بیستودومین دوره جشنواره ملی کتاب رشد آغاز شد؛ فرصتی کوتاه برای علاقهمندان به کتاب
دبیرخانه جشنواره ملّی کتاب رشد، از تمامی ناشران، نویسندگان و مترجمان دعوت کرد تا آثار خود را جهت شرکت در بخش جوایز ویژه بیستودومین دوره جشنواره ارسال کنند.
به گزارش خبرنگار مهر، پس از تأخیری ۶ ماهه رویداد جشنواره ملی کتاب رشد امسال هم آغاز شد.
در حالی که در سالهای گذشته این جشنواره در ماههای میانی سال و معمولاً در تابستان آغاز میشد؛ به نظر میرسد امسال به دلیل شرایط خاص پیش آمده در تغییر دولت؛ آغاز رویداد بیستودومین دوره جشنواره ملی کتاب رشد به جای تابستان در زمستان آغاز شده باشد.
البته که قرار است این دوره از جشنواره خیلی سریع و فشرده برگزار شود تا پس از دو ماه در ابتدای اسفند ماه همچون سالهای قبل جشنواره به کار خود پایان دهد.
به همین منظور فراخوان دریافت آثار بیست و دومین دوره جشنواره ملی کتاب رشد منتشر شد.
شرایط شرکت در فراخوان جشنواره
• آثار منتشر شده باید در قالبهای داستان، خاطره، شعر و موضوعات کمک آموزشی باشند.
اما مسئولان برگزاری جشنواره شرط قبولی آثار را توجه به دانشافزایی و مهارتآموزی متناسب با دوره آموزش عمومی (گروه سنی صفر تا ۱۸ سال) عنوان کردهاند.
یعنی تنها آثاری که به این اهداف توجه داشته باشد؛ امکان شرکت در فراخوان را خواهد داشت.
همچنین اثر ارسالی باید در بازه سالهای ۱۴۰۱ الی ۱۴۰۳ منتشر شده و برای جشنوارههای قبلی کتاب رشد، ارسال نشده باشد.
ک
در این دوره از جشنواره، آثار ناشران، نویسندگان و مترجمان در محورهای هویت دینی، هویت ملی و انقلابی، هویت خانوادگی و کسب شایستگیهای فردی و اجتماعی در تربیت نسل آینده ساز ایران اسلامی به رقابت خواهند پرداخت.
علاوه بر جوایز بخش عمومی که مطابق برنامه سالانه جشنواره اهدا خواهد شد، جوایز ویژه این دوره از جشنواره، به آثار فاخر و ارزنده در محورهایی به شرح زیر اختصاص خواهد یافت.
محورهای ویژه جشنواره بیستودوم
همچون دوره گذشته پنج جایزه ویژه برای این دوره از جشنواره کتاب رشد هم طراحی شده است که عبارتند از:
• جایزه ویژه «روشنا»: ولایتمداری؛ قانونمداری؛ آرمان فلسطین، جهاد و مقاومت؛ حقطلبی و استکبارستیزی.
• جایزه ویژه «ایران و افتخار»: وحدت، وفاق و انسجام ملی؛ امیدآفرینی و عزمِ ساختن آینده؛ پاسداشت مفاخر، الگوها و قهرمانان ملی، انقلابی و اسلامی؛ روایت دستاوردهای انقلاب اسلامی؛ اهتمام به مصرف تولیدات ملی؛ تمدنسازی؛ کودک و وطندوستی، حوادث درسآموز تاریخی؛ پاسداشت زبان و ادبیات پارسی؛ خودباوری.
• جایزه ویژه «معنای زندگی»: جهانبینی توحیدی؛ سیره امامان؛ آزادگی؛ حیا و غیرت؛ معناداری زندگی، ارزشمندی وقت.
• جایزه ویژه «دستِ بوسیدنی»: فرهنگ قدرشناسی؛ احترام به معلم و بزرگتر؛ احترام به پدر و مادر؛ احترام به ایثارگران و خانواده معزز شهدا؛ احترام به تلاشگران و خادمان فرهنگ.
• جایزه ویژه «رسم زندگی»: سبک زندگی ایرانی اسلامی؛ خانواده محوری؛ پایداری خانواده؛ الگوی دختر / پسر مسلمان ایرانی؛ مهارتهای زندگی؛ فرهنگ عفاف و حجاب؛ کسب و کار حلال؛ الگوی شادی؛ مهارت حل مسئله، اندیشهورزی و خلاقیت؛ تقدم منافع جمعی بر فردی؛ تربیت در عصر فناوریهای جدید.
امتیازات دریافت نشان رشد
• تقدیر ملّی از ناشران و نویسندگان برگزیده در جشنواره؛
• حضور قانونی در بازار محصولات فرهنگی و تربیتیِ مدارس و مراکز آموزشی و تربیتی؛
• معرفی کتابهای برتر در کتابنامه و فهرستگان سالانه رشد؛
• معرفی کتابهای برتر در کتابهای درسی؛
• بهرهمندی از ظرفیت اطلاعرسانی و ترویجی مجلات رشد؛
• معرفی در سامانههای رشد و شاد وزارت آموزش و پرورش؛
• امکان حضور در نمایشگاههای کتاب، جشنوارهها و مسابقات و پویشهای کتابخوانی مدارس؛
• افزایش اعتماد خانوادهها به مفید و مناسب بودن اثر.
نحوه ارسال آثار
ناشران و نویسندگان علاقهمند پس از ثبت مشخصات کتابهای مرتبط در سامانه دبیرخانه جشنواره به نشانی الکترونیکی http://samanketab.roshd.ir/، باید دو نسخه از کتابهای خود را تا ششم بهمنماه ۱۴۰۳ به دبیرخانه جشنواره کتاب رشد ارسال کنند
نشانی دبیرخانه جشنواره کتاب رشد: تهران، خیابان کریمخان زند، خیابان ایرانشهر شمالی، نبش کوچه قصرالدشتی، پلاک ۲۶۸ سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی، ساختمان دفتر انتشارات و فناوری آموزشی طبقه پنجم دبیرخانه جشنواره ملی کتاب رشد کدپستی: ۱۵۸۴۷۴۷۳۵۹ تلفن: ۰۲۱۸۸۳۰۶۰۷۱
آئین پایانی بیستودومین دوره جشنواره ملی کتاب رشد پایان بهمنماه برگزار خواهد شد.
در دوره گذشته جشنواره کتاب رشد که از ابتدای تیر ۱۴۰۱ تا خرداد ۱۴۰۲ صورت گرفت؛ بیش از ۴ هزار اثر دریافت شد؛ از این تعداد ۱۸۰۰ اثر وارد فرآیند داوری شده و بیش از هزار و ۶۸ اثر کتاب برگزیده، صاحب نشان رشد شدند.
در دوره گذشته نیز پنج جایزه ویژه دست بوسیدنی، ایران و افتخار، جایزه ویژه روشنا، معنای زندگی و جایزه رسم زندگی طراحی شده بود.