف بخشی از خاک روسیه را داشتند.
اما پیشروی آنها توسط ارتش روسیه متوقف شد.
بنا بر آخرین گزارش وزارت دفاع روسیه، دشمن در درگیریهای منطقه کورسک بیش از 47 هزار سرباز خود را از دست داده است.
بلینکن: کییف بهسختی میتواند مناطق الحاقشده به روسیه را بازپس گیرد
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده روز گذشته در مصاحبه با روزنامه "نیویورک تایمز" اعتراف کرد که اوکراین بهسختی خواهد توانست مناطقی را که پس از برگزاری همهپرسی به خاک فدراسیون روسیه الحاق شدهاند، دوباره بازپس گیرد.
به گفته بلینکن، اوکراین مجبور خواهد شد در نهایت به مصالحهای که به نفع این کشور نیست، تن دهد.
وی گفت: «بهعنوان یک واقعیت عملی، در آینده قابل پیشبینی، خطوط تماس جبهه نبرد بهسختی تغییر خواهد کرد و بعید است روسیه از مواضع تحت کنترل خود عقب نشینی کند.»
پیشتر، کورت ولکر، نماینده ویژه سابق وزارت خارجه ایالات متحده در امور اوکراین، پیشبینی کرده بود که کییف مجبور خواهد شد از بازپسگیری مناطقی که به روسیه ملحق شدهاند چشمپوشی کند و از تلاش برای الحق مجدد آنها از طریق عملیات نظامی صرفنظر کند.
همچنین، در اواخر دسامبر گزارش شده بود که ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، اذعان کرده که بازپس گیری این مناطق از طریق نظامی ممکن نیست.
او تأکید کرده بود که ارتش اوکراین توان تحت کنترل قرار دادن مجدد این مناطق را ندارد.
قصد استارمر برای متقاعد کردن ترامپ به ادامه ارسال تسلیحات به کییف
روزنامه "تایمز" گزارش داده است که کییر استارمر، نخست وزیر بریتانیا، قصد دارد پس از مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب ایالات متحده، با ترامپ در واشنگتن دیدار کرده و او را در خصوص ادامه ارسال تسلیحات نظامی به اوکراین متقاعد کند.
طبق این گزارش، استارمر برنامهریزی کرده که در اواخر ژانویه یا اوایل فوریه به ایالات متحده سفر کند.
علاوه بر این، او قصد دارد در این سفر روابط دیپلماتیک با چین را نیز مورد بحث قرار دهد.
بر اساس اطلاعات روزنامه، نخست وزیر استارمر مخالف اعمال تعرفههای تجاری علیه پکن است، اما معتقد است که چین تهدیدی برای امنیت ملی ایالات متحده و بریتانیا محسوب میشود.
حمایت نظامیان اوکراینی از درخواست ترامپ برای آتشبس
روزنامه "واشنگتن پست" گزارش داده است که نظامیان نیروهای مسلح اوکراین بهطور فزایندهای از درخواست دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب ایالات متحده، برای آتشبس و آغاز مذاکرات صلح حمایت میکنند.
در این گزارش آمده است: «سربازان اوکراینی در خطوط مقدم جبهه نبرد بهطور فزایندهای آمادهاند تا از درخواست رئیسجمهور منتخب دونالد ترامپ برای آغاز مذاکرات آتشبس حمایت کنند.»
این موضوع به دلیل تلفات سنگین ارتش اوکراین، چه از لحاظ نیروهای انسانی و چه در زمینه تجهیزات نظامی، مطرح شده است.
ارتش اوکراین دقیقاً به همین دلیل قادر به مقاومت در برابر حملات تهاجمی نیروهای روسیه نیست.
علاوه بر این، طبق گزارش این روزنامه، نیروهای نظامی اوکراین مجبورند برای خرید تجهیزات و تسلیحات از پول شخصی خود استفاده کنند، زیرا دولت از پشتیبانی مالی و تجهیزاتی آنها دست کشیده است.
همچنین این روزنامه اشاره کرده که به دلایل ذکر شده طی چند ماه گذشته تعداد فراریان از ارتش اوکراین بطور قابل توجهی افزایش یافته، زیرا افراد تمایلی به پیوستن داوطلبانه به ارتش ندارند و بسیاری از آنها به اجبار به خدمت گرفته میشوند.
