امضای تفاهمنامه وزارت نیرو و استانداری تهران؛۲هزار مگاوات نیروگاه برق تجدیدپذیر ایجاد می شود
تهران- وزارت نیرو و استانداری تهران، تفاهم نامه همکاری ایجاد دو هزار مگاوات نیروگاه های تجدیدپذیر امضا کردند.
به گزارش خبرنگار مهر، وزارت نیرو واستانداری تهران، به منظور توسعه زیرساختهای استان تهران در زمینه تولید برق تجدیدپذیر و پاک توسط محمدصادق معتمدیان استاندار تهران و محسن طرزطلب معاون وزیر و رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق منعقد شد.
موضوع این تفاهم نامه که با حمایت بخش خصوصی در این حوزه و همچنین گسترش فرهنگ مدیریت مصرف انرژی برق از طریق بهینه سازی و ارتقای بهره وری انرژی در سطح مشترکین برق خانگی، تجاری، اداری و صنعتی استان تهران منعقد شد، همکاری و بسترسازی در توسعه انواع انرژیهای تجدیدپذیر و پاک به میزان دو هزار مگاوات از طریق استفاده از ظرفیت کلیه ادارات، سازمانها و دستگاههای ذیربط، به اشتراک گذاری اطلاعات مورد نیاز برای شناسایی ساختگاه های مناسب جهت احداث نیروگاههای تجدیدپذیر و پاک در استان تهران به منظور تسهیل امور و ترغیب سرمایه گذاران با هدف تأمین برق پایدار در کشور، ارتقا و افزایش ظرفیت تولید انرژی از منابع تجدیدپذیر با توسعه زنجیره تولید تجهیزات تجدیدپذیر، همچنین ترویج فرهنگ عمومی بهینه سازی و ارتقای بهره وری برق از طریق تدوین برنامههای راهبردی و انجام اقدامات مشترک در سطح مشترکین برق خانگی، تجاری، اداری و صنعتی استان تهران است.
بر اساس این گزارش، سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری انرژی در این تفاهم نامه متعهد به انجام موارد زیر شد:
۱- صدور موافقت اصولی و پروانه احداث با اعتبار معین برای ساختگاه درخواستی سرمایه-گذاران مطابق مقررات جاری «ساتبا».
۲.
همکاری در اخذ مجوزهای زمین، محیط زیست و اتصال به شبکه در چارچوب ضوابط جاری.
۳.
اخذ مجوزهای مورد نیاز از مراجع ذیربط در راستای تحقق سازوکار عقد قرارداد با سرمایه-گذاران داخلی و خارجی.
۴.
پیگیری ایجاد زیرساختهای لازم به منظور افزایش سرمایه گذاری صنایع در احداث نیروگاههای تجدیدپذیر و پاک، بهینه سازی و ارتقای بهره وری برق.
۵.
تفویض اختیار نظارت بر کنترل پروژه نیروگاههای در حال احداث به شرکت توزیع نیروی برق استان و شرکت برق منطقهای بر اساس ساز و کار نظارتی ابلاغی.
۶.
رصد تولید نیروگاهها و کنترل سایر موارد فنی مرتبط با آن بر اساس پروانههای بهره برداری صادره.
۷.
مشارکت و حمایت از توانمندسازی اقشار کم برخوردار استان از طریق مدیریت احداث سامانه-های خورشیدی کوچک مقیاس با همکاری استانداری، دستگاه¬ها و نهادهای حمایتی ملی، استانی و غیردولتی
۸.
همکاری لازم در استقرار نیروگاه¬های خورشیدی و پیگیری ایجاد زیرساخت¬های مورد نیاز در فاز خورشیدی شهرکهای صنعتی موجود.
۹.
ایجاد سازوکارها و دستورالعمل¬های لازم برای توسعه سامانههای خورشیدی خانگی و پیگیری تخصیص تعرفه متناسب با شرایط استان تهران
۱۰.
ایجاد سازوکارها و دستورالعمل¬های لازم و حمایت از صنایع احداث کننده نیروگاههای تجدیدپذیر یا فعال در بهینه سازی و ارتقای بهره وری برق.
۱۱.
برگزاری کارگاههای آموزشی برای توانمندسازی و افزایش مهارت سرمایه انسانی استان در توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر و پاک.
۱۲.
مشارکت در شناسایی پتانسیلها و فرصتهای صرفه جویی انرژی در بخشهای مختلف مصرف کننده شامل بخشهای خانگی، تجاری، صنعتی، کشاورزی و … و تدوین برنامههای راهبردی مشترک در سطح استان.
۱۳.
حمایت از اجرای طرحهای بهینه سازی مصرف انرژی در سطح استان با تاکید بر طرح اصلاح روشنایی معابر شهری و برون شهری و ادارات دولتی و عمومی از طریق ساز و کارهایی همچون بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست
۱۴.
استفاده از حداکثر ظرفیت شرکتهای برق منطقهای و توزیع نیروی برق استان در حیطه اختیارات آن شرکتها به منظور بررسی و اعلام نظر در خصوص طرحهای اتصال به شبکه و تسریع در صدور مجوز اتصال به شبکه برای نیروگاههای دارای موافقت اصولی و پروانه احداث از «ساتبا».
۱۵.
