در جلسه شورای شهر قم چه گذشت؟/ دعوا برای یک طرح غیرقانونی!
صد و چهل و نهمین جلسه رسمی و علنی شورای اسلامی شهر قم امروز در حالی برگزار شد که روند تحقیق و تفحص از شهرداری و مشکلات ترافیکی قم از مهم ترین مسائل مطرح شده در جلسه بود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، ماشالله سعادتمند رئیس شورای اسلامی استان قم امروز در یکصد و چهل و نهمین جلسه رسمی و علنی شورای اسلامی شهر قم که در سالن جلسات شهید زینالدین این شورا برگزار شد، اظهار کرد: براساس پیگیریهای انجامشده در شورای عالی استانها و کمیسیون شوراهای مجلس، احتمال دارد دوره ششم شورا افزایش یابد و به 5 یا 7 سال برسد.
وی افزود: این تصمیم فرصتی برای اعضای شورا خواهد بود تا بهتر در خدمت مردم باشند و باید قدر این موقعیت ارزشمند را دانست، درحالیکه پرداختن به مسائل حاشیهای و غیرضروری تنها وقت شورا را تلف میکند.
عضو شورای اسلامی شهر قم خاطرنشان کرد: شورا و شهرداری بهعنوان دو بخش از یک مجموعه مدیریت شهری عمل میکنند، یکی وظیفه ریلگذاری و دیگری اجرای آن را بر عهده دارد.
برخی اختلافات شورا و شهرداری قم نباید رسانهای شود
سعادتمند افزود: موفقیت در این زمینه تنها در سایه وحدت و هماهنگی این دو نهاد ممکن است.
وی با بیان اینکه ما در شورای استان وظیفه نظارت و هماهنگی بر شوراهای پایه و فرادستی را داریم، گفت:.در همین راستا، بهروزرسانی اطلاعات و آشنایی اعضای شورا با قوانین از اولویتهای آموزشی است و این برنامه بهطور جدی دنبال خواهد شد.
رئیس شورای اسلامی استان قم با انتقاد از رسانهای کردن برخی اختلافات شورا و شهرداری تصریح کرد: کشاندن مسائل شورا به رسانهها و جامعه، بدون اطلاع کافی و تحلیل درست، نهتنها مفید نیست بلکه خلاف رویه قانونی شورا است و میتواند فرصتهای موجود را نابود کند.
سعادتمند با تاکید بر اینکه گسترش نظارت سایر دستگاهها بر شورا محمل قانونی ندارد، بیان داشت: شورا بهعنوان یک نهاد ناظر، خود بر عملکرد شهرداری نظارت دارد و نظارت بر شورا محمل قانونی ندارد و تنها مگر در صورت وقوع سو جریان که لازم باشد تا دستگاههای ذیصلاح ورود کنند.
مصوبات شورای شهر درصورت تایید در کمیته انطباق اجرایی میشود
وی درباره روند تصویب مصوبات و تحقیق و تفحص در شورا گفت: تحقیق و تفحص باید ابتدا در شورا تصویب شود، به کمیته انطباق ارسال شود، و پس از تأیید، اجرایی شود.
سعادتمند اضافه کرد: برخی اعضا در برابر ارسال مصوبات به کمیته انطباق مقاومت میکنند، در حالی که بر اساس قوانین، تمام مصوبات شورا باید به این کمیته ارسال شود، از جمله انتخاب شهردار.
وی ادامه داد: اجرای مصوبات نیز تنها پس از تأیید کمیته انطباق ممکن است و این روند هیچ مانعی ندارد.
عضو شورای اسلامی شهر قم افزود: تمام اعضای شورا باید تلاش کنند تا فعالیتهای شورا در راستای قوانین و آئیننامههای موجود انجام شود.