مردی در ازبکستان به دلیل جنگیدن در طرف روسیه به چهار سال حبس محکوم شد
دادگاه کیفری شهر آندیجان در شرق ازبکستان، مردی 39 ساله را به چهار سال و دو ماه حبس به دلیل مشارکت در درگیری نظامی در اوکراین در صفوف نیروهای مسلح روسیه محکوم کرد.
بر اساس اطلاعات منتشره درباره این دادگاه، این مرد ازبکستانی در آوریل 2023 برای کار به روسیه سفر کرده بود.
او در ادامه تصمیم گرفت برای جنگیدن علیه ارتش اوکراین به صفوف نیروهای مسلح روسیه بپیوندد.
بدین ترتیب وی در جولای 2023 قراردادی با وزارت دفاع روسیه امضا کرد، دوره آموزش نظامی را گذراند و سپس به اوکراین اعزام شد.
در دسامبر همان سال، او به ازبکستان بازگشت و مشارکت وی در عملیات نظامی روسیه برای مقامات این کشور مشخص شد.
دادگاه در صدور حکم خود به اعتراف صادقانه، ابراز پشیمانی، همکاری تحقیقاتی، نداشتن سابقه کیفری، و وضعیت خانوادگی وی (داشتن سه فرزند) توجه کرده و حکم سبکی برای این مرد صادر کرده است.
طبق مادهای از قانون کیفری ازبکستان که به موضوع «استخدام به عنوان مزدور» میپردازد (شرکت در درگیریهای نظامی یا مسلحانه در سرزمین مادری یا در طرف یک کشور خارجی بدون اینکه فرد شهروند یا نظامی آن کشور باشد)، مجازات از پنج تا ده سال زندان پیشبینی شده است.
واکنش سازمان ملل به حمله نظامیان اوکراینی به خبرنگاران روس
فرحان حق، معاون سخنگوی دبیرکل سازمان ملل، در واکنش به حمله عمدی نظامیان اوکراینی به ماشین حامل خبرنگاران روسی که منجر به کشته شدن یکی از کارکنان روزنامه "ایزوستیا" و زخمی شدن پنج خبرنگار دیگر شد، اعلام کرد که سازمان ملل با هرگونه حمله به خبرنگاران مخالف است.
روز شنبه نیروهای اوکراینی با استفاده از پهپاد FPV به یک خودروی غیرنظامی در جاده دونتسک-گورلوفکا که دور از خطوط تماس درگیری در حرکت بود، حمله کردند.
در نتیجه این حمله، الکساندر مارتمیانوف، خبرنگار "ایزوستیا"، کشته شد و دو خبرنگار خبرگزاری نووستی و سه خبرنگار دیگر روس زخمی شدند.
فرحان حق در پاسخ به درخواست خبرنگار روس برای اظهار نظر درباره این حمله، بدون توضیح بیشتر، گفت: «ما با هرگونه حمله به خبرنگاران مخالفیم.»
مسکو خواستار واکنش یونسکو به قتل عمدی خبرنگاران روس شد
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، اعلام کرد که طرف روسی از رئیس یونسکو، آدری آزوله، خواستار نشان دادن واکنش مناسب به قتل خبرنگاران روسی توسط نیروهای مسلح اوکراینی شده است.
زاخارووا گفت: «ما خواستار آن هستیم که قتل خشونتآمیز دیگری از خبرنگاران جنگی روسیه واکنش مناسبی از سوی رئیس یونسکو دریافت کند.
همچنین انتظار داریم که تمامی سازمانها و ساختارهای حقوق بشری دیگر این اقدام وحشیانه را بهشدت محکوم کنند.»
او افزود: «بدون هیچ تردیدی، خبرنگاران روس بهصورت عمدی بهعنوان هدف حمله مرگبار انتخاب شدهاند.
این موضوع از شهادت بازماندگان این حمله نیز تأیید میشود.»
زاخارووا همچنین تاکید کرد که مرگ خبرنگار جنگی روسی، نتیجه نادیده گرفتن عمدی ماهیت جنایتکارانه رژیم زلنسکی توسط نهادهای بینالمللی مرتبط است.
انتهای پیام/