تحولات اوکراین|شروط زلنسکی برای حلوفصل مناقشه - تسنیم
پیشنهاد رئیس جمهور اوکراین به ترامپ درباره فروش سلاح به کی یف از دارایی های روسیه، افزایش تمایل برای صلح با مسکو در ازای دادن امتیاز ارضی در بین اوکراینی ها و اعتراف به افزایش فرار از ارتش اوکراین، از جمله مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، اعلام کرد که کشورش آماده حلوفصل دیپلماتیک درگیری با روسیه است، اما این امر منوط به دریافت تضمینهای امنیتی ناتو برای مناطقی است که تحت کنترل کییف قرار دارند.
وی در مصاحبهای اختصاصی با "لکسی فریدمن" خبرنگار و پادکستر آمریکایی، گفت: «ناتو میتواند در بخشهایی که تحت کنترل اوکراین است اقدامی کند...
اگر درباره آتشبس صحبت میکنیم، باید دقیقاً بدانیم که تضمینهای امنیتی برای مناطقی که تحت کنترل ما هستند وجود دارد.»
زلنسکی همچنین تأکید کرد که اوکراین برای پایان دادن به درگیری نیازمند دریافت تسلیحات نظامی است.
وی گفت: «اگر راه دیپلماتیکی برای پایان جنگ وجود دارد، تضمین امنیتی اولویت اول است و موضوع دوم، دریافت کمک تسلیحاتی است.»
رئیسجمهور اوکراین اعلام کرد که کییف آماده است در پایان ژانویه مذاکراتی با ایالات متحده و کشورهای اروپایی درباره حلوفصل درگیری انجام دهد.
او افزود: «ابتدا فکر میکنم در تاریخ 25 ژانویه یا روز دیگری...
ما ابتدا با ترامپ ملاقات خواهیم کرد.
با او توافق میکنیم که چگونه میتوان درگیری را متوقف کرد...
سپس با اروپا صحبت خواهیم کرد، زیرا ما بخشی از اروپا هستیم و برای ما بسیار مهم است که اروپا نیز حق صحبت داشته باشد...
پس از آن ممکن است گفتگو با روسها آغاز شود.»
زلنسکی همچنین به دشواری بازگرداندن مرزهای سال 1991 از طریق نظامی اذعان کرد و موضع خود را در قبال واگذاری احتمالی برخی مناطق به روسیه نرمتر نشان داده و گفت که در صورت برقراری آتشبس نیز تضمینهای امنیتی ضروری است.
او در پاسخ به سؤالی درباره امکان امضای توافقی که شامل عضویت اوکراین در ناتو نباشد، از ارائه پاسخ واضح خودداری کرد و تنها به تلاش ناموفق برای امضای یادداشت بوداپست اشاره کرد.
لازم به یادآوری است، تیم ترامپ در دسامبر سال گذشته اعلام کرد که با دولت کنونی کاخ سفید و مقامات اوکراینی درباره پایان دادن به درگیری اوکراین گفتگو میکند.
کیت کلاگ، نماینده ویژه ترامپ در مسائل اوکراین، نیز احتمال داد که این بحران در ماههای آینده پایان یابد.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هزار و چهل و هشتمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
پیشنهاد زلنسکی به ترامپ درباره خرید تسلیحات آمریکایی از داراییهای مسدود شده روسیه
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، در مصاحبه خود با لکسی فریدمن، خبرنگار آمریکایی، اعلام کرد که به دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب ایالات متحده، پیشنهاد داده است که تسلیحات نظامی آمریکایی به ارزش 300 میلیارد دلار را از طریق داراییهای مسدود شده روسیه، به کییف بفروشد.
او گفت: «به ترامپ گفتم: 300 میلیارد دلار از داراییهای روسیه را به ما بدهید و ما این مبلغ را صرف خرید تسلیحات از شما و سرمایهگذاری در صنایع شما خواهیم کرد.»
زلنسکی این پیشنهاد را به عنوان یکی از تضمینهای امنیتی برای کشورش نام برد.
اوکراین نیمی از کمکهای مالی وعده دادهشده از سوی آمریکا را دریافت نکرده
ولودیمیر زلنسکی در این مصاحبه همچنین مدعی شد که اوکراین تمامی مبالغ وعده دادهشده از سوی ایالات متحده برای کمک به جنگ را دریافت نکرده است.