تمام مصوبات شورای شهر باید به تایید فرمانداری برسد
محسن محرری رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای شهر قمنیز در یکصد و چهل و نهمین جلسه رسمی و علنی شورای اسلامی شهر قم که در ساختمان شهید زینالدین برگزار شد، اظهار کرد: مطابق ماده 90 قانون، تمام مصوبات شورای اسلامی شهر باید به کمیته انطباق ارسال شود و هیچ استثنایی در این مورد وجود ندارد.
وی افزود: قانونگذار تفاوتی میان تصمیم و مصوبه قائل نشده است و این مسئله در استعلامهای مجلس نیز به صراحت اعلام شده است.
رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای اسلامی شهر قم خاطرنشان کرد: هیچ توجیهی برای اعمال سلیقه در این موضوع وجود ندارد، اینکه بخواهیم بعضی موارد را به بهانه تصمیم بودن به کمیته انطباق نفرستیم، پایه قانونی ندارد.
محرری عنوان کرد: حتی مجلس نیز چنین رویکردی را نقض کرده، اگر ابهامی وجود دارد باید از طریق استفساریه از مجلس یا وزارت کشور اقدام کنیم در حالی که تاکنون هیچکدام از این مراحل طی نشده است.
روند تحقیق و تفحص شورای شهر خلاف قانون است
وی درباره فرایند تحقیق و تفحص تصریح کرد: تا زمانی که کمیته انطباق موضوع را تأیید نکند، هیچ اقدام قانونی نمیتوان انجام داد و هر حرکتی خارج از این چارچوب غیرقانونی است و میتواند با شکایت اعضای شورا یا شهرداری مواجه شود.
رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای اسلامی شهر قم اضافه کرد: تاکنون نیز کمیته انطباق این موضوع را تأیید نکرده است، پس اصرار بر ارسال نشدن آن بی مبنا است.
محرری با اشاره به تبصره 5 قانون تحقیق و تفحص تاکید کرد: بر اساس این تبصره اطلاعات مربوط به تحقیق و تفحص تا زمان قرائت نتایج در جلسه علنی محرمانه است و انتشار هرگونه اطلاعات قبل از آن تخلف و جرم محسوب میشود.
وی بیان داشت: شورا نیز بهعنوان یک نهاد نظارتی، نمیتواند مانند بازرسی کل کشور عمل کرده و فراخوان عمومی برای ارائه اطلاعات بدهد.
رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای اسلامی شهر قم ادامه داد: علاوه بر این تحقیق و تفحص در شورا محدود به سه موضوع خاص است و نمیتوان برای تمامی موضوعات شهرداری فراخوان صادر کرد.تحقیق و تفحصی که تاکنون انجام شده، بهطور کامل خلاف قانون است.
گرههای ترافیکی شهر قم معضل شده است
سید محمدحسین دهناد نیز در این جلسه اظهار داشت: یکی از مهمترین وظایف شورا تصویب و تأیید بودجه و نظارت بر حسن اجرای آن است.
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای اسلامی شهر قم بیان کرد: انتظاری که از شهرداری وجود دارد، تدوین برنامه است و اینکه کماکان در بحث بودجه تقدم درآمد داریم، تقدم مأموریت نیز نسبت به اقدامات نیز وجود دارد.
وی با بیان اینکه بحث بودجه از درآمد تا مصارف جاری مساله بسیار مهمی است تا فشار کمتری به مردم وارد شود، گفت: روند رو به رشد حجم تردد وسایل نقلیه و گرههای ترافیکی در شهر قم به یک معضل تبدیل شده است.
دهناد با تاکید بر اینکه کمبود وجود ناوگان حمل و نقل عمومی از جمله مسائل شهری است، افزود: پیش بینی تأمین ناوگان برای بودجه سال آینده بسیار مهم است.
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای اسلامی شهر قم عنوان کرد: برخی گرههای ترافیکی به راهکارهای بلند مدت نیاز دارد ولی همه آنها اینگونه نیست ضمن اینکه برخی از آن را میتوان با اصلاحات هندسی و شیوههای مدیریت ترافیکی مرتفع شود.