اعطای تضمین و اطمینان خاطر به واحدهای تولیدی که در تولید انرژیهای تجدیدپذیر سرمایه گذاری میکنند مبنی بر کاهش محدودیت بار به تناسب میزان سرمایه گذاری
همچنین تعهدات استانداری تهران در این تفاهم نامه به شرح زیر است:
۱- جلب مشارکت بخش خصوصی (داخلی و خارجی) برای احداث نیروگاههای تجدیدپذیر و اقدامات مناسب برای بهینه سازی و ارتقای بهره وری برق در استان.
۲.
تسهیل در امور سرمایه گذاری ایجاد نیروگاههای تجدیدپذیر اعم از صدور مجوزهای دستگاههای اجرایی استان برای پیگیری و تسریع در خصوص واگذاری زمین و فراهم آوردن زیرساختهای مورد نیاز برای احداث نیروگاههای تجدیدپذیر موضوع تفاهم نامه با همکاری کارگروههای تسهیل سرمایه گذاری و مراکز خدمات سرمایه گذاری استان.
۳.
جلب مشارکت حداکثری شهرداریها و دهیاریها برای ایفای نقش خود در تولید انرژی خورشیدی و امحای بهداشتی پسماند و همکاری با سرمایه گذاران تولید انرژی از پسماند.
۴.
ارائه فهرست ساختگاههای شناسایی شده توسط دستگاههای متولی و مراجع ذیربط استانی که اقدامات اولیه برای تعیین پتانسیل و رعایت حریمها و عدم تداخلات بر روی آنها صورت گرفته است به ساتبا جهت انجام بررسیهای کارشناسی
۵.
همکاری در تملک یا اجاره زمین ساختگاه های تأیید شده مندرج در بند ۵ وتسهیل در صدور سایر مجوزهای مورد نیاز از قبیل اتصال به شبکه و محیط زیست و فراهم آوردن سایر زیرساختهای مربوطه.
۶.
ترغیب صنایع برای احداث نیروگاههای تجدیدپذیر به منظور تأمین بخشی از برق مورد نیاز خود جهت رفع مشکلات ناشی از کمبود برق بخصوص در ساعات اوج مصرف در چارچوب ضوابط مصوب.
۷.
پیگیری از دستگاهها و نهادهای حمایتی استانی (مانند بهزیستی، کمیته امداد و....) متولی امور حمایتی اقشار کم برخوردار جهت مشارکت مالی در طرحهای حمایتی توانمندسازی از طریق توسعه انرژیهای تجدیدپذیر.
۸.
ایجاد زیرساختهای مورد نیاز برای استقرار نیروگاههای خورشیدی در شهرکهای صنعتی موجود.
۹.
اولویت بخشی تخصیص اعتبارات عمرانی استانی جهت تأمین زیر ساختهای توسعه انرژی خورشیدی در سطح استان
۱۰.
ایجاد تمهیدات لازم در تأمین مالی پروژههای انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری انرژی از محل منابع مالی در اختیار شورای برنامه ریزی استان جهت تکالیف قانونی ادارات و کلیه دستگاههای اجرایی استان تا سقف ۲۵۰ مگاوات.
۱۱.
ترغیب و تسهیل سرمایه گذاری صنایع برای احداث نیروگاههای تجدیدپذیر با هدف تأمین برق صنعت، از طریق پیگیری و تسریع دستگاههای اجرایی استان در صدور مجوزات مربوطه.
۱۲.
همکاری در جلب مشارکت دستگاههای ذیربط در تأمین هزینههای سرمایه گذاری و بهره برداری احداث نیروگاههای زیست توده، بازیافت حرارت و توربین انبساطی در راستای تولید برق تجدید پذیر و پاک و حل مشکلات و آلودگیهای زیست محیطی استان.
۱۳.
استفاده از حداکثر ظرفیت واحدهای استانی صندوق ملی پیشرفت و عدالت برای تأمین مالی طرحهای تجدیدپذیر، بهینه سازی و ارتقای بهره وری برق در استان.
۱۴.
تشویق و ترغیب دانشگاهها و پژوهشگاههای استان در انجام پژوهشهای کاربردی و توسعهای در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر.
۱۵.
همکاری در شناسایی پتانسیلهای بهینه سازی انرژی در بخشهای مختلف مصرف کننده انرژی شامل خانگی، عمومی، صنعتی، کشاورزی و … در سطح استان.
۱۶.
تسهیل سرمایه گذاری بخش خصوصی و شرکتهای دانشبنیان در طرحهای ارتقای بهره وری انرژی برق در سطح مشترکین برق خانگی، اداری و صنعتی و عمومی و روشنایی معابر.
۱۷.
شناسایی زمینهای تحت تملک نهاد دولتی و عمومی غیردولتی در سطح استان تهران و رفع موانع در راستای اجاره زمینها به سرمایه گذاران حوزه تجدیدپذیر از طریق انجام مزایده و سایر روشهای قانونی به منظور اجرای طرحهای تجدیدپذیر
۱۸.
پیگیری از دستگاههای دولتی استانی به اجرای تعهدات در خصوص تأمین ۲۰ درصد از مصرف برق از منابع تجدیدپذیر از طریق اجرای طرحهای تجدیدپذیر بر روی عرصه و عیان مورد تملک آنها و اجرای طرحها به صورت انفرادی یا تجمیعی
۱۹.
ایجاد ساز و کارهای تأمین مالی و تخصیص تسهیلات متناسب برای توسعه سامانههای خورشیدی مقیاس کوچک در کاربردهای خانگی، تجاری و صنایع