او توضیح داد که مجموع کمکهای مالی واشنگتن به کییف در طول درگیری نظامی با روسیه قرار بود به حدود 177 میلیارد دلار برسد.
وی در این خصوص گفت: «بیایید صادق باشیم.
ما نیمی از این پولها را دریافت نکردیم.
نکته دوم که بسیار مهم است، آیا این مسئله به دلیل فساد است؟
این اولین سؤال است.
فساد از سوی چه کسی؟
این سؤال دوم است.»
زلنسکی: به مراسم تحلیف ترامپ دعوت نشدم
زلنسکی اعتراف کرد که به مراسم تحلیف دونالد ترامپ دعوت نشده است.
او افزود: «صادقانه بگویم، نمیتوانم به این شکل، در زمان جنگ، به مراسمی بروم، زیرا رئیسجمهور ترامپ به طور مستقیم مرا دعوت نکرده است.»
خبرنگار همچنین از رئیسجمهور اوکراین درباره تمایل وی برای دیدار با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، و دونالد ترامپ در ماه ژانویه سؤال کرد.
، زلنسکی در پاسخ یادآور شد که ترجیح میدهد ابتدا به صورت خصوصی با رئیسجمهور منتخب آمریکا دیدار کند.
ابراز تاسف زلنسکی از فقدان تسلیحات هستهای در اوکراین ابراز تأسف کرد
ولودیمیر زلنسکی در بخش دیگری از مصاحبه با این پادکستر آمریکایی، ابراز عقیده کرد که عدم دسترسی اوکراین به تسلیحات هستهای یک عامل منفی است.
وی گفت: «اوکراین تسلیحات هستهای داشت.
نمیخواهم ارزیابی کنم که این موضوع خوب بود یا بد.
اما اکنون اینکه ما تسلیحات هستهای نداریم، مسئله بدی است.»
ضمن اینکه رئیسجمهور اوکراین در گفتگو با لکسی فریدمن چند بار از الفاظ توهینآمیز استفاده کرد.
او در پاسخ به بحث درباره عدم اعمال تحریمهای آمریکا علیه مسکو پیش از آغاز درگیری نظامی با روسیه، گفت: «شرکای غربی باید پیش از 24 فوریه 2022 تلاش میکردند با تحریمها و ارسال تسلیحات به کییف، مسکو را «ترسانده» و متوقف کنند.
همه فقط حرف زدند، پیشبینی کردند و غیره.
در حالیکه من از آمریکا فقط یک چیز خواستم: ما را با تسلیحات تقویت کنید، اما بهتر از آن، ما را با مقدمات لازم تقویت کنید.
این مقدمات تحریمها بود، نه تسلیحات.»
زلنسکی از واکنش غرب به اقدامات روسیه انتقاد کرد و در ارزیابی اظهارات کشورهای غربی گفت: «این مزخرف است.»
علاوه بر این، او هنگام بحث درباره اقدامات روسیه در قفقاز شمالی یکچهارم قرن پیش و همچنین رفتار رهبران کشورهای امضا کننده یادداشت بوداپست از الفاظ توهینآمیز استفاده کرد.
وی یادداشت بوداپست را اینگونه توصیف کرد: «این فقط یک تکه کاغذ بود.
همه به آن تف انداختند.»
ابراز تنفر زلنسکی نسبت به مردم روسیه
گزارش شده است که زلنسکی از ارائه مصاحبه به زبان روسی، همانطور که فریدمن پیشنهاد داده بود، خودداری کرد.
رئیسجمهور اوکراین در توضیح دلیل خود برای عدم استفاده از زبان روسی در مصاحبه با لکسی فریدمن، اعتراف کرد که نسبت به مردم روسیه احساس تنفر دارد.
ولادیمیر زلنسکی گفت که به زبان روسی تسلط کامل دارد، ولی از صحبت کردن به این زبان شدیداً خودداری میکند.
وی توضیح داد که نمیخواهد به ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، فرصتی بدهد تا ادعا کند اوکراینیها و روسها یک ملت هستند، صرفاً به این دلیل که به یک زبان صحبت میکنند.