وی با بیان اینکه رفع ترافیک و فرهنگ آن نیازمند اقدامات خلاقانه است و باید از ابزارهای جدیدی بهره گیری شود، اذعان کرد: در شبکه معابر نظیر میدان مرجعیت نقاطی وجود دارد که نیازمند ورود است.
لزوم هوشمندسازی پارکینگهای قم
دهناد با بیان اینکه میدان مرجعیت در اولویت احداث تقاطع هم سطح است، گفت: رفتار ترافیکی در مناسبتها متفاوت است ضمن اینکه چند هفته آینده میزبان شیعیان در نیمه شعبان خواهیم بود و باید یک دستورالعمل جامعی برای مدیریت ترافیکی داشته باشیم.
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای اسلامی شهر قم ادامه داد: میدان معلم که با همراهی معاونت شهرسازی طراحی شده باید سریعتر تعیین تکلیف شود تا بتوان اقدامات عمرانی در آن انجام داد.
وی با بیان اینکه مساله پارکینگ با توجه به مصوبه اخیر و بازنگری شیوه نامه آن باید حل شود، اظهار کرد: پارکینگهای دور شهر، شهیدان شاهرودی، محمد نژاد، باجک و بلوار امین طراحی شده و امروز بحث تملکات موانعی ایجاد کرده و انتظار میرود بودجه آن در سال آینده اختصاص یابد.
دهناد با تاکید بر اهمیت هوشمندسازی پارکینگها بیان کرد: در هر محوری که تعداد تلفات زیادی داشته با بهره گیری از سیستم ثبت تخلف تخلفات کاهش یافته و نیاز است تا سامانه هوشمندی برای محورها در دستورکار قرار گیرد.
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای اسلامی شهر قم گفت: از فقر یک پایگاه داده تصادفات رنج میبریم که باید این مسأله مورد توجه قرار گیرد.
30 درصد از جابهجاییها در شهر قم بهصورت پیاده انجام میشود
وی با بیان اینکه براساس آمار 30 درصد از جابهجاییها در شهر قم بهصورت پیاده انجام میشود و باید این آمار تقویت شود، افزود: آلودگی هوا علتهای مختلفی دارد و بحث مرتبط با مدیریت شهری وجود تاکسیهای فرسوده در سطح شهر است.
دهناد خاطرنشان کرد: 60 درصد ناوگان تاکسی شهر قم فرسوده که باید اصلاح سازی شوند ضمن اینکه باید تسهیلاتی به رانندگان این ناوگانها اعطا شود.
درخواست تعیین ضربالاجل برای تکمیل فاز نخست متروی قم
مجید اخوان عضو شورای شهر قم نیز در یکصد و چهل و نهمین جلسه رسمی و علنی شورای اسلامی شهر قم که در ساختمان شهید زینالدین برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به خبر بازدید وزارت کشور از مترو کرج و تعیین ضربالاجل یکماهه برای تأمین واگنهای این پروژه، لازم است از این فرصت استفاده کنیم و از طریق استاندار، موضوع مترو قم را نیز به اطلاع وزیر کشور برسانیم.
وی افزود: فاز نخست خط A مترو قم مدتها معطل تست گرم و تأمین واگن باقی مانده است.
عضو شورای اسلامی شهر قم خاطرنشان کرد: اهمیت مترو قم به دلایل مختلف برای دولت و مسئولان بالاتر است و باید در اولویت قرار گیرد.
اخوان گفت: از وزیر کشور درخواست داریم که علاوه بر بازدید از پروژه مترو قم، ضربالاجلی مشابه برای تکمیل این پروژه تعیین کنند تا این موضوع نیز به سرانجام برسد.
وی با اشاره به اهمیت تکمیل محور فردوسی به ویژه در منطقه چهار تصریح کرد: محور فردوسی حدفاصل پل شهید سید حسن نصرالله تا خیابان شهید گلستانه باید به سرعت تعریض شود تا مردم شیرینی افتتاح تقاطع غیرهمسطح شهید نصرالله را بچشند.
انتهای پیام/