خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 19 دی 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ماجرای «خانه کابل» و ایستادگی پلیس پای همدلی دو ملت

تسنیم | بین‌الملل | دوشنبه، 17 دی 1403 - 14:53
پس از تعطیلی کافه رستوران «خانه کابل» در تهران، برخی با جوسازی سعی در ایجاد تنش داشتند اما نیروی انتظامی پای همدلی ایرانی ها و افغانستانی ها آمد و با رویکردی انسانی و هوشمندانه به حل مسئله پرداخت تا همدلی میان دو ملت را بیش از گذشته تقویت کند.
كابل،موضوع،خانه،پليس،قانوني،فرهنگي،ايران،كافه،رستوران،رفتاري ...

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، هفته گذشته خبری مبنی بر پلمپ کافه رستوران «خانه کابل» در تهران منتشر شد و بلافاصله موج خبری دوجانبه به وجود آمد.
عده‌ای با گرایش خاص که در طول دو سال گذشته همه کار برای اختلاف میان دو ملت ایران و افغانستان کرده بودند، باز پای کار آمدند و با خبرسازی دروغین اینگونه ادعا کردند که این مکان به پاتوقی برای تجمع افغانستانی‌های غیرمجاز تبدیل شده و با جوسازی غیرمنطقی و غیرطبیعی پای تشکر از فراجا آمدند که وارد میدان شده و این کافه رستوران را تعطیل کرده است.
همین موضوع باعث شد تا طیف دیگری که در همه این سال‌ها روند دوستی و انسان‌مداری میان ایرانی‌ها و افغانستانی‌ها را دنبال می‌کرده و اساسا نگاهی فرهنگی و تمدنی به ماجرای ایرانی‌ها و افغانستانی‌ها دارند نیز واکنش‌هایی داشته باشند؛ آنها نگران تعطیلی «خانه کابل» بودند چون محل حضورشان بود و فضای فرهنگی آنجا را مکانی مناسب و دور از هیاهوی کافه‌ای این روزها و آسیب‌های آن می‌دیدند.
اصل ماجرا اما چیز دیگری بود؛ «خانه کابل» نه به خاطر ادعای واهی تبدیل شدن به پاتوق افغانستانی‌ها بلکه به دلیل تمدید مجوزهای کاری برای مدتی کوتاهی تعطیل شده بود و از قضا پلیس هم عاقلانه، هم هوشمندانه و هم با احترام موضوع را پیگیری کرد، در نتیجه پس از تعطیلی نیز پلیس تمام‌قد ایستاد تا در دوره زمانی کوتاه موضوع قانونی هم حل شود و هم بدون تنشی این کافه رستوران به فعالیت خود ادامه دهد.
برخورد پلیس در موضوع «خانه کابل» و رفتارهایش در همدلی با جامعه فرهیخته ایرانی و افغانستانی در همهمه این روزهای موج مهاجرستیزی مدیریت شده از غرب، بی‌شک یک الگوی رفتاری قانونی، انسانی و ایجادکننده همدلی میان دو ملت ایران و افغانستان بود.
باید گفت اشاعه این نوع نگاه و برخورد محترمانه در قبال افغانستانی‌های مهاجر می‌تواند هم موضوع حضور غیرقانونی را در بستری فرهنگی و بدون آسیب حل کند و هم می‌تواند فضای تا حدی غبارآلود به وجود آمده توسط برخی افراد و گروه‌ها در اختلاف‌افکنی میان دو ملت را تلطیف کند.
بی‌شک هم مهاجرین افغانستانی که حضور قانونی در ایران دارند و هم مردم ایران نیز خواستار اقدام قانونی با نگاه فرهنگی به مقوله سازماندهی اتباع خارجی هستند اما این نقطه عمل است که می‌تواند شکل‌دهنده اختلاف و یا تعمیق روابط باشد.
باید در این زمینه الگوی رفتاری با ماجرای «خانه کابل» را الگوی مناسب رفتاری پلیس دانست و از او تقدیر کرد.
انتهای پیام/.