زلنسکی گفت: «به همین دلیل، از آنجا که این افراد ناشنوا هستند و اشغالگری را به بهانه حمایت از زبان روسی آغاز کردند، من صادقانه از آنها متنفرم.»
زلنسکی همچنین یادآور شد که در اوکراین افراد بسیاری زندگی میکنند که به زبان روسی صحبت میکنند و ادعا کرد که هیچکس مانع آنها نمیشود، در صورتی این مسئله مغایر با واقعیات رخ داده و محدودیتهای اعمال شده در این رابطه در اوکراین بعد از کودتای سال 2014 به اینطرف است.
نماینده کنگره آمریکا: ترامپ نباید اوکراین را «زیر چرخ اتوبوس بیندازد»
مایکل مککال، نماینده کنگره آمریکا، تأکید کرد که از دست دادن اوکراین برای ایالات متحده غیرقابل قبول است و واشنگتن باید ابزارهای بیشتری در اختیار کییف قرار دهد تا در مذاکرات با مسکو دست برتر داشته باشد.
وی گفت: «ترامپ قصد دارد به درگیری در اوکراین پایان دهد و مذاکرات صلحی را برگزار کند.
ما از این موضوع حمایت میکنیم، اما این باید تحت شرایطی باشد که اوکراین را زیر چرخ اتوبوس نیندازد.»
مککال درباره اهمیت حفظ اوکراین در حوزه نفوذ آمریکا توضیح داد: «از دست دادن اوکراین برای واشنگتن یک تصمیم سیاسی وحشتناک خواهد بود.
در این صورت، ایالات متحده در برابر روسیه در موقعیتی بازنده قرار خواهد گرفت.»
این نماینده کنگره تأکید کرد که واشنگتن باید ابزارهای بیشتری به کییف ارائه دهد تا در مذاکرات آینده با مسکو، موضعی قویتر داشته باشد.
مککال افزود که این وظیفهای است که دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب، باید بر عهده بگیرد.
او همچنین نسبت به کارآمدی سیاستهای کنونی دولت جو بایدن ابراز تردید کرد و گفت که این سیاستها نتوانستهاند ابزارهای کافی برای مذاکره در اختیار اوکراین قرار دهند.
موافقت بخشی از مردم اوکراین با واگذاری اراضی به روسیه در ازای صلح
به گزارش روزنامه سوئیسی Neue Zürcher Zeitung ، تعداد فزایندهای از شهروندان اوکراینی با ایده دادن امتیاز ارضی و واگذاری بخشی از سرزمینهای شرقی این کشور به روسیه در ازای دستیابی به صلح موافق هستند.
نویسنده این مقاله نوشته است: «ایده واگذاری بخشی از اراضی اوکراین در ازای صلح، به نظر میرسد که در ذهن بسیاری از مردم اوکراین جای گرفته و چنین اقدامی را برای پایان یافتن جنگ ترجیح میدهند.»
در عین حال، دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب ایالات متحده، که رسماً در 20 ژانویه کار خود را آغاز خواهد کرد، قصد دارد بلافاصله کیت کلاگ، فرستاده ویژه خود، را به اوکراین اعزام کند.
جزئیات این سفر همچنان محرمانه است، اما گزارش شده که آمریکا بر پایان دادن هرچه سریعتر این درگیری تأکید خواهد داشت.
این روزنامه سوئیسی در پایان نوشت: «کلاگ، ژنرال بازنشسته 80 ساله و یکی از حامیان ترامپ، با این پیام از قطار در کییف پیاده خواهد شد: باید به توافق صلح با روسیه دست یافت و هر چه سریعتر این کار انجام شود.»
پیش از این، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، اعلام کرده بود که بعید است کییف بتواند مناطقی را که به روسیه پیوستهاند بازپس گیرد، اما اوکراین به تضمینهای امنیتی نیاز دارد.
همچنین، مایکل مکفال، سفیر پیشین آمریکا در روسیه، به ترامپ پیشنهاد داده بود که مناقشه اوکراین را از طریق امتیازات ارضی در ازای عضویت در ناتو حل کند.
اتحادیه اروپا نمیتواند برای همیشه اوکراین را تسلیح کرده و به آن پول بدهد
فلوریان فیلیپو، رهبر حزب «میهنپرستان» فرانسه، در گفتگو با خبرگزاری تاس اظهار داشت که اتحادیه اروپا ممکن است به زودی حمایت نظامی خود از اوکراین را متوقف کند، زیرا منابع مالی لازم برای تأمین هزینههای کییف را از دست داده است.
فیلیپو تأکید کرد که دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا، احتمالاً کمکهای خود به اوکراین را متوقف خواهد کرد و اروپا توانایی جبران کاهش حمایتهای مالی و نظامی واشنگتن را ندارد.
این سیاستمدار فرانسوی افزود: «این موضوع ممکن است باعث نگرانی شدید در اتحادیه اروپا شود، اما خوشبختانه این اتحادیه توانایی پرداخت نامحدود برای اوکراین و تسلیح آن را ندارد.»
فیلیپو همچنین یادآور شد که مردم فرانسه به این نتیجه رسیدهاند که درگیری در اوکراین به آنها ارتباطی ندارد.
از این رو، به گفته او، پاریس باید ارسال تسلیحات و کمکهای مالی به کییف را متوقف کرده و به جای آن از راهحلهای صلحآمیز برای حل بحران حمایت کند.
این سیاستمدار فرانسوی معتقد است که خروج فرانسه از اتحادیه اروپا و ناتو تنها راه بازگرداندن سیاست این کشور به مسیر درست است، زیرا این اقدام به فرانسه اجازه میدهد تا حاکمیت از دسترفته خود را دوباره به دست آورد.
اوکراین در رتبه آخر اروپا از نظر شاخص ضریب هوشی قرار گرفت
بر اساس دادههای منتشر شده در وبسایت International IQ Test در تاریخ اول ژانویه، پایینترین میانگین ضریب هوشی (IQ) در اروپا به اوکراین اختصاص دارد.
میانگین IQ در اوکراین 95.55 است که نسبت به سال گذشته 1.29 واحد افزایش یافته است.
در این پژوهش، بیش از 88 هزار شهروند اوکراینی شرکت کردهاند.
در رتبهبندی جهانی کشورها از نظر میانگین IQ، اوکراین در جایگاه 78 قرار دارد.
کشورهای چین، ایران و کره جنوبی ردهبندی جهانی این آزمایش را رهبری میکنند.
روسیه در جایگاه ششم قرار گرفته و میانگین IQ روسها تا اول ژانویه سال 2025، 103 واحد گزارش شده است.
تایید وقوع انفجارهایی در نزدیکی نیروگاه زاپروژیا پس از حمله پهپادی اوکراین
آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) تایید کرده که انفجارهایی در نزدیکی نیروگاه هستهای زاپروژیا رخ داده که پس از حمله یک پهپاد اوکراینی به مرکز آموزشی این نیروگاه گزارش شد.
در بیانیه آژانس آمده است: «کارکنان آژانس بینالمللی انرژی اتمی امروز از وقوع انفجارهای مهیبی در نزدیکی نیروگاه هستهای زاپروژیا خبر دادند که با گزارشهایی درباره حمله پهپادی به مرکز آموزشی این نیروگاه همزمان شده است.»
آژانس تأکید کرده که در حال حاضر تأیید وجود هرگونه خسارت ممکن نیست.
پیشتر در همان روز گزارش شد که نیروهای اوکراینی با یک پهپاد سقف ساختمان مرکز آموزشی نیروگاه هستهای زاپروژیا را هدف قرار دادهاند.
در این حمله، هیچکس آسیب ندید و خسارتی نیز وارد نشد.
پیش از این، در ماه دسامبر، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، هشدار داده بود که وضعیت پیرامون نیروگاه زاپروژیا، در حالی که در نزدیکی آن درگیریهای نظامی جریان دارد، همچنان پرتنش و ناپایدار است.
شولتز شایع سفرش به مسکو برای مذاکرات را رد کرد
اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، شایعات مربوط به دیدار احتمالی او با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، در مسکو را رد کرد.
شولتز در گفتگو با خبرنگاران پیش از جلسه هیئتمدیره حزب سوسیالدموکرات آلمان در برلین، گفت: «این ادعا نادرست است.
پراکندن چنین شایعاتی بهشدت ناشایست است.»
همچنین، اشتفن هبشتریت، سخنگوی دولت آلمان، اعلام کرد که اقدامات قانونی علیه رودریش کیزوتتر، نماینده بوندستاگ از حزب اتحادیه دموکرات مسیحی، که ادعا کرده شولتز قصد سفر به روسیه برای مذاکرات دارد، اتخاذ خواهد شد.
کرملین: پوتین برنامهای برای دیدار با شولتز و ترامپ ندارد
دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اعلام کرد که برنامهای برای دیدار میان ولادیمیر پوتین با اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، یا دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب ایالات متحده، وجود ندارد.
وی شب گذشته در پاسخ به سؤال خبرگزاری تاس درباره این موضوع گفت: «در حال حاضر چنین برنامهای وجود ندارد.»
پیشتر، نماینده پارلمان آلمان از حزب اتحادیه دموکرات مسیحی مدعی شده بود که ممکن است پوتین و شولتز پیش از انتخابات زودهنگام بوندستاگ که برای 23 فوریه برنامهریزی شده، دیداری داشته باشند.
همچنین ادعا شده بود که ترامپ نیز ممکن است در ماه مارس با پوتین دیدار کند.
پوتین و شولتز در اواسط ماه نوامبر سال گذشته برای نخستین بار پس از دو سال، یک گفتگوی تلفنی انجام دادند که به درخواست طرف آلمانی صورت گرفت.
پسکوف این گفتوگو را مثبت ارزیابی کرده و گفته بود که این مذاکرات عمدتاً درباره اوکراین بوده است.
اعتراف فرمانده کل ارتش اوکراین به افزایش موارد فرار از خدمت
الکساندر سیرسکی، فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین، دستور تقویت بریگاد 155 مکانیزه ارتش که در فرانسه آموزش دیده است، را صادر کرد.
این مقام بلندپایه نظامی روز گذشته این خبر را در کانال تلگرامی خود اعلام کرد.
پیشتر، برخی رسانههای اوکراینی، از افزایش موارد فرار سربازان از این بریگاد خبر داده بودند.
طبق این اطلاعات، حتی پیش از اعزام این بریگاد به فرانسه برای آموزش، 935 مورد ترک خدمت شناسایی شده بود.
سیرسکی اعلام کرد که یک نشست فوری با فرماندهان واحدهای پهپادی و سیستمهای جنگ الکترونیک برگزار کرده و نتایج آن را بررسی کرده است.
او افزود: «توجه ویژهای به افزایش تواناییهای واحد پهپادی بریگاد 155 مکانیزه معطوف شد.»
به گفته سیرسکی، اوکراین قصد دارد تعداد بریگادهای مجهز به سیستمهای پهپادی پیشرفته را افزایش دهد.
ضمن اینکه کاپیتان تاراس، فرمانده بریگاد 35 نیروی دریایی اوکراین نیز روز گذشته در مصاحبه با روزنامه "واشنگتن پست" ابراز عقیده کرد که اوکراین چارهای جز پذیرش خواستههای روسیه ندارد.
وی گفت: «بیایید صادق باشیم، وضعیت اکنون بدتر از آغاز درگیری نظامی است.
ما اکنون در مورد چه چیزی میتوانیم مذاکره کنیم؟
فقط میتوانیم سر تکان دهیم و با خواستههای آنها [روسها] موافقت کنیم.»
گزارش شده که دیگر سربازان اوکراینی نیز واقعیت کاهش حمایت تسلیحاتی غرب را پذیرفتهاند و میدانند که احتمالاً این کاهش در آینده ادامه خواهد یافت.
همچنین، این گزارش نشان میدهد که سربازان اوکراینی از دولت خود ناامید شدهاند.
بسیاری از آنها گفتهاند که مجبور شدهاند از منابع مالی شخصی خود استفاده کنند، در غیر این صورت به حمایت داوطلبان غیرنظامی برای تهیه تجهیزاتی مانند پهپادها و وسایل نقلیه وابسته میشدند.
یکی از نظامیان اوکراینی به "واشنگتن پست" گفت: «وقتی من وارد ارتش شدم، وضعیت بد بود.
اما اکنون برای کسی که تازه وارد شده، وضعیت آنقدر وخیم است که من افرادی که فرار میکند، را سرزنش نمیکنم.»
انتهای پیام/